• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Silvestrovská křupavá nakládaná kapie
Napište svůj komentář k receptu

Silvestrovská křupavá nakládaná kapie

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Silvestrovská křupavá nakládaná kapie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,50
      kg kapie
    • 250
      ml slunečnicový olej
    • 250
      ml ocet
    • 250
      ml voda
    • 120
      g sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • 120
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Necháme svařit vodu, ocet, sůl a cukr, odstavíme a necháme úplně vychladnout. Mezitím si kapie očistíme od semínek, nekrájíme! Dáme zahřát olej skoro k bodu varu, každou kapii zvlášť potopíme do oleje na pár vteřin (změní barvu, zesvětlá), vytáhneme a hned potopíme do studené marinády opět na pár vteřin. Necháme je dostatečně vychladnout na plechu, potom skládáme do sklenice, mezi kapie klademe plátky česneku a celeru, trochu napěchujeme a zalíváme marinádou. Klidně trochu zatížíme. Necháme alespoň 10 dnů v chladu, nesteriluje se!
2
Budete příjemně překvapeni, kapie jsou křupavé jedna báseň. Je to starý rodinný recept.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zavařená kapie

Zavařená kapie

Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami

Zapečené bylinkové kapie s balkánským…

Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aiarn | 20. 10. 2006 13:42

    Pani Horkolova, to jsem moc rada:-)))

  • Martina Horklová | 19. 10. 2006 19:59

    Už jsem je udělala - jsou super !!!! Dala jsem i celer, je to dobrotka. Díky

  • Martina Horklová | 16. 6. 2006 20:39

    Tak to musí být dobrota, sice je červen, do Silvestra daleko, ale udělám to.. to musí být prostě dobrý........

  • Airan Novakova | 22. 11. 2005 15:18

    Marcelko, car = kral:-) Turšija = vsechna nakladana zelenina, prirodne kvasena, bez sterilovani:-) Opravdu nemam predstavu jak to napsat cesky do jednoho nazvu:-)) Jinak se po receptu samozrejme podivam a rada pridam:-)

  • Marcela Vrabcová | 22. 11. 2005 14:50

    Airan, primlouvam se za samostatne uvedeni receptu na carskou tursiju, i kdyz mozna pod srozumitelnejsim nazvem, at se dobre hleda :-). Diky. M.

  • Airan Novakova | 22. 11. 2005 12:45

    Tohle jsme delali vylozene z kapie, asi tak 30-50kg , davali do sudku a vydrzelo to celou zimu. Rajcinove papriky jsme zase plnili smesi z mrkev, celeru, zeli, a do nalevu se daval med s octem - rikali jsme tomu carska turšija:-))

  • Jana Wernischova | 22. 11. 2005 08:56

    Jdu do krámu koupit kapie, tohle musím mít! Jestli ale už nebudou, tak budu dělat bébébé, mám dojem, že už pravé kapie mají po sezóně. Jde to i z rajčinových paprik? Ty jsou pořád.

  • babi | 20. 11. 2005 21:44

    Airan, tento recept se mně opravdu líbí a určitě ho vyzkouším. Osobně si vážím každého receptu s dlouhou rodinnou tradicí! Mám však otázku, jak dlouho kapie vydrží v chladniče? Pokud to ovšem člověk vydrží, jsou-li tak výborné ;o) Děkuji Ti za recept!

  • Anonym | 20. 11. 2005 13:09

    Cesnek a celer podle chuti:-)) palicka cesneku postaci.

  • Airan | 20. 11. 2005 13:08

    Alice, taky zdravim a jsem moc rada, ze jsi recept precetla...zrovna ted se to vyplati, kapie neni tak draha a navic sklenka hotove nakladane stoji nekrestanske penize a jsou tam snad jen 3-4 :-)) Ja davam radeji vinny ocet (6%) takze cesky trosku zredit vodou, mam za to ze je 8%.

  • Alice_G | 20. 11. 2005 11:47

    Airanko, zdravím a děkuju za recept. Ten ocet je náš český - osmiprocentní ? A kolik tak na tohle množství dáváš česneku ? Protože nemám zahradu, tak to určitě bude dobré, ale nevím, jestli levné...;-))

  • Alia | 20. 11. 2005 08:56

    Vyzkousela jsem a cekam tech deset dni. Uz ted mam, ale pocit, ze to Silvestra nedozije. Manzel mi na ne chodi uz ted, jen pry cesneku mam pridat, ale to uz kazdy podle sebe. Diky, levne a moc dobre!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Pozdní večeře Silvestr Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr Kapie Ocet Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Žemlovka s tvarohem a jablky

Žemlovka s tvarohem a jablky

Krůtí nudlová polévka

Krůtí nudlová polévka

Přírodní plátky se zeleninou a fazolemi

Přírodní plátky se zeleninou a…

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Špenátové placičky se sýrem

Špenátové placičky se sýrem

Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou

Těstoviny (nejen) s krevetami a…

Rybízový koláč

Rybízový koláč

Doporučujeme

30 minut
Kotlety s rajčaty a bramborami

Kotlety s rajčaty a bramborami

20 minut
Pizza Margherita

Pizza Margherita

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

30 minut
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jahodový cheesecake do skleničky

Jahodový cheesecake do skleničky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

40 minut
Sněhová roláda

Sněhová roláda

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

Poslední sledované recepty

269
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
268
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
214
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
143
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
96
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho recept na bublaninu nebo tvarohové vafle
Sladké léto podle Pepy Maršálka: Vyzkoušejte jeho…
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku, hlavní jídlo i salát
Jak zpracovat celé kuře? Využijte ho na polévku,…
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle zhubnout do plavek
6 turbo potravin, které vám pomůžou rychle…
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou chutnat i zapřisáhlým masožravcům
Od pondělí do pátku: Večeře bez masa, které budou…
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů, proč si je dát právě teď, plus skvělé recepty
Superpotravina týdne: Třešně. 5 dobrých důvodů,…
AHA.cz Turistka Kate Hudsonová v Řecku: Létá nahoře bez!

Turistka Kate Hudsonová v Řecku: Létá nahoře bez!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy StarDance Tour plná hvězd, ikonických příběhů i změn: Kdo usedne v porotě a kdo mění partnera?

StarDance Tour plná hvězd, ikonických příběhů i změn: Kdo usedne v porotě a kdo mění partnera?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Sexy nevěsta Demi Lovato: Na líbánkách poloviční!

Sexy nevěsta Demi Lovato: Na líbánkách poloviční!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

Psí horoskop: Jaké znamení je váš čtyřnohý miláček?

  • Recepty.cz
  • Silvestrovská křupavá nakládaná kapie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact