• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Napište svůj komentář k receptu

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

autor: Ariannie
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 1
      kg mleté maso ideálně skopové
    • 1
      balíček mražený hrášek
    • 1
      balíček mrkev také mražená, běžně v balíčku rovnou s hráškem
    • 1
      plechovka nakládaná kukuřice
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 1
      lžička koření lžička od každého : majoránka, sůl, mletá paprika sladká
    • pepř mletý
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce máslo
    • 3
      lžíce olej
    • 2
      ks cibule
    • 2
      hrnek teplá voda
    • 1
      kg brambory
    • 100
      g sýr čedar bílý
    • 3
      lžíce mléko
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      balení sýr přírodní gervais

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a vložíme do vody, vaříme doměkka. Na oleji s máslem necháme zesklovatět jemně nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso, které rozbijeme na kousíčky (neměly by být žádné větší hroudy) a smažíme do doby, než nám maso zhnědne, většina tuku a vody se vyvaří a začne se nám víc chytat k pánvi. Poté maso zasypeme moukou, přidáme koření a kečup, promícháme a za stálého míchání opékáme na mírném plameni cca 5 minut.
2
Přilijeme vodu a díky mouce se nám začne tvořit hodně hustá omáčka; chcete se dostat do stádia, ve kterém - když přejedete omáčkou po dně nádoby - tak chvíli uvidíte na dno a snažte se trochu oškrábat to, co se nám připeklo, do omáčky, to jí dodá daleko víc chuti.
3
Jakmile jsme dosáhli hustoty omáčky, přisypeme mraženou zeleninu, vmícháme do masa a vypneme sporák. Nakonec přidáme kukuřici.
4
Uvařené brambory slijeme, přidáme trošku másla, strouhaný čedar, žloutek, který jsme si rozmíchali bokem s mlékem a gervais. Můžeme dochutit trochou soli.
5
Brambory rozšťoucháme a do pečící mísy na dno naklademe náplň, což je naše maso se zeleninou, vařečkou uhladíme, a navrch opatrně nanášíme rozšťouchané brambory. Nyní už pouze stačí náš koláč vložit do trouby, předehřáté na 180°C po dobu cca 30-35 minut, po celou dobu pečení nádobu nepřikrýváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Shepard's pie (Ovčákův koláč)

Shepard's pie (Ovčákův koláč)

Shepherd´s pie

Shepherd´s pie

Kokosová Impossible pie (Nemožná pie)

Kokosová Impossible pie (Nemožná pie)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Pokrmy Oběd Pečení Smažení Vaření Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Hladká mouka Kečup - jemný Koření Máslo Mléko Mleté maso Mražený hrášek Mrkev Nakládaná kukuřice Olej Pepř mletý Sýr Sýr Čedar Teplá voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené špagety II.

Zapečené špagety II.

Silná česneková pomazánka na jednohubky

Silná česneková pomazánka na…

Kaldoun

Kaldoun

Sýrovo-šunkoví šneci

Sýrovo-šunkoví šneci

Růžičková kapusta

Růžičková kapusta

Margot dort - lehoučký

Margot dort - lehoučký

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Vařený krém na dorty, řezy, cukroví

Česneková pomazánka z červené řepy a nivy

Česneková pomazánka z červené řepy a…

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
24
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
23
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
20
Nejjednodušší gratinované brambory
Nejjednodušší…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Sezamový sen
Sezamový sen
Shepard's pie (Ovčákův koláč)
Shepard's pie (Ovčákův koláč)
Shepherd´s pie
Shepherd´s pie
Shiitake omáčka
Shiitake omáčka
Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
Shortbread máslové sušenky
Shortbread máslové sušenky
  • Recepty.cz
  • Shepherd's pie (ovčákův koláč)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact