Kečup a plnotučnou hořčici nechám na pánvičce přejít varem, po vychladnutí přidám namlený nebo nastrouhaný salám, krabičku majolky a cibuli nakrájenou na půlměsíčky. Vymíchám pomazánku, kterou mažu na plátky veky, nebo rozkrojené housky - zvlášť dobré je to na celozrnné pečivo.
2
Může se ozdobit červenou sterilovanou paprikou a navrch se hustě nasype strouhaný sýr cihla.
Teď jsem dodělala a mlsky pomalu mizí z talíře. Dávám velkou jedničku. Mňam mňam
Lenka
|25. 3. 2012 16:14
ja dělam něco podobneho říkam tomu sloni žradlo-nalev 1lžíce octa,2lžice oleje,3 žice hořčice,3 lžice kečupu,2 lžice cukru vše svařim necham vychladnout. 30dkg gothaje,1 cibule,2 zavařene okurky,1majoneza nebo tatarka-nakrajite na kostičky a spojite s nalevem.date vychladit do lednice.
Tak jsem se konečně dostala k tomu, přidat foto a komentář. Dělala jsem na Silvestra na manželovu prosbu, že "...v práci mají v kantýně takovou dobrou pomazánku, ale nevím z čeho je, asi z točeňáku...".
Dala jsem 400 g točeňáku, 5 lžic hořčice a 4 lžíce kečupu, 100g majolku a jednu velikou cibuli. A pochopitelně - to bych nebyla já - přidala jsem 2 troužky česneku. Od manžela jsem sklidila oooobrovskou pochvalu, takže tímto Mirce děkuji za recept...