• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
Napište svůj komentář k receptu

Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g filety z mořského ďasa
    • 400
      g telecí maso brzlík
    • 2
      ks lilek středně velký
    • 500
      ml kokosové mléko
    • máta lístky
    • koriandr
    • bazalka
    • jarní cibulka
    • 8
      ks ředkvička
    • sůl
  • Na sečuánskou omáčku:
    • pepř mletý
    • 5
      lžíce olej
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce med
    • 1
      lžíce sezam bilý

Postup přípravy receptu

1
Brzlík nechte odležet minimálně 6 hodin (raději déle, ideálně přes noc) v octové vodě (nejlépe z povařeného rýžového octa, který není tak kyselý). Pak krátce povařte, nechte vychladnout a odstraňte blány a cévky. Rybí filety vložte do parního hrnce a vařte 10–12 minut. Zprudka opečte kousky brzlíku, nakrájeného na asi 50gramové porce.
2
Lilky grilujte v celku, otáčejte a průběžně polévejte kokosovým mlékem. Když lilek změkne, oloupejte jej a dužninu najemno nakrájejte a smíchejte se zbytkem kokosového mléka a osolte.
3
Sečuánskou omáčku připravte ze sečuánského pepře (drcené tobolky žlutodřevu peprného, také nazývaného fagara – není spřízněn s černým pepřem), oleje, sójové omáčky, medu a bílého sezamu. Filety podávejte na lůžku z nudliček jarní cibulky, lístků máty, koriandru a bazalky, zalitém sečuánskou omáčkou. Zvlášť podávejte kousky brzlíku a lilkové pyré. Ozdobte na kroužky nakrájenou ředkvičkou a mladou cibulkou. „Tady je umění správně vyvážit chutě, aby vytvořily kompaktní harmonii. K zapití se výborně hodí mrkvový džus,“ radí Shahaf. „Jako příloha jsou ideální asijské sezamové krekry, ale v obchodech seženete i obdobné evropské.“
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře po sečuánsku

Kuře po sečuánsku

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a jarní cibulkou

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a…

PHO

PHO

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí Ryby Grilování & BBQ
Maso Telecí Grilování Rybí Červen Večeře Pečení Grilování Vaření Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Filety Jarní cibulka Kokosové mléko Koriandr Lilek Máta Med Olej Pepř mletý Ředkvička Sezam Sojová omáčka Sůl Telecí maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vosí hnízda

Vosí hnízda

Quiche

Quiche

Zeleninová polévka s klobásou

Zeleninová polévka s klobásou

Lívance II.

Lívance II.

Koláč z podmáslí

Koláč z podmáslí

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Jednoduchá lososová pomazánka z Lučiny

Narozeninový dort s "marcipánem"

Narozeninový dort s "marcipánem"

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

82
Masová směs s cuketou na těstoviny, brambory nebo rýži
Masová směs s cuketou na…
57
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Klasické lečo
Klasické lečo
42
Milionářské řezy se slaným karamelem
Milionářské řezy se…
30
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou
Kotlety s ořechy a…

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Soutěž Muž roku 2025 vyhrál trenér fitness z Mladé Boleslavi: Rarita! Jeden obratel navíc

Soutěž Muž roku 2025 vyhrál trenér fitness z Mladé Boleslavi: Rarita! Jeden obratel navíc

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Další doporučené recepty:

Shepherd´s pie
Shepherd´s pie
Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Shiitake omáčka
Shiitake omáčka
Shortbread máslové sušenky
Shortbread máslové sušenky
Schované srdce
Schované srdce
Schované žampiony
Schované žampiony
  • Recepty.cz
  • Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact