• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Silvestrovská křupavá nakládaná kapie
Napište svůj komentář k receptu

Silvestrovská křupavá nakládaná kapie

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Silvestrovská křupavá nakládaná kapie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,50
      kg kapie
    • 250
      ml slunečnicový olej
    • 250
      ml ocet
    • 250
      ml voda
    • 120
      g sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • 120
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Necháme svařit vodu, ocet, sůl a cukr, odstavíme a necháme úplně vychladnout. Mezitím si kapie očistíme od semínek, nekrájíme! Dáme zahřát olej skoro k bodu varu, každou kapii zvlášť potopíme do oleje na pár vteřin (změní barvu, zesvětlá), vytáhneme a hned potopíme do studené marinády opět na pár vteřin. Necháme je dostatečně vychladnout na plechu, potom skládáme do sklenice, mezi kapie klademe plátky česneku a celeru, trochu napěchujeme a zalíváme marinádou. Klidně trochu zatížíme. Necháme alespoň 10 dnů v chladu, nesteriluje se!
2
Budete příjemně překvapeni, kapie jsou křupavé jedna báseň. Je to starý rodinný recept.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zavařená kapie

Zavařená kapie

Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami

Zapečené bylinkové kapie s balkánským…

Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aiarn | 20. 10. 2006 13:42

    Pani Horkolova, to jsem moc rada:-)))

  • Martina Horklová | 19. 10. 2006 19:59

    Už jsem je udělala - jsou super !!!! Dala jsem i celer, je to dobrotka. Díky

  • Martina Horklová | 16. 6. 2006 20:39

    Tak to musí být dobrota, sice je červen, do Silvestra daleko, ale udělám to.. to musí být prostě dobrý........

  • Airan Novakova | 22. 11. 2005 15:18

    Marcelko, car = kral:-) Turšija = vsechna nakladana zelenina, prirodne kvasena, bez sterilovani:-) Opravdu nemam predstavu jak to napsat cesky do jednoho nazvu:-)) Jinak se po receptu samozrejme podivam a rada pridam:-)

  • Marcela Vrabcová | 22. 11. 2005 14:50

    Airan, primlouvam se za samostatne uvedeni receptu na carskou tursiju, i kdyz mozna pod srozumitelnejsim nazvem, at se dobre hleda :-). Diky. M.

  • Airan Novakova | 22. 11. 2005 12:45

    Tohle jsme delali vylozene z kapie, asi tak 30-50kg , davali do sudku a vydrzelo to celou zimu. Rajcinove papriky jsme zase plnili smesi z mrkev, celeru, zeli, a do nalevu se daval med s octem - rikali jsme tomu carska turšija:-))

  • Jana Wernischova | 22. 11. 2005 08:56

    Jdu do krámu koupit kapie, tohle musím mít! Jestli ale už nebudou, tak budu dělat bébébé, mám dojem, že už pravé kapie mají po sezóně. Jde to i z rajčinových paprik? Ty jsou pořád.

  • babi | 20. 11. 2005 21:44

    Airan, tento recept se mně opravdu líbí a určitě ho vyzkouším. Osobně si vážím každého receptu s dlouhou rodinnou tradicí! Mám však otázku, jak dlouho kapie vydrží v chladniče? Pokud to ovšem člověk vydrží, jsou-li tak výborné ;o) Děkuji Ti za recept!

  • Anonym | 20. 11. 2005 13:09

    Cesnek a celer podle chuti:-)) palicka cesneku postaci.

  • Airan | 20. 11. 2005 13:08

    Alice, taky zdravim a jsem moc rada, ze jsi recept precetla...zrovna ted se to vyplati, kapie neni tak draha a navic sklenka hotove nakladane stoji nekrestanske penize a jsou tam snad jen 3-4 :-)) Ja davam radeji vinny ocet (6%) takze cesky trosku zredit vodou, mam za to ze je 8%.

  • Alice_G | 20. 11. 2005 11:47

    Airanko, zdravím a děkuju za recept. Ten ocet je náš český - osmiprocentní ? A kolik tak na tohle množství dáváš česneku ? Protože nemám zahradu, tak to určitě bude dobré, ale nevím, jestli levné...;-))

  • Alia | 20. 11. 2005 08:56

    Vyzkousela jsem a cekam tech deset dni. Uz ted mam, ale pocit, ze to Silvestra nedozije. Manzel mi na ne chodi uz ted, jen pry cesneku mam pridat, ale to uz kazdy podle sebe. Diky, levne a moc dobre!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Pozdní večeře Silvestr Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr Kapie Ocet Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Míchaná vejce s avokádem

Míchaná vejce s avokádem

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Celozrnné dalamánky

Celozrnné dalamánky

Variace na Kung-Pao

Variace na Kung-Pao

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Ředkvičkový salát s bramborem - lehký

Bílková poleva na perníčky

Bílková poleva na perníčky

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

Doporučujeme

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

101
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
92
Dýňová tortila
Dýňová tortila
62
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
42
Zapečená vejce po italsku
Zapečená vejce po italsku
41
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský clafoutis, italské tiramisu a rakouský závin
Třešňové recepty napříč Evropou: Francouzský…
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i rychlá večeře pro celou rodinu
Upečte si sýr! Je to skvělá chuťovka na párty i…
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s sebou na palubu a co je zakázané?
Jídlo a pití do letadla: Co si můžete vzít s…
AHA.cz Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Zvrat v případu obviněného Adama Krause: Nahrávka jako důkaz

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Eva Pavlová předvedla stylistický fígl: Nosí ho Bohdalová i Švandová

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Kapela Jasná Páka zrušila koncert! Koller má zdravotní potíže, tvrdí zdroj

Kapela Jasná Páka zrušila koncert! Koller má zdravotní potíže, tvrdí zdroj

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

Letní slunovrat se blíží – čarujte a přivolejte si lásku i peníze

  • Recepty.cz
  • Silvestrovská křupavá nakládaná kapie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact