• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sicilská směs
Napište svůj komentář k receptu

Sicilská směs

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sicilská směs
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g vepřová kýta
    • 200
      g hovězí maso
    • 120
      g drůbeží játra
    • 100
      g žampiony
    • 100
      g paprika
    • 2
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 80
      g rajský protlak
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka kari
    • 1
      špetka oregáno
    • 3
      ks feferonka nemusí být
    • 200
      ml vývar může být i z kostky
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce tuk
    • 100
      g sýr nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Na tuku zpěníme cibuli, přidáme hovězí a vepřové maso nakrájené na nudličky a podusíme. Přidáme nakrájená drůbeží játra, okořeníme pepřem, kari a oregánem. Po chvíli přidáme rajčatový protlak, oloupané a nakrájené žampiony a papriky pokrájené na nudličky a prolisovaný česnek. Pokud máme rádi pikantní jídla, můžeme přidat feferonku. Osolíme. Dusíme za občasného míchání skoro do měkka. Dochutíme a zahustíme moukou rozmíchanou ve vývaru a ještě asi 10 minut povaříme.
2
Podáváme s rýží, nebo s bramborovým či houskovým knedlíkem. Na talíři můžeme posypat najemno nastrouhaným tvrdým sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sicilská Velikonoční buchta

Sicilská Velikonoční buchta

Myslivecká směs

Myslivecká směs

Jednoduchá masová směs se zeleninou

Jednoduchá masová směs se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karel | 2. 1. 2015 14:39

    Nejlepší jídlo co znám

  • Carlo | 2. 2. 2012 16:22

    Je to celkem jedlé, ale curry se v sicilské kuchyni a ani v žádné jiné v oblasti Středozemného moře do vaření nedává.

  • Sarka Honzakova | 9. 3. 2009 01:04

    niobe, jak pise Tereza, drubezi jatra mi v podobnych pokrmech nikdy neztvrdly. Jinak tento recept znam od dcery, ktera jednou prisla s tim, ze jim ve skole delali moooc dobre jidlo a jestli ji ho nekdy uvarim...znala jen nazev z jidelniho listku. Je to moc dobre. Ja to jim radeji s ryzi a ona zase s bramborovym knedlikem.

  • Tereza J. | 8. 3. 2009 10:52

    niobe, hydinové pečienky nestvrdnú. Kľudne to môžeš osoliť:)))

  • niobe nightingale | 7. 3. 2009 22:23

    no zní to zajímavě, až budu mít tolik druhů masa doma, tak se do toho pustim... jen bych měla trochu strach solit a ještě pak dusit - játra nějak ztvrdnou, když se osolí, nebo ne?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drůbeží játra Feferonka Hladká mouka Hovězí maso Kari Oregáno Paprika Pepř mletý Rajský protlak Sůl Sýr Tuk Vepřová kýta Vývar Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Kuřecí prsa plněná bylinkovým sýrem

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Výborné lívance z acidofilního mléka

Výborné lívance z acidofilního mléka

Utopenci IV.

Utopenci IV.

Lesklá citronová poleva

Lesklá citronová poleva

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Sladké oplatky

Sladké oplatky

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Celer smažený v kořeněné tempuře

Celer smažený v kořeněné tempuře

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

78
Houbový guláš
Houbový guláš
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
25
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
24
French toast
French toast

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Schované žampiony
Schované žampiony
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská šunka se žampiony
Schwarzwaldská šunka se žampiony
Sicilská Velikonoční buchta
Sicilská Velikonoční buchta
Silná česneková pomazánka na jednohubky
Silná česneková pomazánka na jednohubky
Silvestrovské sušenky
Silvestrovské sušenky
  • Recepty.cz
  • Sicilská směs
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact