Na dno pekáčku (remosky) pokapaného olejem poklademe hustě kolečka rajčat, na ně poklademe balkánský sýr pokrájený na asi 3mm silné plátky. Dáme na chvilku zapéci do roztopené trouby. Po chvíli vyklepneme na vrstvu balkánu sem tam několik vajec (nerozšlehaných - jako na volská oka), které ozdobíme kouskem feferonky. Pečeme asi při 180 °C. Po mírném zrůžovění sýra a ztuhnutí vajec je hotovo. Jíme s jakýmkoliv pečivem a popíjíme oblíbené víno.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jituš
|5. 12. 2006 19:46
Tohle jídlo jsme poprvé ochutnali před pár lety na dovolené v Bulharsku. Ihned jsem si tam koupila keramické zapékací mističky s pokličkou a jídlo vaříme doma, většinou v mikrovlnce. Pokud přidáme ještě krájené žampiony a šunku, jmenuje se to "sirene po trácku". Kořeníme čubricou.
Kuchařka on-line
|5. 12. 2006 18:45
rajská jablka = rajčata
Barbora Polakova
|5. 12. 2006 18:24
som zmatena, najprv su uvedena jablka a v postupe rajcata, preklep?