• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
Napište svůj komentář k receptu

Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g filety z mořského ďasa
    • 400
      g telecí maso brzlík
    • 2
      ks lilek středně velký
    • 500
      ml kokosové mléko
    • máta lístky
    • koriandr
    • bazalka
    • jarní cibulka
    • 8
      ks ředkvička
    • sůl
  • Na sečuánskou omáčku:
    • pepř mletý
    • 5
      lžíce olej
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce med
    • 1
      lžíce sezam bilý

Postup přípravy receptu

1
Brzlík nechte odležet minimálně 6 hodin (raději déle, ideálně přes noc) v octové vodě (nejlépe z povařeného rýžového octa, který není tak kyselý). Pak krátce povařte, nechte vychladnout a odstraňte blány a cévky. Rybí filety vložte do parního hrnce a vařte 10–12 minut. Zprudka opečte kousky brzlíku, nakrájeného na asi 50gramové porce.
2
Lilky grilujte v celku, otáčejte a průběžně polévejte kokosovým mlékem. Když lilek změkne, oloupejte jej a dužninu najemno nakrájejte a smíchejte se zbytkem kokosového mléka a osolte.
3
Sečuánskou omáčku připravte ze sečuánského pepře (drcené tobolky žlutodřevu peprného, také nazývaného fagara – není spřízněn s černým pepřem), oleje, sójové omáčky, medu a bílého sezamu. Filety podávejte na lůžku z nudliček jarní cibulky, lístků máty, koriandru a bazalky, zalitém sečuánskou omáčkou. Zvlášť podávejte kousky brzlíku a lilkové pyré. Ozdobte na kroužky nakrájenou ředkvičkou a mladou cibulkou. „Tady je umění správně vyvážit chutě, aby vytvořily kompaktní harmonii. K zapití se výborně hodí mrkvový džus,“ radí Shahaf. „Jako příloha jsou ideální asijské sezamové krekry, ale v obchodech seženete i obdobné evropské.“
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře po sečuánsku

Kuře po sečuánsku

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a jarní cibulkou

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a…

PHO

PHO

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí Ryby Grilování & BBQ
Maso Telecí Grilování Rybí Červen Večeře Pečení Grilování Vaření Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Filety Jarní cibulka Kokosové mléko Koriandr Lilek Máta Med Olej Pepř mletý Ředkvička Sezam Sojová omáčka Sůl Telecí maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Meruňkové knedlíky po lechtalsku

Krůtí stehno trochu na divoko

Krůtí stehno trochu na divoko

Dýňový krém

Dýňový krém

Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Kefírový koláč s ořechy

Kefírový koláč s ořechy

"Chlupačky" - zapékané chlupaté knedlíky s masem

"Chlupačky" - zapékané chlupaté…

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

65
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
35
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
33
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
30
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
29
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Bílá ruší vystoupení s Bohdalovou: Skolila ji nemoc!

Bílá ruší vystoupení s Bohdalovou: Skolila ji nemoc!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Shepherd´s pie
Shepherd´s pie
Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Shiitake omáčka
Shiitake omáčka
Shortbread máslové sušenky
Shortbread máslové sušenky
Schované srdce
Schované srdce
Schované žampiony
Schované žampiony
  • Recepty.cz
  • Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact