• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Silvestrovská křupavá nakládaná kapie
Napište svůj komentář k receptu

Silvestrovská křupavá nakládaná kapie

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Silvestrovská křupavá nakládaná kapie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,50
      kg kapie
    • 250
      ml slunečnicový olej
    • 250
      ml ocet
    • 250
      ml voda
    • 120
      g sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • 120
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Necháme svařit vodu, ocet, sůl a cukr, odstavíme a necháme úplně vychladnout. Mezitím si kapie očistíme od semínek, nekrájíme! Dáme zahřát olej skoro k bodu varu, každou kapii zvlášť potopíme do oleje na pár vteřin (změní barvu, zesvětlá), vytáhneme a hned potopíme do studené marinády opět na pár vteřin. Necháme je dostatečně vychladnout na plechu, potom skládáme do sklenice, mezi kapie klademe plátky česneku a celeru, trochu napěchujeme a zalíváme marinádou. Klidně trochu zatížíme. Necháme alespoň 10 dnů v chladu, nesteriluje se!
2
Budete příjemně překvapeni, kapie jsou křupavé jedna báseň. Je to starý rodinný recept.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zavařená kapie

Zavařená kapie

Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami

Zapečené bylinkové kapie s balkánským…

Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aiarn | 20. 10. 2006 13:42

    Pani Horkolova, to jsem moc rada:-)))

  • Martina Horklová | 19. 10. 2006 19:59

    Už jsem je udělala - jsou super !!!! Dala jsem i celer, je to dobrotka. Díky

  • Martina Horklová | 16. 6. 2006 20:39

    Tak to musí být dobrota, sice je červen, do Silvestra daleko, ale udělám to.. to musí být prostě dobrý........

  • Airan Novakova | 22. 11. 2005 15:18

    Marcelko, car = kral:-) Turšija = vsechna nakladana zelenina, prirodne kvasena, bez sterilovani:-) Opravdu nemam predstavu jak to napsat cesky do jednoho nazvu:-)) Jinak se po receptu samozrejme podivam a rada pridam:-)

  • Marcela Vrabcová | 22. 11. 2005 14:50

    Airan, primlouvam se za samostatne uvedeni receptu na carskou tursiju, i kdyz mozna pod srozumitelnejsim nazvem, at se dobre hleda :-). Diky. M.

  • Airan Novakova | 22. 11. 2005 12:45

    Tohle jsme delali vylozene z kapie, asi tak 30-50kg , davali do sudku a vydrzelo to celou zimu. Rajcinove papriky jsme zase plnili smesi z mrkev, celeru, zeli, a do nalevu se daval med s octem - rikali jsme tomu carska turšija:-))

  • Jana Wernischova | 22. 11. 2005 08:56

    Jdu do krámu koupit kapie, tohle musím mít! Jestli ale už nebudou, tak budu dělat bébébé, mám dojem, že už pravé kapie mají po sezóně. Jde to i z rajčinových paprik? Ty jsou pořád.

  • babi | 20. 11. 2005 21:44

    Airan, tento recept se mně opravdu líbí a určitě ho vyzkouším. Osobně si vážím každého receptu s dlouhou rodinnou tradicí! Mám však otázku, jak dlouho kapie vydrží v chladniče? Pokud to ovšem člověk vydrží, jsou-li tak výborné ;o) Děkuji Ti za recept!

  • Anonym | 20. 11. 2005 13:09

    Cesnek a celer podle chuti:-)) palicka cesneku postaci.

  • Airan | 20. 11. 2005 13:08

    Alice, taky zdravim a jsem moc rada, ze jsi recept precetla...zrovna ted se to vyplati, kapie neni tak draha a navic sklenka hotove nakladane stoji nekrestanske penize a jsou tam snad jen 3-4 :-)) Ja davam radeji vinny ocet (6%) takze cesky trosku zredit vodou, mam za to ze je 8%.

  • Alice_G | 20. 11. 2005 11:47

    Airanko, zdravím a děkuju za recept. Ten ocet je náš český - osmiprocentní ? A kolik tak na tohle množství dáváš česneku ? Protože nemám zahradu, tak to určitě bude dobré, ale nevím, jestli levné...;-))

  • Alia | 20. 11. 2005 08:56

    Vyzkousela jsem a cekam tech deset dni. Uz ted mam, ale pocit, ze to Silvestra nedozije. Manzel mi na ne chodi uz ted, jen pry cesneku mam pridat, ale to uz kazdy podle sebe. Diky, levne a moc dobre!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Pozdní večeře Silvestr Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr Kapie Ocet Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Višňový šlehačkový dort

Višňový šlehačkový dort

Játrová čína

Játrová čína

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Halušky s tvarohem

Halušky s tvarohem

Bůčková roláda v alobalu

Bůčková roláda v alobalu

Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce

Maso na gril nebo do trouby v…

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

Bylinkové kotlety na houbách

Bylinkové kotlety na houbách

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

68
Dýňová tortila
Dýňová tortila
50
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
42
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
41
Máslové řízky
Máslové řízky
38
Mini pizzy calzone II.
Mini pizzy calzone II.

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jiřina Bohdalová (94) po operaci srdce: Lékař řekl, jak na tom je! A Zeman jí poslal vzkaz…

Jiřina Bohdalová (94) po operaci srdce: Lékař řekl, jak na tom je! A Zeman jí poslal vzkaz…

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Silvestrovská křupavá nakládaná kapie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact