• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Napište svůj komentář k receptu

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

autor: Ariannie
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 1
      kg mleté maso ideálně skopové
    • 1
      balíček mražený hrášek
    • 1
      balíček mrkev také mražená, běžně v balíčku rovnou s hráškem
    • 1
      plechovka nakládaná kukuřice
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžička koření lžička od každého : majoránka, sůl, mletá paprika sladká
    • pepř mletý
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce máslo
    • 3
      lžíce olej
    • 2
      ks cibule
    • 2
      hrnek teplá voda
    • 1
      kg brambory
    • 100
      g sýr čedar bílý
    • 3
      lžíce mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      balení sýr přírodní gervais

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a vložíme do vody, vaříme doměkka. Na oleji s máslem necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, které rozbijeme na kousíčky (neměly by být žádné větší hroudy) a smažíme do doby, než nám maso zhnědne, většina tuku a vody se vyvaří a začne se nám víc chytat k pánvi. Poté maso zasypeme moukou, přidáme koření a kečup, promícháme a za stálého míchání opékáme na mírném plameni cca 5 minut.
2
Přilijeme vodu a díky mouce se nám začne tvořit hodně hustá omáčka; chcete se dostat do stádia, ve kterém - když přejedete omáčkou po dně nádoby - tak chvíli uvidíte na dno a snažte se trochu oškrábat to, co se nám připeklo, do omáčky, to jí dodá daleko víc chuti.
3
Jakmile jsme dosáhli hustoty omáčky, přisypeme mraženou zeleninu, vmícháme do masa a vypneme sporák. Nakonec přidáme kukuřici.
4
Uvařené brambory slijeme, přidáme trošku másla, strouhaný čedar, žloutek, který jsme si rozmíchali bokem s mlékem a gervais. Můžeme dochutit trochou soli.
5
Brambory rozšťoucháme a do pečící mísy na dno naklademe náplň, což je naše maso se zeleninou, vařečkou uhladíme, a navrch opatrně nanášíme rozšťouchané brambory. Nyní už pouze stačí náš koláč vložit do trouby, předehřáté na 180°C po dobu cca 30-35 minut, po celou dobu pečení nádobu nepřikrýváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Shepard's pie (Ovčákův koláč)

Shepard's pie (Ovčákův koláč)

Shepherd´s pie

Shepherd´s pie

Kokosová Impossible pie (Nemožná pie)

Kokosová Impossible pie (Nemožná pie)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Oběd Pečení Smažení Vaření Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Kečup - jemný Koření Máslo Mléko Mleté maso Mražený hrášek Mrkev Nakládaná kukuřice Olej Pepř mletý Sýr Sýr Čedar Teplá voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Pizza s cuketou

Pizza s cuketou

Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím plátkem

Pohankové zeleninové rizoto s kuřecím…

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová směs - bezmasá

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Avokádovo-bazalkové pesto

Avokádovo-bazalkové pesto

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Salát Caprese II

Salát Caprese II

Špenátový salát s mozzarellou

Špenátový salát s mozzarellou

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
27
Tradiční vánoční punč
Tradiční vánoční punč
20
Kapustová polévka s drožďovými knedlíčky
Kapustová polévka s…
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Hanzlík přišel o přítelkyni Danu i práci: Proč nedostává žádné nabídky

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

Oblíbený seriál Primy se mění: Kdo nahradí Cibulkovou po kolapsu?

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Sezamový sen
Sezamový sen
Shepard's pie (Ovčákův koláč)
Shepard's pie (Ovčákův koláč)
Shepherd´s pie
Shepherd´s pie
Shiitake omáčka
Shiitake omáčka
Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
Shortbread máslové sušenky
Shortbread máslové sušenky
  • Recepty.cz
  • Shepherd's pie (ovčákův koláč)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact