• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sicilská Velikonoční buchta
Napište svůj komentář k receptu

Sicilská Velikonoční buchta

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sicilská Velikonoční buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 400
      g hladká mouka
    • 300
      g moučkový cukr
    • 100
      g máslo
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 400
      g tvaroh
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 100
      g kandované ovoce
    • 100
      g broskvová marmeláda
    • 1
      špetka skořice
  • Na ozdobení
    • 100
      g mandle celé neloupané

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených ingrediencí zpracujeme těsto a dáme odpočinout do ledničky minimálné 1 hodinu. Poté jej rozdělíme na 2 poloviny. 1 polovinu vyválíme a dáme do vyššího pekáčku nebo plechu o rozměrech 25 cm na 35 cm. Místo vymazání formy jsem použila pečící papír, přímo na něm můžete těsto krásně vyválet a snadno přenést do plechu. Těsto musí přesahovat dno, protože pak budeme spojovat spodní a vrchní část.
2
Kandované ovoce nakrájíme na malé kousky, taktéž nakrájíme na kousky i čokoládu a umícháme spolu s tvarohem a marmeládou. Náplň natřeme na těsto. Vyválíme 2 polovinu těsta a tou přikryjeme náplň a spojíme okraje obou těst (na vyválení horní vrstvy opět použijte pečící papír, pak stačí těsto převrátit rovnou na náplň a papír sloupnout). Na horní vrstvu rovnoměrně rozložíme mandle.
3
Troubu zahřejeme na 220 °C , po vložení buchty snížíme na 200 °C a pečeme 25-30 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sicilská směs

Sicilská směs

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Velikonoční biskupský beránek

Velikonoční biskupský beránek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 31. 3. 2013 20:18

    http://aukro.cz/listing/user.php?us_id=24757914 kouknete vyhledejte super slevy..?!!! :-* ;-)

  • kisel | 31. 3. 2013 14:51

    http://visitors2cash.com/ref.php?refId=106748 for more information

  • Romana | 29. 3. 2013 14:30

    Pipivo, váš recept je úžasný, zkoušela jsem ho dřív, než na Velikovoce a zítra peču znovu a naostro, děkuji :-) <3 <:-) :-P ;-) :-[ :-* O:-) :-)) <3 <:-) :-) :-P :-* :-)) <:-) <3

  • tonca | 20. 12. 2010 17:33

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Dagmar Lukšová | 25. 3. 2008 18:29

    Moc, moc dobrý ! Děkuji za recept ! Místo kandovaného ovoce jsem dala rozinky, sušené brusinky a meruňky. Na noc jsem je dala do rumu. Buchta se povedla, všem moc chutnala. Druhý a třetí den je nádherně vláčná. Pokud ovšem zbyde. Dávám za 1.

  • iva nemcova | 17. 3. 2008 09:56

    Poslala jsem i fotku,takze az ji p.Kovarova prida ,tak se pak muzete i podivat,jestli vypada moc dobre :-)))

  • Markýza První | 16. 3. 2008 17:57

    To vypadá moc dobře, na Velikonoce vyzkouším. díky za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskvová marmeláda Hladká mouka Hořká čokoláda Kandované ovoce Mandle Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Skořice Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinkový dort

Palačinkový dort

Roštěnky Esterházy

Roštěnky Esterházy

Smažený kapr

Smažený kapr

Chodský koláč

Chodský koláč

Košovská specialita

Košovská specialita

Malinová lahůdka

Malinová lahůdka

Čoko muffiny

Čoko muffiny

Jednoduché sýrové tyčinky

Jednoduché sýrové tyčinky

Zelňačka pro přátele

Zelňačka pro přátele

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

246
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s…
159
Vegetariánský burger z tofu
Vegetariánský burger z…
35
Karí čočka se špenátem
Karí čočka se špenátem
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Noky s pórkem a žampiony dle mamky
Noky s pórkem a žampiony…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Zpěvák Janek Ledecký: Tahal herce do dodávky!

Zpěvák Janek Ledecký: Tahal herce do dodávky!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská šunka se žampiony
Schwarzwaldská šunka se žampiony
Sicilská směs
Sicilská směs
Silná česneková pomazánka na jednohubky
Silná česneková pomazánka na jednohubky
Silvestrovské sušenky
Silvestrovské sušenky
Simnel cake
Simnel cake
  • Recepty.cz
  • Sicilská Velikonoční buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact