Dno koláčové formy o průměru 20 cm vyložte papírem na pečení. V míse smíchejte sušené ovoce, kandované třešně a kůru, přimíchejte mouku, prášek, sůl a koření. V jiné míse zpěňte cukr s máslem a postupně k nim zatřete prošlehaná vejce, pak polovinu moučné směsi a nakonec zbylou směs. Troubu předehřejte na 150 °C.
2
Polovinu těsta přesuňte do formy. Marcipán rozdělte na třetiny. Jednu třetinu rozválejte mezi pečicím papírem podle tvaru a velikosti formy, marcipán položte na těsto a navršte druhou část těsta. Vložte na druhou příčku odspodu a pečte asi dvě a půl hodiny. Zbylý marcipán zabalte do alobalu a dejte do chladu. Upečený koláč vyjměte z trouby a zchladlý dejte přes noc do ledničky. Pak z poloviny zbylého marcipánu vyválejte plát na pokrytí koláče a z druhé poloviny 11 kuliček.
3
Předehřejte gril v troubě. Zchladlý korpus vyjměte z formy, postavte ho na plech vyložený papírem na pečení, povrch potřete 1 lžící zavařeniny, pokryjte plátem marcipánu, posázejte kuličkami, potřete zbylou zavařeninou a nechte pod grilem zapéct dozlatova. Nechte vychladnout.
4
----
5
=====Know-how=====
6
Když kdysi britské služtičky jezdívaly na svátky domů, vždy vezly koláč ze sušeného ovoce, jehož název pochází z dobového latinského výrazu pro jemnou mouku – „simila“. Na Velikonoce se pak koláč zdobí marcipánovými kuličkami, symbolizujícími apoštoly. Je jich jedenáct, dvanáctá, za zrádného Jidáše, chybí.