• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sibiřské pelmeně
Napište svůj komentář k receptu

Sibiřské pelmeně

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sibiřské pelmeně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g mleté maso - hovězí
    • 300
      g vepřové maso (Skopové maso)
    • cibule
    • sůl
    • kmín
    • pepř mletý
    • vegeta
    • 1
      ks masox
    • 1
      lžíce máslo
    • nudle (Na těsto)
  • Omáčka
    • 5
      lžíce hořčice plnotučná
    • worcestrová omáčka
    • sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Mleté maso řádně promícháme s kořením a cibulí pokrájenou na drobné kotičky. Z vyváleného nudlového těsta, které 1 hodinu odpočívalo v chladu, vykrajujeme tenká kolečka o průměru 5-7 cm. Doprostřed kolečka vložíme maso a zmáčkne jako taštičku. Okraje řádně přimáčkneme, aby se při vaření neotevřely.
2
Vaříme pozvolna v osolené vroucí vodě asi 15 minut. Z první várky vařených pelmení odebereme 0,5 litru vývaru. Přidáme ingredience pro omáčku a 15 minut provaříme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sibiřské pelmeně II.

Sibiřské pelmeně II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaruna | 1. 2. 2011 16:17

    PaneJjiří, tak jak tady popisujete pelmeně, přesně tak jsme je ochutnali u ruských přátel, ale místo omáčky jsme k nim měli velmi hustou lehce osolenou zakysanou smetanu. Bylo to také výborné.

  • Jiří | 15. 1. 2007 21:36

    pelmeně podle mé matky která pocházela ze sibiře.Těsto jako v předešlém receptu.jako náplň pomeleme hovězí a vepřové maso spolus cibulí,a stroučkem česneku, osolíme opepříme a necháme přes noc uležet.žádná omáčka,smíchá se trocha hořčice s majonézou a podle chuti trochu octa v tom pelmeně namáčíme a je to výborné

  • Nuf | 10. 9. 2004 18:50

    Aspon jeden recept na pelmene - mno, ale lidi, nedavejte tam kmin, ten tam nema co delat - a ta omacka? Kdepak s tim by to Rusove nejedli. Budto na uvarenejch pelmenich nechte rozpustit maslo, nebo na ne kydnete kysanou smetanu, s nicim jinym se nejedej - no vlastne nekdo si na ne dava ocet, ale to bych nezral :) Tak at chutnaj!PS: je to asi nejlepsi jidlo na zmrazeni (vzniklo v oblasti kde se primarne mrazilo a uchovavalo na dlouhe poute lovcu sibirskou stepi) takze si to nadelejte dopredu, nacpete mrazak a budete mit vzdy pojistku pro pripad, ze neni co do huby.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice plnotučná Kmín Máslo Masox Mleté maso - hovězí Nudle Pepř mletý Sojová omáčka Sůl Vegeta Vepřové maso Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italská omáčka

Italská omáčka

Šumavský králík

Šumavský králík

Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

Jahodový dort s tvarohem a želé

Jahodový dort s tvarohem a želé

Čína s vepřovým

Čína s vepřovým

"POLÁRKA"  vanilkové řezy

"POLÁRKA" vanilkové řezy

Losos na pomerančích

Losos na pomerančích

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

88
Cuketovo-brokolicový krém
Cuketovo-brokolicový krém
87
Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami
Drožďová pomazánka s…
86
Dýně s mletým masem nejen na těstoviny
Dýně s mletým masem…
85
Drožďová pomazánka s tofu a zeleninou
Drožďová pomazánka s…
84
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda

Zajímavé články

Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 24. 7. 2025: Komu prospěje chvilka o samotě a koho čekají změny?

Denní horoskop na čtvrtek 24. 7. 2025: Komu prospěje chvilka o samotě a koho čekají změny?

Ženy.cz Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Držení těla o vás prozradí více, než si myslíte. Víte, jak působíte vy?

Blesk.cz Herec Ivan Trojan: Konec kariéry?! Seknul s divadlem

Herec Ivan Trojan: Konec kariéry?! Seknul s divadlem

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 24. 7. 2025: Komu prospěje chvilka o samotě a koho čekají změny?

Denní horoskop na čtvrtek 24. 7. 2025: Komu prospěje chvilka o samotě a koho čekají změny?

  • Recepty.cz
  • Sibiřské pelmeně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact