ks
jarní cibulka
(nebo svazek čerstvého koriandru)
sůl
pepř mletý
Postup přípravy receptu
1
Rozehřejte ve velkém hrnci olej a osmažte na něm chilli papričky. Vyjměte je a v oleji orestujte nakrájené šalotky, česnek a petržel. Přidejte scezenou cizrnu, víno a vývar. Dochuťte zázvorem, kmínem, mletým koriandrem, solí a pepřem. Podávejte posypané kroužky cibulky nebo nasekaným čerstvým koriandrem.
Rozhodně je to změna oproti všem ostatním polévkám, co znám. Moje chilli paprička z nějakého důvodu vůbec nepálí, ale což, polévka je to stále vynikající :-)
Dnes jsem jí uvačila k večeři a byla váborná - pro všechny, kdo mají rádi ostřejší a exotické chutě moc doporučuji...
Katka
|3. 3. 2012 11:04
polévku jsem zkoušela z cizrny nekonzervované, před tím jsem ji ca 1 hodinu povařila, a raději jsem ji částečně rozmixovala. Sušená cizrna je nesolená (asi na rozdíl od konzervované) a výsledná chuť polévky před rozmixováním byla nevyrovnaná. Rozmixovaná je výborná.