Na pánvi opečeme na nudličky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme pokrájené a okořeněné kuřecí maso. Když je maso z poloviny hotové, přidáme rozdrobenou Nivu a zalijeme smetanou. Necháme Nivu rozpustit a když smetana zhoustne, přidáme prolisovaný česnek a bylinky. Takto připravenou omáčkou poléváme široké nudle.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kateřina
|27. 3. 2013 17:06
Bylo moc dobréééé :) :-)) :-)) :-)) :-)) :-))
anelev
|7. 12. 2012 08:56
robim podobnú omáčku:: nakrajanú cibulu osmažím, pridám zavarené šampiňóny, syr niva a nakoniec smotanu na šlahanie 1-2, trošku korenia a soli. Podavam bez masa so špenátovými haluškami.
Tak jsem se po posledním komentáři bála, aby omáčky nebylo málo, přidala jsem trošku mléka a více dokořenila česnekam a zdálo se mi to dobré. Zkuste někdy na toto jídlo na talíři nasypat trošku podrcených vlašských ořechů - stačí 1 - 2 jádra na porci. Je to pochoutka....
No, on u mého vaření problém nebyl přímo v suchosti (to jsem se prvně nepřesně vyjádřila), ale v tom, že omáčka sice v hrnci chutala dobře, ale když jsme ji teda rozdělili na 4 porce (a ejhle, zjištění, že jí je málo), tak najednou celá ta porce s nedostačujícím množstvím omáčky byla chuťově nijaká :-(
A nevím, jestli by pomohlo to, kdybych ji naředila vodou z těstovin, protože ta by taky té chuti asi moc nepřidala....
Dovolim si dat radu. Pokud je omacky malo a testoviny jsou "suche" tak muzete pridat k omacce trochu vody z testovin. Kdyz slevam testoviny, tak si pod cednik dam hrnek a mam vodu pro pripad, ze vysledek bude suchy. ;-)
Recept byl docela dobrý, omáčka jemnější, akorát (sic se to v hrnci vůbec nezdálo) ve výsledku bylo omáčky na čtyři porce málo, nudle jsme měli docela suché :(
Ja osobne bych uz bylinky nedavala, jen cesnek a maximalne cerstve mlety pepr. Niva ma svou specifickou vyraznou chut, ja osobne pridavam bylinky k jemnejsim ingrediencim pro zvyrazneni chuti. Ale jak rika Simca, zalezi na preferencich kucharky. ;-)
Tak nejsem autorka, ale dala bych asi bazalku, petrželku, dobromysl. Možná trošku tymiánu nebo rozmarýnu. Myslím si, že záleží na preferencích kuchařky, ale všechny tyto bylinky se s uvedenými surovinami dobře snášejí.
Váš recept mě moc láká, jen se chci zeptat, jaké používáte bylinky
Alex Soudilová
|29. 8. 2007 15:05
moooc dobré:)chutnalo:)jak řekl manžel nivou nic nezkazíš:)
Jan Snášel
|7. 4. 2007 14:03
Vynikající!!! Opravdu. Přítulkyně se oblizovala ještě druhej den :))
Monika G
|1. 3. 2006 12:55
Báječné.Mňňňňňňňňňňam.
virgil
|8. 1. 2006 16:42
Jakou mám dát smetanu??? zakysanou???
Dana Picková
|20. 10. 2005 13:51
Česnek jsem ještě nezkoušela, do této omáčky dávám pepř, jse i provensálské koření.
Jana
|20. 10. 2005 13:38
Také souhlasím, tohle jídlo přímo milujeme, směsm nivy, smetany a česneku je odolatelná a kdyby člověk byl ještě za hospodyni a udělal k tomu domácí nudle, tak se může jít každý Grandhotel s minutkami za 250,- schovat. Navíc je to velmi rychlé. Škoda, že my většinou jíme s kupovanými vrtulemi :-(. Dávám za 1!!!!
a
|20. 10. 2005 11:56
Uz se pomalu bojim nekoho pochvalit, ale tohle je opravdu moc dobre:-))