• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šípková marmeláda II.
Napište svůj komentář k receptu

Šípková marmeláda II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 18
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šípková marmeláda II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • želírovací prostředek
    • cukr
    • šípky

Postup přípravy receptu

1
Šípky zbavíme stopek a okvětí, dáme do hrnce, zalijeme vodou a zvolna vaříme do změknutí. Měkké šípky prolisujeme, přidáme cukr v poměru 1:1 s protlakem. Dále přidáme želírovací prostředek a ještě povaříme. Horkou marmeládu nalijeme do skleniček, uzavřeme a podle potřeby sterilujeme.
2
Dříve se šípková marmeláda připravovala tak, že se z plodu pracně vyškrabovala dužina. Chloupky ze šípků se však při tepelném zpracování rozvaří, a tak tato zdlouhavá práce není nutná.
3
Lze používat jako léčebný prostředek proti chřipce a prevenci proti nachlazení a infekci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šípková zavařenina

Šípková zavařenina

Šípková zavařenina

Šípková zavařenina

Broskvový džem (marmeláda)

Broskvový džem (marmeláda)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vendy | 27. 9. 2016 14:09

    Dobrý den, poprvé zkouším udělat šípkovou marmeládu. Na internetu člověk najde spoustu rad a receptů, ale nejvíce by mne zajímal ten váš z r. 1940. Byl byste tak laskav a poslal mi jej na mail?? Vendidi@seznam.cz Moc děkuji 8-)

  • Janina | 25. 7. 2012 13:09

    Dobrý den Pavle. Mohl by jste mi prosím daný recept ze staré kuchařky zaslat na e-mail: JanaVasatkova@seznam.cz? Budu moc ráda. Díky.

  • Pavel | 27. 9. 2011 12:40

    Tento recept se mi nelíbí,protože je příliš zjednodušený.CHceme-li vyrobit opravdu dobrou marmeládu,musíme také tomu něco obětovat,v tomto případě čas.Dříve se opravdu každý šípe musel rozříznout a jadérka,která obsahuje,vyškrábnout i s chloupkama což je jistě pracné,ale vyplatí se to,protože chloupky se rozhodně nevyvaří a celá námaha by tak přišla nazmar.Dále šípky by se správně neměly ani vařit,protože se tak zničí vitamín C,kvůli kterému je šípková marmeláda tak zdravá.Mám doma starou kuchařku z roku 1940 a tam je recept na šípkovou marmeládu,který jsem vyzkoušel a je výborný.Je pravda,že jsem se nedržel striktně návodu,ale dodržel jsem to nejdůležitější.Marmeláda je skvělá v životě jsem lepší nejedl ani něměcké nebo chorvatské oni do toho z pochopitelných důvodů dávájí jablečnou dřen a šípkový extrakt a tak je tocelé na houby.Tak nazdar.

  • Jana Kyralová | 29. 10. 2008 00:13

    Výborna!!!

  • sharien | 7. 12. 2007 10:35

    Nemusi se cistit:-))) Vsak se to pasiruje, mela jsem ji za chvili a vyborna:-)

  • Eva | 27. 8. 2007 21:38

    Musí se šípky opravdu čistit?

  • Tereza Martínková | 28. 9. 2006 21:06

    Tak jsem tuhle marmeládu vyzkoušela...je výborná, ale musím tedy konstatovat, že čištění šípků je práce pro vraha..měla jsem jich 3 kg(děti se při sběru činily)...a už se mi o nich skoro i zdálo:)) Ale výsledek stál opravdu za to.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Zdravě i chutně Ostatní Zavařování a nakládání Dopolední svačina Zavařování Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Šípky Želírovací prostředek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané brambory se zeleninou

Zapékané brambory se zeleninou

Poleva z "ledových kaštanů"

Poleva z "ledových kaštanů"

Bezé roláda

Bezé roláda

Rohlíčky bez cukru

Rohlíčky bez cukru

Banánová bleskovka - dort

Banánová bleskovka - dort

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jablečná přesnídávka (pyré)

Borůvkové lívanečky

Borůvkové lívanečky

Pomazánka z červené řepy I.

Pomazánka z červené řepy I.

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

18
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
14
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
13
Zapékané těstoviny III.
Zapékané těstoviny III.
12
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
10
Dýňová rýže
Dýňová rýže

Zajímavé články

Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
AHA.cz Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Vypjatý osmý díl Zrádců: Slzy, křivdy a vyřazení věrného!

Vypjatý osmý díl Zrádců: Slzy, křivdy a vyřazení věrného!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

  • Recepty.cz
  • Šípková marmeláda II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact