nudle
široké - kupované nebo domácí. Nebo jiné těstoviny
Postup přípravy receptu
1
Množství surovin záleží na počtu strávníků a Vaší chuti. Na lžíci sádla si osmažíme dozlatova pokrájenou cibuli. Nakrouhané zelí dáme na cibuli, podusíme s troškou vody, solí, pepřem a kmínem téměř doměkka-na skus. Slaninu pokrájíme na kostičky a necháme ji na pánvi vyškvařit dokřupava. Pokud je prorostlejší, nemusíme použít na osmažení ani tuk. Nudle si uvaříme dle návodu v osolené vodě - nerozvařit! Ve větším hrnci pak zelí, nudle i slaninu důkladně, ale zlehka promícháme, popřípadě dochutíme solí, pepřem a můžeme podávat.
2
**Poznámky:** Zelí můžeme dusit i bez cibule.Tu můžeme osmaženou přidat před zamícháním do hrnce ke všem surovinám. Lze ji vynechat i zcela (ale to je škoda :-) ).
Můj mužský považuje cokoli z těstovin za zdraví nebezpečné , ale tyhle do sebe naházel s takovou chutí :-D . Zelí jsem dusila domácí kysané, trochu oslazené.
No tak to byla basta maly mel bole za usima jak se cpal uzasny recept jednoduchy ale chutny:-) <:-)
Květa88
|10. 6. 2011 08:14
Tak dneska to jdu skusit uvarit jsme zvedava co mi na to rodina rekne:-)
Jajda
|2. 6. 2011 16:34
Od neděle mi zbylo celkem dost dušeného zelí a pátrala jsem jak s ním naložit.Použila jsem i zbytek uzené rolky a jídlo bylo skoro bez námahy,jen uvařit maxifleky,ohřát zelí s uzeným,zamíchat.Byla to mňamka a ačkoli na to zpočátku manžel koukal nedůvěřivě,cpal se jako kdyby od neděle nejedl.Děkuji za nápad.
Neřeknu
|12. 4. 2011 12:49
Dojedeno! Nebylo to pracný a bylo to moc dobrý!!!!!!!!!!!!!!!
U nás se dělají "fleky se zelím" podobným způsobem, jen v troubě a bez cibule. Je to bašta, kterou miluje celá rodina <3 Jen mě nebaví krouhat zelí ;-) :-))