Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme. Udržujeme je teplé. Pršut nakrájíme na proužky, šunku na maličké kostičky a opečeme na másle. Vmícháme polovinu parmezánu, ochutíme oříškem, zalejeme smetanou a 10 minut povaříme, dokud omáčka nezhoustne. Dosolíme, opepříme.
2
Omáčku důkladně promícháme s těstovinami. Porce na talíři posypeme zbytkem parmezánu, posypeme bylinkami.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza Jarčušková
|22. 3. 2007 09:51
Pršut môžete nahradiť kvalitnou na tenučké plátky narezanou salámou typu uherák.
Sísa
|22. 3. 2007 06:46
Ten pršut je nutný? U nás ho v obchodě nemívají. Lze nahradit?
Hana vac.
|20. 3. 2007 20:37
Ja davam nudle do hotove omacky jeste na panev a kratce povarim a ti se prohreji.Take je vyborna chut,kdyz pridate malinko bileho vina.A nebo na konci vareni vmichat kratce vajicko.
zita matejkova
|20. 3. 2007 14:52
Já dávám šlehačku 250ml a přidávám smetanu na vaření 12%.Záleží na množství strávníků a chuti.
zita matejkova
|20. 3. 2007 14:50
Taky dělávám,je to moc dobré a hlavně rychlé.
Tereza Jarčušková
|20. 3. 2007 14:34
Používam smotanu a nie vždy rovnako sa mi odparí. Ak treba viac omáčky, nastavím mliekom.
Myš
|20. 3. 2007 12:55
Pouzivate jen smetanu, nebo i trochu vody ? Neni ze 125 ml smetany malo omacky ? Diky