• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sépiové těstoviny
Napište svůj komentář k receptu

Sépiové těstoviny

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sépiové těstoviny
Sépiové těstoviny
Sépiové těstoviny
Sépiové těstoviny
Sépiové těstoviny
Sépiové těstoviny
Sépiové těstoviny
Sépiové těstoviny
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • hrubá mouka
    • vejce
    • 1
      lžička olej
    • sépiové barvivo

Postup přípravy receptu

1
Množství mouky jsem neuvedl záměrně, jelikož kvalita nemusí být u všech stejná a vejce používáme také různě velká.
2
Na vál nebo do misky si nasypeme cca 100-120 gramů hrubé mouky (lze použít i polohrubou), uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce a přidáme sépiové barvivo (inkoust). Barviva přidáváme podle toho, jak chceme mít intenzivní barvu těstovin. Vyrábí se v podobě prášku nebo v podobě kapek.
3
Pokud budeme těstoviny vařit hned po vyrobení, můžeme je i lehce osolit. Pokud je chceme skladovat, nesolíme a nebo minimálně, aby netáhly vlhkost. Olej přidáváme proto, aby se nám s těstem lépe pracovalo, ale nutnost to také není.
4
Mouku s vejcem a barvivem, případně olejem a solí smícháme a postupným přisypáváním a podsypáváním vypracujeme tužší těsto, které necháme cca 10-15 minut odležet ve fólii, aby neokorávalo. To pak na pomoučněném stole vyválíme, během válení těsto otáčíme a podsypáváme. Vyválené placky před krájením necháme na utěrce krátce proschnout, aby se při krájení nelepily na nůž. Poté pokrájíme na požadované tvary: široké nudle, nudličky, flíčky..., použít můžeme pochopitelně i strojek pro přípravu těstovin.
5
Pokud budeme chtít těstoviny skladovat, necháme je před uzavřením do sklenice nebo krabičky zcela proschnout.
6
Vaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody, stejně jako klasické těstoviny. Doba vaření dle druhu těstovin.
7
Těstoviny podáváme jak k masovým minutkám, rybám, krevetám... tak i zeleninovým směsím z rajčat, paprik, hub...
8
Sépiovým barvivem (inkoustem) se dá obarvovat například i rýže.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

Těstoviny s mletým masem a brokolicí

Těstoviny s mletým masem a brokolicí

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Z těstovin Bezmasá jídla Oběd Večeře Vaření Dietní Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Olej Sépiové barvivo Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové noky

Krupicové noky

Štrůdl se zelím a nivou

Štrůdl se zelím a nivou

Kokosky s marmeládou

Kokosky s marmeládou

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Losos se smetanovo-česnekovou omáčkou

Nudle s tvarohem

Nudle s tvarohem

Kulaté švestkové koláče

Kulaté švestkové koláče

Mexické maso

Mexické maso

Květákové placky (DUKAN)

Květákové placky (DUKAN)

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

124
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
53
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
32
Treska se smetanovým přelivem
Treska se smetanovým…
30
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
30
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Senzační řezy z velkého plechu
Senzační řezy z velkého plechu
Senzační schwarzwaldský dort
Senzační schwarzwaldský dort
Senzační tvarohová pomazánka
Senzační tvarohová pomazánka
Serník
Serník
Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici
Sernik neboli tvarohový dort od Jirky…
Severoafrická cizrnová polévka
Severoafrická cizrnová polévka
  • Recepty.cz
  • Sépiové těstoviny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact