Dobrý den, poprvé zkouším udělat šípkovou marmeládu. Na internetu člověk najde spoustu rad a receptů, ale nejvíce by mne zajímal ten váš z r. 1940. Byl byste tak laskav a poslal mi jej na mail?? Vendidi@seznam.cz Moc děkuji 8-)
Dobrý den Pavle. Mohl by jste mi prosím daný recept ze staré kuchařky zaslat na e-mail: JanaVasatkova@seznam.cz? Budu moc ráda. Díky.
Tento recept se mi nelíbí,protože je příliš zjednodušený.CHceme-li vyrobit opravdu dobrou marmeládu,musíme také tomu něco obětovat,v tomto případě čas.Dříve se opravdu každý šípe musel rozříznout a jadérka,která obsahuje,vyškrábnout i s chloupkama což je jistě pracné,ale vyplatí se to,protože chloupky se rozhodně nevyvaří a celá námaha by tak přišla nazmar.Dále šípky by se správně neměly ani vařit,protože se tak zničí vitamín C,kvůli kterému je šípková marmeláda tak zdravá.Mám doma starou kuchařku z roku 1940 a tam je recept na šípkovou marmeládu,který jsem vyzkoušel a je výborný.Je pravda,že jsem se nedržel striktně návodu,ale dodržel jsem to nejdůležitější.Marmeláda je skvělá v životě jsem lepší nejedl ani něměcké nebo chorvatské oni do toho z pochopitelných důvodů dávájí jablečnou dřen a šípkový extrakt a tak je tocelé na houby.Tak nazdar.
Výborna!!!
Nemusi se cistit:-))) Vsak se to pasiruje, mela jsem ji za chvili a vyborna:-)
Musí se šípky opravdu čistit?
Tak jsem tuhle marmeládu vyzkoušela...je výborná, ale musím tedy konstatovat, že čištění šípků je práce pro vraha..měla jsem jich 3 kg(děti se při sběru činily)...a už se mi o nich skoro i zdálo:)) Ale výsledek stál opravdu za to.