• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sicilská směs
Napište svůj komentář k receptu

Sicilská směs

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sicilská směs
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g vepřová kýta
    • 200
      g hovězí maso
    • 120
      g drůbeží játra
    • 100
      g žampiony
    • 100
      g paprika
    • 2
      ks cibule
    • 3
      stroužek česnek
    • 80
      g rajský protlak
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka kari
    • 1
      špetka oregáno
    • 3
      ks feferonka nemusí být
    • 200
      ml vývar může být i z kostky
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce tuk
    • 100
      g sýr nemusí být

Postup přípravy receptu

1
Na tuku zpěníme cibuli, přidáme hovězí a vepřové maso nakrájené na nudličky a podusíme. Přidáme nakrájená drůbeží játra, okořeníme pepřem, kari a oregánem. Po chvíli přidáme rajčatový protlak, oloupané a nakrájené žampiony a papriky pokrájené na nudličky a prolisovaný česnek. Pokud máme rádi pikantní jídla, můžeme přidat feferonku. Osolíme. Dusíme za občasného míchání skoro do měkka. Dochutíme a zahustíme moukou rozmíchanou ve vývaru a ještě asi 10 minut povaříme.
2
Podáváme s rýží, nebo s bramborovým či houskovým knedlíkem. Na talíři můžeme posypat najemno nastrouhaným tvrdým sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sicilská Velikonoční buchta

Sicilská Velikonoční buchta

Myslivecká směs

Myslivecká směs

Jednoduchá masová směs se zeleninou

Jednoduchá masová směs se zeleninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Karel | 2. 1. 2015 14:39

    Nejlepší jídlo co znám

  • Carlo | 2. 2. 2012 16:22

    Je to celkem jedlé, ale curry se v sicilské kuchyni a ani v žádné jiné v oblasti Středozemného moře do vaření nedává.

  • Sarka Honzakova | 9. 3. 2009 01:04

    niobe, jak pise Tereza, drubezi jatra mi v podobnych pokrmech nikdy neztvrdly. Jinak tento recept znam od dcery, ktera jednou prisla s tim, ze jim ve skole delali moooc dobre jidlo a jestli ji ho nekdy uvarim...znala jen nazev z jidelniho listku. Je to moc dobre. Ja to jim radeji s ryzi a ona zase s bramborovym knedlikem.

  • Tereza J. | 8. 3. 2009 10:52

    niobe, hydinové pečienky nestvrdnú. Kľudne to môžeš osoliť:)))

  • niobe nightingale | 7. 3. 2009 22:23

    no zní to zajímavě, až budu mít tolik druhů masa doma, tak se do toho pustim... jen bych měla trochu strach solit a ještě pak dusit - játra nějak ztvrdnou, když se osolí, nebo ne?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Drůbeží játra Feferonka Hladká mouka Hovězí maso Kari Oregáno Paprika Pepř mletý Rajský protlak Sůl Sýr Tuk Vepřová kýta Vývar Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové koleno mňam

Vepřové koleno mňam

Arabské kuře

Arabské kuře

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Bábovka s olejem

Bábovka s olejem

Špenátovka

Špenátovka

Prdelačka z jelítka - jíšková

Prdelačka z jelítka - jíšková

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Bleskový koláč s tuňákem a rajčátky

Čočková polévka s klobásou

Čočková polévka s klobásou

Anglická gulášová polévka

Anglická gulášová polévka

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

38
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
36
Třešňový kompot
Třešňový kompot
31
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem
Kelímkový jogurtový…
29
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
29
Citronové orzo se špenátem
Citronové orzo se…

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Reportér Showtimu Karel Kašák: Na Primě dostal stopku!

Reportér Showtimu Karel Kašák: Na Primě dostal stopku!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

Další doporučené recepty:

Schované žampiony
Schované žampiony
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská šunka se žampiony
Schwarzwaldská šunka se žampiony
Sicilská Velikonoční buchta
Sicilská Velikonoční buchta
Silná česneková pomazánka na jednohubky
Silná česneková pomazánka na jednohubky
Silvestrovské sušenky
Silvestrovské sušenky
  • Recepty.cz
  • Sicilská směs
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact