• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Sibiřské pelmeně II.
Napište svůj komentář k receptu

Sibiřské pelmeně II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sibiřské pelmeně II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • polohrubá mouka
    • vejce
    • sůl
  • Náplň
    • cibule
    • česnek
    • pepř mletý
    • sůl
    • hovězí maso
    • vepřové maso

Postup přípravy receptu

1
Připravíme si nudlové těsto. Maso pomeleme,přidáme sůl, pepř, najemno nakrájenou cibuli a česnek - promícháme. Těsto vyválíme na tenkou placku a vykrájíme kolečka, do každého položíme lžičku masové náplně, kolečko v půlce přehneme a okraje stlačíme k sobě (já používám formičku).
2
Hotové pelmeně poklademe na prkýnko a dáme asi na 1-2 hodiny do mražáku. Musí zmrznout. Zmrzlé zavaříme do vody, do které jsme přidali bobkový list a nové koření. Uvařené vyplavou.
3
<BR>Podávají se ze zakysanou smetanou nebo jen tak s kečupem. Já dávám na stůl obojí v miskách a každý si zvolí svoji chuť.
4
<BR>Tento recept mne naučila moje moskevská přítelkyně a všem vždycky moc chutnal. Toto jídlo prý sebou vozili lovci do tajgy, zavěšené v pytlíčku u koňského sedla. V té zimě pelmeně zmrzly a vydržely hodně dlouho. Dělaly se do zásoby, uvařilo se jen tolik, kolik se snědlo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sibiřské pelmeně

Sibiřské pelmeně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka | 30. 5. 2012 23:25

    Pelmeně se u nás jí v obrovském množství :-) , je to velká dobrota ;-) , jen kdyby s tím nebylo tolik práce :-( ... recept vynikající, jen těsto dělám z hladké mouky.

  • Dúšan | 3. 8. 2011 13:59

    Zdravím všechny přátele dobrého jídla. To já když byl ve Volgogradu, tam se připravovaly zamražené pelmeně tak, že místo vaření ve vodě se smažily v rozpáleném tuku. A to byla mňamka! Mějte se bájo a vařte si.>

  • Hanka Kantorová | 17. 8. 2007 17:35

    Pelmeně sou dobrý i s máslem a trochou kopru (tak se jí na ukrajině)

  • Anonym | 5. 4. 2006 07:48

    Pelmeně jsou moje milované jídlo. Vařila je moje babička. Pro taťku se je musela maučit moje mamka. U nás to bylo tradiční jídlo na Nový rok, podávaly se s máslem a trochou octa nebo s kysanou smetanou.. Vždycky jsme se všichni strašně moc nacpali. Myslela jsem si, že tradici nebudu mít komu předat, dětem moc nechutnaly, ale poslední 2 roky je po mne požaduje vařit dcera, takže PELMENĚ žijí dál. Šárka

  • Mirka | 7. 2. 2006 11:10

    Já je sice ještě sama nedělala , ale moje babička a moje mamainka je dělaly a moc dobře. Sice do masa nedávaly česnek. Pelmeně se u nás podávaly v silném hovězím vývaru a aby se mohly pelmeně dobře jíst namaáčely se dostudené vody s octem . Mě to takhle moc chutnalo. Snědlo seč jich vždycky strašně moc !!

  • Uljana Kimačenko | 20. 12. 2005 17:51

    Ja take delam pelmene, a muzu vam vsem potvrdit ze tento recept je moc dobry.Vzhledem k tomu ze jsem rodila ukrajinka, a u nas na Ukrajině je to jedno z oblibených jidel, tak muzu autorku receptu moc pochvalit.Jeste jedna pripominka, pelmene se take mohou podavat s rozpustěným masle, černým pepřem a trochou pokapaného octa(jen to neprezente :-)))

  • Radka A. | 6. 10. 2005 14:13

    Tak už jsem je vyzkoušela, byly opravdu dobré, mňam. A přitom je to celkem jednoduché jídlo a dá se připravit hodně dopředu. Já jsem k nim udělala následující dresink - 1 díl kečupu, 1 díl majolky, trochu bylinkové soli a nasekaná pažitka. To vše se smíchá a k pelmením je to moc dobré.

  • Naďa | 19. 9. 2005 23:11

    Ano,náplň se dává syrová,vaří se až ve vodě.Možná i proto je lepší dát je nejprve zmrznout a zmrzlé hodit do vařicí vody,pak se totiž vaří dýl a maso je výborné.

  • Radka A. | 19. 9. 2005 09:45

    Omlouvám se, nepřečetla jsem si to pořádně. Ale ještě jedno upřesnění bych potřebovala. Ta náplň se dovnitř dává syrová?

  • Naďa | 12. 9. 2005 09:48

    Domnívám se,že pokud si přečtete přípravu,všechno tam je.Ale tedy ještě jednou-vykrajují se kolečka,která po naplnění v půlce přehnete,okraje stlačíte k sobě.Ještě syrové se dají na prkýnku(v pytlíku by se slepily k sobě)zmrazit,Po zmražení se zmrzlé zavařují do vařicí vody.Jinak se mrkněte i na komentáře.......

  • Radka A. | 9. 9. 2005 22:55

    Chtěla bych se zeptat autorky receptu, v jakém stádiu se mají pelmeně zamrazovat.. Už uvařené nebo před uvařením, a po rozmrazení je uvařit? Nebo uvařit ještě ve zmrazeném stavu? Chci je vyzkoušet ale musím všechno promyslet dopředu.. A ještě, jak přesně se tedy mají tvarovat?

  • Pilence | 17. 2. 2005 11:34

    Panove si moc pochutnali. Mam vyridit pozdravy a diky! Ja jako hlavni kucharka vzkazuji, ze jsem koupila mlete maso (hovezi + veprove) na tacku cca za 25,- Kc, pouzila jsem neceleho pul kila mouky a 4 vejce, na vypracovani testa a vyvaleni pak hrubou muzskou silu, delala jsem je vykrajovatkem cca o prumeru 6 cm, byla jich hromada (pro ctyri poradne jedliky) a po vyplavani jsem je cca jeste tak 3-5 minut varila, protoze se mi tvrde (mozna nebylo dost tence vyvalene testo). V kazdem pripade doporucuji! Pile

  • Míla Kořínková | 12. 2. 2005 18:09

    Dělám je taky tak, naučila mě je rodilá Ukrajinka,její rodiče prožili na Sibiři pěknou řádku let. Tak jako se u nás kdysi scházely babky při draní peří, tak se prý sešly ženy v jedné chalupě, zabila se kráva, nadělalo obrovské kvantum těsta, a už se jelo.Vyrobené pelmeně se dávaly v pytlích ven do mrazu a bylo vystaráno...Konečky půlměsíčků se přitáhnou k sobě, stisknou - aby se těsto spojilo, to je prý pravý tvar pelmeně ( tvrdí Táňa). Nám nejvíc chutnají polité zředěným octem,děti je zase milují s kečupem. Když jsem je poprvé dělala pod Tániným dohledem, a chtěla je nechat ve tvaru klasického půlměsíčku, tak hned : nenene, to by byly vareniky...to jsou taštičky, které se plní tvarohem, nebo višněmi, jsou taky moc dobré. Dcera, když byla malinká a měla na ně chuť, tak vždycky škemrala - mamííí, udělej zase ty kabelky (tj. taštičky). Jinak jsem Táně vděčná, že mě naučila ukrajinský boršč, červenou řepu dávat zásadně čerstvou, zelí taktéž, jen proboha žádnou uzeninu.

  • Naďa | 8. 2. 2005 16:55

    Ještě jsem chtěla napsat,ale nevešlo se,že zmrzlé jsou skutečně lepší.Zkoušela jsem je vařit čerstvé a není to ono.V těch zmražených je to maso šťavnaté a šťáva se drží v pelmeních,v opačném případě jsem měla pocit,že vsákne do těsta.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hovězí maso Pepř mletý Polohrubá mouka Sůl Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná

Škvarková pomazánka s Moravankou

Škvarková pomazánka s Moravankou

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Kuřecí křidélka - ideální na párty

Nové brambory s česnekovým máslem a tvarohem

Nové brambory s česnekovým máslem a…

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Plněná kuřecí prsa s broskví a feferonkou

Plněná kuřecí prsa s broskví a…

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč - jednoduchý a výborný

Bábovka z kefíru hrníčková

Bábovka z kefíru hrníčková

Langoše jednohubky

Langoše jednohubky

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

165
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
149
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
71
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
62
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
53
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

  • Recepty.cz
  • Sibiřské pelmeně II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact