kg
hovězí svíčková
dobře odleželá nebo jiné kvalitní minutkové maso
1
l
rostlinný olej
sůl
pepř mletý
pikantní omáčky na fondue
veka
zeleninový salát
červené víno
hořčice
kečup - jemný
nakládané okurky
nakládané houby
houbičky
nakládané cibulky
strouhaný křen
apod.
Postup přípravy receptu
1
Odleželé maso nakrájíme na sousta o hraně asi 2 cm, a to těsně před přípravou, aby zbytečně nepouštělo šťávu. Maso má být suché, osušíme je proto ubrouskem. Nesolíme! Nakrájené maso rozdělíme na talíře.
2
Olej rozpálíme na sporáku v nádobě na fondue a přeneseme na kahan umístěný uprostřed jídelního stolu. Každý stolovník si napíchne sousto masa a sám si je v tuku opéká (1-2 minuty).
3
Současně s fondue podáváme na stůl čerstvě mletý pepř, misky s pikantními omáčkami (dipy) a různými pochutinami.
4
Každý stolovník musí mít před sebou talíř, kde si sousto dochutí.