• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Severoafrická cizrnová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Severoafrická cizrnová polévka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 13
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Severoafrická cizrnová polévka
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g cizrna (nejlépe konzervovaná)
    • 8
      lžíce olivový olej
    • 2
      ks chilli papričky
    • 2
      ks šalotka
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks petržel (asi 120 g)
    • 200
      ml bílé víno - suché
    • 1,50
      l zeleninový vývar
    • 4
      lžíce zázvor (čerstvý, strouhaný)
    • 0,50
      lžíce římský kmín (drcený)
    • 1
      lžička koriandr - mletý
    • 2
      ks jarní cibulka (nebo svazek čerstvého koriandru)
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Rozehřejte ve velkém hrnci olej a osmažte na něm chilli papričky. Vyjměte je a v oleji orestujte nakrájené šalotky, česnek a petržel. Přidejte scezenou cizrnu, víno a vývar. Dochuťte zázvorem, kmínem, mletým koriandrem, solí a pepřem. Podávejte posypané kroužky cibulky nebo nasekaným čerstvým koriandrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Cizrnová polévka

Cizrnová polévka

Bramborovo-cizrnová polévka s koprem

Bramborovo-cizrnová polévka s koprem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dobroty od Rose
    dobroty od Rose | 12. 6. 2017 18:42

    Dobrůtka

  • citronka | 23. 4. 2016 18:49

    Já jsem sice vegetarián, ale tolik chilli papriček opravdu nesnesu.Jinak recept chválím a přidávám bodík.

  • terka | 14. 7. 2013 12:16

    vyborne akorat jsem to nejak prehnala s tema chilipaprickama :-D

  • pavpapaya
    pavpapaya | 30. 1. 2013 23:53

    Rozhodně je to změna oproti všem ostatním polévkám, co znám. Moje chilli paprička z nějakého důvodu vůbec nepálí, ale což, polévka je to stále vynikající :-)

  • Ivča | 21. 9. 2012 18:22

    Musim říct, že je neprosto výborná! :-)

  • Baara30
    Baara30 | 22. 5. 2012 19:24

    Dnes jsem jí uvačila k večeři a byla váborná - pro všechny, kdo mají rádi ostřejší a exotické chutě moc doporučuji...

  • Katka | 3. 3. 2012 11:04

    polévku jsem zkoušela z cizrny nekonzervované, před tím jsem ji ca 1 hodinu povařila, a raději jsem ji částečně rozmixovala. Sušená cizrna je nesolená (asi na rozdíl od konzervované) a výsledná chuť polévky před rozmixováním byla nevyrovnaná. Rozmixovaná je výborná.

  • hakki | 9. 2. 2012 13:42

    Chutnalo a moc, dokonce i malé :-)

  • hudapeta | 5. 2. 2012 19:42

    bylo to docela dobré:-P

  • hudapeta | 5. 2. 2012 19:41

    bylo to docela dobré:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Luštěniny Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Polévky Ze zeleniny Z luštěnin Bezmasá jídla Oběd Večeře Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno - suché Česnek Chilli papričky Cizrna Jarní cibulka Koriandr - mletý Olivový olej Pepř mletý Petržel Římský kmín Šalotka Sůl Zázvor Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na citronech

Kuře na citronech

Drobenkový tvarohový dort

Drobenkový tvarohový dort

Dršťková polévka grand

Dršťková polévka grand

Buchty - těsto z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Jednoduchý chleba z kvasnic

Jednoduchý chleba z kvasnic

Achillova pikantní křidýlka

Achillova pikantní křidýlka

Fazolky s Nivou

Fazolky s Nivou

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

132
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
48
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
36
Klasické lečo
Klasické lečo
26
Domácí kečup
Domácí kečup
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Alena Sehnalová (76), Růžena z Hoří, má panenko přiznává: Milovala jsem Formana!

Alena Sehnalová (76), Růžena z Hoří, má panenko přiznává: Milovala jsem Formana!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Sépiové těstoviny
Sépiové těstoviny
Serník
Serník
Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici
Sernik neboli tvarohový dort od Jirky…
Sex on the beach
Sex on the beach
Sezamky s brusinkami a karamelem
Sezamky s brusinkami a karamelem
Sezamové brambory s parmezánem
Sezamové brambory s parmezánem
  • Recepty.cz
  • Severoafrická cizrnová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact