• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sicilská Velikonoční buchta
Napište svůj komentář k receptu

Sicilská Velikonoční buchta

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sicilská Velikonoční buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 400
      g hladká mouka
    • 300
      g moučkový cukr
    • 100
      g máslo
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň
    • 400
      g tvaroh
    • 100
      g hořká čokoláda
    • 100
      g kandované ovoce
    • 100
      g broskvová marmeláda
    • 1
      špetka skořice
  • Na ozdobení
    • 100
      g mandle celé neloupané

Postup přípravy receptu

1
Z uvedených ingrediencí zpracujeme těsto a dáme odpočinout do ledničky minimálné 1 hodinu. Poté jej rozdělíme na 2 poloviny. 1 polovinu vyválíme a dáme do vyššího pekáčku nebo plechu o rozměrech 25 cm na 35 cm. Místo vymazání formy jsem použila pečící papír, přímo na něm můžete těsto krásně vyválet a snadno přenést do plechu. Těsto musí přesahovat dno, protože pak budeme spojovat spodní a vrchní část.
2
Kandované ovoce nakrájíme na malé kousky, taktéž nakrájíme na kousky i čokoládu a umícháme spolu s tvarohem a marmeládou. Náplň natřeme na těsto. Vyválíme 2 polovinu těsta a tou přikryjeme náplň a spojíme okraje obou těst (na vyválení horní vrstvy opět použijte pečící papír, pak stačí těsto převrátit rovnou na náplň a papír sloupnout). Na horní vrstvu rovnoměrně rozložíme mandle.
3
Troubu zahřejeme na 220 °C , po vložení buchty snížíme na 200 °C a pečeme 25-30 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sicilská směs

Sicilská směs

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Velikonoční biskupský beránek

Velikonoční biskupský beránek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 31. 3. 2013 20:18

    http://aukro.cz/listing/user.php?us_id=24757914 kouknete vyhledejte super slevy..?!!! :-* ;-)

  • kisel | 31. 3. 2013 14:51

    http://visitors2cash.com/ref.php?refId=106748 for more information

  • Romana | 29. 3. 2013 14:30

    Pipivo, váš recept je úžasný, zkoušela jsem ho dřív, než na Velikovoce a zítra peču znovu a naostro, děkuji :-) <3 <:-) :-P ;-) :-[ :-* O:-) :-)) <3 <:-) :-) :-P :-* :-)) <:-) <3

  • tonca | 20. 12. 2010 17:33

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Dagmar Lukšová | 25. 3. 2008 18:29

    Moc, moc dobrý ! Děkuji za recept ! Místo kandovaného ovoce jsem dala rozinky, sušené brusinky a meruňky. Na noc jsem je dala do rumu. Buchta se povedla, všem moc chutnala. Druhý a třetí den je nádherně vláčná. Pokud ovšem zbyde. Dávám za 1.

  • iva nemcova | 17. 3. 2008 09:56

    Poslala jsem i fotku,takze az ji p.Kovarova prida ,tak se pak muzete i podivat,jestli vypada moc dobre :-)))

  • Markýza První | 16. 3. 2008 17:57

    To vypadá moc dobře, na Velikonoce vyzkouším. díky za recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskvová marmeláda Hladká mouka Hořká čokoláda Kandované ovoce Mandle Máslo Moučkový cukr Prášek do pečiva Skořice Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Báječný jablkový koláč

Báječný jablkový koláč

Rychlé punčové řezy

Rychlé punčové řezy

Jednoduché řezy II.

Jednoduché řezy II.

Salát se švýcarským dresinkem

Salát se švýcarským dresinkem

Palačinkový Dort s ovocem

Palačinkový Dort s ovocem

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Rigatoni s chřestem

Rigatoni s chřestem

Smoothie z červené řepy

Smoothie z červené řepy

Koprová omáčka se žampiony

Koprová omáčka se žampiony

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

167
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
126
Tajemná brambora
Tajemná brambora
88
Krkovička pečená na medu a hořčicí
Krkovička pečená na medu…
84
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
75
Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní
Hrníčková kynutá bábovka…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

Zpřetrhejte řetězy tyranů i všednosti! Tahle dobrodružství vyladí zvuk vašeho podzimu

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská šunka se žampiony
Schwarzwaldská šunka se žampiony
Sicilská směs
Sicilská směs
Silná česneková pomazánka na jednohubky
Silná česneková pomazánka na jednohubky
Silvestrovské sušenky
Silvestrovské sušenky
Simnel cake
Simnel cake
  • Recepty.cz
  • Sicilská Velikonoční buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact