• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Silvestrovská křupavá nakládaná kapie
Napište svůj komentář k receptu

Silvestrovská křupavá nakládaná kapie

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Silvestrovská křupavá nakládaná kapie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2,50
      kg kapie
    • 250
      ml slunečnicový olej
    • 250
      ml ocet
    • 250
      ml voda
    • 120
      g sůl
    • pepř mletý
    • česnek
    • 120
      g cukr

Postup přípravy receptu

1
Necháme svařit vodu, ocet, sůl a cukr, odstavíme a necháme úplně vychladnout. Mezitím si kapie očistíme od semínek, nekrájíme! Dáme zahřát olej skoro k bodu varu, každou kapii zvlášť potopíme do oleje na pár vteřin (změní barvu, zesvětlá), vytáhneme a hned potopíme do studené marinády opět na pár vteřin. Necháme je dostatečně vychladnout na plechu, potom skládáme do sklenice, mezi kapie klademe plátky česneku a celeru, trochu napěchujeme a zalíváme marinádou. Klidně trochu zatížíme. Necháme alespoň 10 dnů v chladu, nesteriluje se!
2
Budete příjemně překvapeni, kapie jsou křupavé jedna báseň. Je to starý rodinný recept.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zavařená kapie

Zavařená kapie

Zapečené bylinkové kapie s balkánským sýrem a olivami

Zapečené bylinkové kapie s balkánským…

Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aiarn | 20. 10. 2006 13:42

    Pani Horkolova, to jsem moc rada:-)))

  • Martina Horklová | 19. 10. 2006 19:59

    Už jsem je udělala - jsou super !!!! Dala jsem i celer, je to dobrotka. Díky

  • Martina Horklová | 16. 6. 2006 20:39

    Tak to musí být dobrota, sice je červen, do Silvestra daleko, ale udělám to.. to musí být prostě dobrý........

  • Airan Novakova | 22. 11. 2005 15:18

    Marcelko, car = kral:-) Turšija = vsechna nakladana zelenina, prirodne kvasena, bez sterilovani:-) Opravdu nemam predstavu jak to napsat cesky do jednoho nazvu:-)) Jinak se po receptu samozrejme podivam a rada pridam:-)

  • Marcela Vrabcová | 22. 11. 2005 14:50

    Airan, primlouvam se za samostatne uvedeni receptu na carskou tursiju, i kdyz mozna pod srozumitelnejsim nazvem, at se dobre hleda :-). Diky. M.

  • Airan Novakova | 22. 11. 2005 12:45

    Tohle jsme delali vylozene z kapie, asi tak 30-50kg , davali do sudku a vydrzelo to celou zimu. Rajcinove papriky jsme zase plnili smesi z mrkev, celeru, zeli, a do nalevu se daval med s octem - rikali jsme tomu carska turšija:-))

  • Jana Wernischova | 22. 11. 2005 08:56

    Jdu do krámu koupit kapie, tohle musím mít! Jestli ale už nebudou, tak budu dělat bébébé, mám dojem, že už pravé kapie mají po sezóně. Jde to i z rajčinových paprik? Ty jsou pořád.

  • babi | 20. 11. 2005 21:44

    Airan, tento recept se mně opravdu líbí a určitě ho vyzkouším. Osobně si vážím každého receptu s dlouhou rodinnou tradicí! Mám však otázku, jak dlouho kapie vydrží v chladniče? Pokud to ovšem člověk vydrží, jsou-li tak výborné ;o) Děkuji Ti za recept!

  • Anonym | 20. 11. 2005 13:09

    Cesnek a celer podle chuti:-)) palicka cesneku postaci.

  • Airan | 20. 11. 2005 13:08

    Alice, taky zdravim a jsem moc rada, ze jsi recept precetla...zrovna ted se to vyplati, kapie neni tak draha a navic sklenka hotove nakladane stoji nekrestanske penize a jsou tam snad jen 3-4 :-)) Ja davam radeji vinny ocet (6%) takze cesky trosku zredit vodou, mam za to ze je 8%.

  • Alice_G | 20. 11. 2005 11:47

    Airanko, zdravím a děkuju za recept. Ten ocet je náš český - osmiprocentní ? A kolik tak na tohle množství dáváš česneku ? Protože nemám zahradu, tak to určitě bude dobré, ale nevím, jestli levné...;-))

  • Alia | 20. 11. 2005 08:56

    Vyzkousela jsem a cekam tech deset dni. Uz ted mam, ale pocit, ze to Silvestra nedozije. Manzel mi na ne chodi uz ted, jen pry cesneku mam pridat, ale to uz kazdy podle sebe. Diky, levne a moc dobre!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Pozdní večeře Silvestr Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cukr Kapie Ocet Pepř mletý Slunečnicový olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sedlácké kroupy

Sedlácké kroupy

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Vepřové plátky zapečené s cuketou

Krevety s rýžovými nudlemi

Krevety s rýžovými nudlemi

Blesková rýže kari podle Lidušky

Blesková rýže kari podle Lidušky

Řízky naruby - na zelenině (leču)

Řízky naruby - na zelenině (leču)

Salát s rukolou a olivami

Salát s rukolou a olivami

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Masová minutka s řapíkatým celerem

Masová minutka s řapíkatým celerem

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

137
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
127
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
72
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
54
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Silvestrovská křupavá nakládaná kapie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact