• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Silvestrovská dobrota
Napište svůj komentář k receptu

Silvestrovská dobrota

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Silvestrovská dobrota
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g balkánský sýr
    • 1
      balíček lučina
    • 5
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 300
      g salám např. debrecínka, kuřecí šunka, apod.
    • 4
      ks vařená vejce natvrdo
    • 1
      sklenice nakládané kapie
    • 1
      ks veka

Postup přípravy receptu

1
Balkánský sýr utřeme s lučinou a česnekem, osolíme, opepříme, přidáme na drobno pokrájený salám, kapii a vejce. Promícháme a dáme stranou. Veku vydlabeme a zevnitř pokapeme olivovým olejem, dáme do ní utvořenou směs a pevně zabalíme do alobalu. Dáme do lednice nejméně na 3 hodiny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Nafouklá jablíčková dobrota

Nafouklá jablíčková dobrota

Dobrota z alobalu

Dobrota z alobalu

Kuřecí dobrota na víkend

Kuřecí dobrota na víkend

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Alena Hatláková | 30. 12. 2009 20:05

    Tak jsem dneska naplnila veku směsí dle receptu, hodně jí zbylo - ale je tak dobrá, že jí zítra namažu na chlebíčky ;)

  • Simča Sládková | 29. 12. 2009 21:33

    Pokud máte Balkánský sýr moc slaný, tak ho na 24 hodiny naložte másto salamury (slaného nálevu, ve kterém se prodává) do čerstvého mléka. A pokud paní Aleno nevíte co s vydlabanou střídkou, tak je možné ji sníst - usušit a ustrouhat na strouhanku - použít do sekané či karbanátků, nebo upéci kuře s nádivkou, na kterou ji využjete.... Určitě není nutné ji vyhodit....

  • Alena Hatláková | 29. 12. 2009 19:38

    Není náhodou náplně na jednu veku moc? A kolik dáváte té kapie? A ještě mi prosím poraďte co pak děláte s tou vydlabanou částí veky - nerada bych, aby letěla do koše ....

  • Malevilka :) | 30. 12. 2008 18:50

    Tak musim říct, že je to opravdu dobrota, až mě mrzí, že jsem neudělala 2 veky. Dala jsem tam sýr balkánského typu, ten si myslim, že není tak slaný, přesto jsem nesolila...A spokojenost. :)Neměla jsem sterilovanou kapii, tak jsem tam dala nakládanou okurku a česneku jsem také dala méně.Je to opravdu dobrota, jsem moc spokojena a dávám za 1.

  • Gábina Houšková | 3. 1. 2007 09:02

    asi hodně záleží na slanosti balkánského sýra, některý je slaný až dost, jiný ne

  • Jana | 2. 1. 2007 22:13

    Tento recept jsem vyzkoušela, je výborný,ale pozor na sůl, tu bych úplně vynechala! Udělala jsem to totiž podle návodu, osolila a nedalo se to jíst, musela to jsem vyhodit. Podruhé jsem tedy vůbec nesolila a bylo to v pohodě, na první ochutnání je to dost slané, ale sůl se pak v lednici rozleží.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Sýrová
Chuťovky Ze sýra Pozdní večeře Syrové Silvestr Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Česnek Lučina Nakládané kapie Olivový olej Pepř mletý Salám Sůl Vařená vejce Veka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocný koláč III.

Ovocný koláč III.

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Nekynutý závin

Nekynutý závin

Babiččin štrůdl

Babiččin štrůdl

Bůček na čínský způsob

Bůček na čínský způsob

Srdce na smetaně

Srdce na smetaně

Pomazánka z tvrdého salámu

Pomazánka z tvrdého salámu

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Jednoduché kokosové řezy ala Bounty

Lívance s cukrem a skořicí

Lívance s cukrem a skořicí

Doporučujeme

45 minut
Thajské rýžové nudle Pad Thai

Thajské rýžové nudle Pad Thai

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

35
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
34
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
30
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
29
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
28
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Deník Aha! 26. 5. 2025

Deník Aha! 26. 5. 2025

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Test horoskopu: Narodila jste se ve správném znamení?

Blesk.cz Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

Režisérka filmu Karavan s Geislerovou: V Cannes nám tleskali vestoje!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

  • Recepty.cz
  • Silvestrovská dobrota
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact