Tvaroh ušleháme dohladka, opatrně přidáme majonézu, hořčici, koření a cibulku. Pomazánku rozdělíme do misek do každé zapíchneme řapík celeru (s ním si tu lahůdku nabíráme). Rajčátka a zbytek celeru dáme na misku, nakrájíme bagetu.
2
Poznámka: místo tučného tvarohu můžeme použít odtučněný, místo majonézy dietní jogurt, místo bagety rohlík, místo dijonské hořčice naši obyčejnou, místo cherry rajčátek nakrájet velká, ale to už budeme mít úplně jinou pomazánku.
hledala jsem těsto na bagety a nenašla, můžete ho přidat znova?
Vlaďka Daranská
|24. 7. 2008 20:09
...tento recept na bagety najdete ještě jednou pod názvem"Těsto na bagety,housky",stačí zadat do vyhledávání a tam už se pak dočtete pracovního postupu..
Zuzanice Zuzanice
|24. 7. 2008 09:57
Nemám zkušenosti s pečením, můžete prosím někdo poradit jak na ty bagetky? Těsto nechat odležet nebo to půjde hned na plech? Díky
Zuzana Simkovicova
|16. 7. 2008 15:32
Nenechajte sa odradiť komantárom p. Koutovej. Každý máme iné chute. Oplatí sa aspoň vyskúšať. Držala som sa pôvodného receptu, dokonca som prvý krát kúpila vňaťový zeler :) Manžel tvaroh nemusí ale pomazánku zblajzol hneď :)
Vilma
|11. 7. 2008 13:54
Jo a ještě něco: ono je kari a kari, někdy je to jako obarvený vápno
Vilma
|11. 7. 2008 13:52
Já jsem ji dělala taky, dvakrát, jednou jsem podle receptu, podruhé jsem to odlehčila od tuku a to nešlo jíst. Asi je dobré respektovat původní znění:-)
Jana Koutová
|4. 7. 2008 08:42
Já tedy musím napsat, že jsem od receptu čekala více, pomazánka mi nechutnala, manžel řekl, že není špatná,ale ať jí už nedělam. Přijde mi bez chuti, je z tvarohu cítit akorát tak to curry a nic víc.
Lenka Kaderavkova
|22. 6. 2008 13:53
Právě jsem doobědvala tuto vynikající pomazánku. Sice ne s celerem, ale novými malými v troubě upečenými brambůrkami. Nemělo to chybu!!!
Helena
|31. 1. 2008 13:01
Vlaďko,dejte ten recet na bagetky do nových receptů.Díky
Marcela
|31. 1. 2008 12:27
Děkuju za recept na bagetky a ujišťuji Vás, že jsem v životě ještě žádnou housku neupekla, tyhle budou tento víkend premiérové:-)
Marsí
|31. 1. 2008 09:33
Vlaďko, já si s dovolením ten Váš receptík na bagetky také opsala....-)))
Vlaďka Dary
|30. 1. 2008 21:55
Paní Marcelko,tady je recept na ty bagetky: 1kg hladké mouky,1/2l mléka,50-100g rozehřáté Hery,30g cukru,40g droždí,vejce na potření,sezam na posypání a troubu předem vyhřát.*Nedávno jsem z tohoto těsta napekla malé houstičky a ugrilovala k nim kuřata( na rodinnou oslavu)...během hodiny byly všechny fuč a dostala jsem poučení,že propříště musím napéct houstiček ještě víc(tzn.ze 3kg mouky,uff)...tenhle recept mám ráda.Asi ho už ale znáte,že?..dobrou chuť!:)
kamila nováková
|29. 1. 2008 18:01
ted jsem to uplacala * je to asi pekne kaloricka bomba * ale nevadi * zitra si dam neco dietniho * musela jsem vam napsat * davam jednicku*** je to jedna z mala tvarohovych pomazanek co se da jist
Marcela
|29. 1. 2008 13:34
Je to opravdu výborné. Paní Vlaďko, jak děláte domácí bagetky?
Vlaďka Dary
|26. 1. 2008 14:36
Též jsem vyzkoušela a doporučuji!Manžel tvaroh nemusí,ale v téhle podobě má u nás 'zelenou'.Upekla jsem k tomu domácí bagetky a mňam!:)
Anonym
|25. 1. 2008 13:57
Protože jsme štíhlá rodina a zatím nemáme žádné potíže s hladinou cholesterolu, udělala jsem to přesně podle receptu. SENZACE!!! Jen by mě zajímalo, jestli autor senzačních receptů je jeden nebo jich je víc a jestli by neměl jestě nějaké další senzační nápady. Díky
Naďa Pecxhová
|24. 1. 2008 08:04
Zkoušela jsem tu druhou variantu a vřele doporučuji .