• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
Napište svůj komentář k receptu

Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g filety z mořského ďasa
    • 400
      g telecí maso brzlík
    • 2
      ks lilek středně velký
    • 500
      ml kokosové mléko
    • máta lístky
    • koriandr
    • bazalka
    • jarní cibulka
    • 8
      ks ředkvička
    • sůl
  • Na sečuánskou omáčku:
    • pepř mletý
    • 5
      lžíce olej
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce med
    • 1
      lžíce sezam bilý

Postup přípravy receptu

1
Brzlík nechte odležet minimálně 6 hodin (raději déle, ideálně přes noc) v octové vodě (nejlépe z povařeného rýžového octa, který není tak kyselý). Pak krátce povařte, nechte vychladnout a odstraňte blány a cévky. Rybí filety vložte do parního hrnce a vařte 10–12 minut. Zprudka opečte kousky brzlíku, nakrájeného na asi 50gramové porce.
2
Lilky grilujte v celku, otáčejte a průběžně polévejte kokosovým mlékem. Když lilek změkne, oloupejte jej a dužninu najemno nakrájejte a smíchejte se zbytkem kokosového mléka a osolte.
3
Sečuánskou omáčku připravte ze sečuánského pepře (drcené tobolky žlutodřevu peprného, také nazývaného fagara – není spřízněn s černým pepřem), oleje, sójové omáčky, medu a bílého sezamu. Filety podávejte na lůžku z nudliček jarní cibulky, lístků máty, koriandru a bazalky, zalitém sečuánskou omáčkou. Zvlášť podávejte kousky brzlíku a lilkové pyré. Ozdobte na kroužky nakrájenou ředkvičkou a mladou cibulkou. „Tady je umění správně vyvážit chutě, aby vytvořily kompaktní harmonii. K zapití se výborně hodí mrkvový džus,“ radí Shahaf. „Jako příloha jsou ideální asijské sezamové krekry, ale v obchodech seženete i obdobné evropské.“
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře po sečuánsku

Kuře po sečuánsku

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a jarní cibulkou

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a…

PHO

PHO

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí Ryby Grilování & BBQ
Maso Telecí Grilování Rybí Červen Večeře Pečení Grilování Vaření Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Filety Jarní cibulka Kokosové mléko Koriandr Lilek Máta Med Olej Pepř mletý Ředkvička Sezam Sojová omáčka Sůl Telecí maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Slaný koláč s rajčaty a mozzarellou

Cuketa v sýrovém těstíčku

Cuketa v sýrovém těstíčku

Jarní vajíčková pomazánka

Jarní vajíčková pomazánka

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

Zámecká drůbeží játra

Zámecká drůbeží játra

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Plněné bezmasé bramborové knedlíky

Domácí bramborové hranolky

Domácí bramborové hranolky

Špenátové těstoviny se sýrem - zapečené

Špenátové těstoviny se sýrem -…

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Koláč švestkový s drobenkou
Koláč švestkový s…
26
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Meruňkový kompot
Meruňkový kompot
22
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Zvrat u Bouškové: Blízký Jany a Vaška už pravdu neskrývá

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Fakturace po nocích? Možná je čas začít podnikat chytře

Fakturace po nocích? Možná je čas začít podnikat chytře

Blesk.cz Nedožité narozeniny Karla Gotta (†80): Hrob opět zaplavily květiny a dárky! A věnec od exprezidenta

Nedožité narozeniny Karla Gotta (†80): Hrob opět zaplavily květiny a dárky! A věnec od exprezidenta

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Další doporučené recepty:

Shepherd´s pie
Shepherd´s pie
Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Shiitake omáčka
Shiitake omáčka
Shortbread máslové sušenky
Shortbread máslové sušenky
Schované srdce
Schované srdce
Schované žampiony
Schované žampiony
  • Recepty.cz
  • Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact