• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Senzační tiramisu bez náhražek
Napište svůj komentář k receptu

Senzační tiramisu bez náhražek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Senzační tiramisu bez náhražek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mascarpone
    • kakao
    • cukr bílý, tlučený, řepný cukr
    • 250
      ml káva překapávaný typ arabica
    • 100
      ml kávový likér Bols
    • 80
      ks cukrářské piškoty zn. Francesca Bozzi

Postup přípravy receptu

1
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve směsi kávy a likéru a střídáme tak, aby poslední vrstvu tvořil krém. Posypeme kakaem přes husté sítko, vychladíme nejlépe do druhého dne.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • polmari | 12. 1. 2011 13:21

    Úžasné, že dá pohádat nad receptem. Určitě se pokusím recept vyzkoušet - jak by autorka viděla srovnání výsledku svého receptu a Tiramisu prodávaného v Penny? Kolik se dává cukru?

  • Simona Rubešová | 16. 5. 2009 12:53

    Paní Řezníčková, jistě že v Itálii dělají různé varianty, i u nás se liší knedlíky domácnost od domácnosti. Pokud použijete kompot, šlehačku, pomazánkové máslo... už to není ani pokus o tiramisu. Neříkám, že tyhle kombinace nejsou dobré, ale proč to nenazvat jinak?

  • Tereza J. | 6. 5. 2009 15:25

    Pani Vilemina, kliknite vpravo nad obrázkom náhodného receptu na diskusní fórum a ste tam :)))

  • Vilemina Vilhelmová | 6. 5. 2009 12:58

    jak se přihlásit do diskuse?

  • Hana Jelínková | 5. 5. 2009 11:29

    Nedávno jsem dělala nepečený dort z českého Mascarpone. Inspirovala jsem se jedním z receptů na intenetu. Upravila ho podle sebe.Na ochucení piškotů jsem použila kávu s likérem Rumové pralinky a rumem. Do krému jsem dala kromě Mascarpone vajíčka upravená v páře a šlehačku.Dortík byl moc dobrý.

  • Jana Řezníčková | 5. 5. 2009 10:35

    Pro naprostou objektivnost jsem i tenhle recept vyzkoušela, ale v naší rodině se potvrdilo, co jsem už říkala - nic moc. Každý má holt jinou chuť a ne všem se zavděčí "pravými" surovinami......takže se vrátím ke svému tiramisu po česku.Ještě dodávám, že jsme loni jedli italské tiramisu na Ischii a bylo úplně jiné. I Italové mají těch receptů spousty.

  • Lada Kovářová | 4. 5. 2009 17:04

    Recept opraven, příspěvky přesunuty do diskuze. Komentáře prosím přidávejte až po vyzkoušení receptu. Komentáře, které jsou vulgární, napadající ostatní uživatele, reklamního charakteru, řešící název nebo původ receptu nebo netýkající se daného receptu, budou zamítnuty nebo smazány. Pokud chcete přesto vložit takovýto příspěvek, použijte k tomu diskuzní fórum.

  • Di - | 4. 5. 2009 16:56

    Paní Jano, Vy jste napsala přesně to, co ve mě evokuje tón tohoto receptu. Pohrdání nad námi všemi, co vaříme z něčeho jiného, než je italské mascarpone nebo piškoty od Bozziho nebo Gucciho, či jak se ten výrobce jmenuje. Ono nejde jen o peníze, ale kde na malém městě nebo na venkově seženete tyhle "pravé" suroviny. A proč je vůbec shánět, když nám to z těch levých chutná stejně dobře nebo možná dokonce lépe. Ad paní Mirka: Nejde o autentická jména, ale o to, že se k tomu, co si myslím taky přihlásím, a to na rozdíl od některých zdejších přispěvatelů vždy značkou Di a ne pokaždé najakou jinou. Howgh!

  • Jana Řezníčková | 4. 5. 2009 13:25

    Nevím, kde je v komentářích pí. Rožníčková, nenašla jsem ji....Je mi jedno,jak se kdo podepíše, hlavně, že je možné jej nějak oslovit, je to slušnější, než psát - anonyme.... omlouvám se, už je to poslední poznámka.

  • Frantiska :) | 4. 5. 2009 13:18

    ukazuje mi to správně, že je recept smazaný?

  • Lada Kovářová | 4. 5. 2009 10:05

    Máte-li potřebu pokračovat v této debatě, která se absolutně netýká daného receptu, pokračujte na forum.recepty.cz nebo využijte e-mailové komunikace.

  • Mirka Nováková | 4. 5. 2009 09:59

    Ach ach, paní Rožníčková, fakt si myslíte, že všechna zde připojená jména jsou autentická??? A že Vám nevadí bojovnice Di...

  • marie nezlakova | 4. 5. 2009 08:48

    Nejvíce mě na tomto receptu zaujala poznámka autora:prosím nepište... .Je vidět,že již mnozí očekávají reakce zde přítomných!Ráda bych si přečetla spíše komentáře o tom,jak vám chutnalo-nechutnalo,a podle ohlasu třeba vyzkoušela také.Nevím jak vám,ale v tomto případě mě chuť spíš opouští.Hezký den! viz.DISKUZE

  • Zdena z JM | 4. 5. 2009 08:11

    Je fakt, že některým zde přítomným dámám se člověk opravdu nezavděčí. Když napíšete recept na "Pravé italské Tiramisu", "Pravé řecké tzatziky" apod., hned se ozývají hlasy, že to není to "pravé", že do pravého se dává to a ne ono. Když někdo napíše recept s těmi "pravými" surovinami, tak se vám to taky nelíbí a zase máte připomínky. Zkrátka a dobře někomu se prostě nezavděčíte, ať děláte, co děláte.

  • Blanka Vr. | 4. 5. 2009 07:36

    Děkuji autorovi za recept, na komentáře od Di a Jany se vykašlete, já je považuji za naprosto zbytečné.

  • Jana Řezníčková | 4. 5. 2009 07:09

    Autor, který si za svým receptem stojí a nebojí se jej zveřejnit, se podepíše, ne? V tomto případě se tak nestalo. Můj názor je ten, že se mi vůbec nelíbí styl, jakým je recept napsán, celkem dost z něho vyzařuje opovržení nad většinou nás, co klidně použijeme dostupnější a levnější suroviny, které nemusí být vždycky špatné. Zodpovědně prohlašuji,že jsem vyzkoušela i tiramisu z marscarpone, ale vůbec jsem se v rodině nikomu nezavděčila.... to neznamená, že jsem šetřílek, za dobré jídlo se u nás utratí hodně peněz, ale vždycky vařím a peču tak, aby to všem chutnalo. Mám za to, že existuje více druhů "kvalitní překapávané kávy", nebo jiných cukrářských piškotů a ne pouze zn. Francesca Bozzi (přiznám se, že ani nevím, co to je za produkt). Ještě na závěr - do receptu se přece nepíše co kdo má či nemá psát v komenátřích....to je snad věcí uživatelů, ne???

  • Di - | 4. 5. 2009 06:36

    Paní Simono, dříve než na nějaký příspěvek budete reagovat, tak si ho prosím dobře přečtěte. Já nikoho nenabádám, aby dělal tiramisu z jogurtu, jenom se ohrazuji proti tvrzení, že jogurt ad. jsou nekvalitní suroviny pro výrobu čehokoliv. A především proti tomu, aby mi někdo říkal, co smím a nesmím psát. I z historie víme, že někým tolik opovrhované náhražky někdy předčily původní surovinu, momentálně nedostupnou, a staly se oblíběnější než originál. Pokud by tomu tak nebylo, byl by v tomto receptu uveden cukr třtinový nikoliv řepný.

  • Amy - | 4. 5. 2009 00:34

    Prosím odpůrce autenticity ve vaření o přitlumení militantnosti. Nemá cenu tuhle polívku pořád ohřívat. Prostě někdo je příznivec a někdo odpůrce autentických surovin a jiné to asi nebude. A vyvolávání zbytečných konfrontací na tom též nic nezmění. Co se týče receptu, ten také zcela autentický není. Člověk by se asi měl hodně důkladně informovat, než něco napíše. To mi připomíná i pozoruhodný recept na "Sicilskou velikonoční buchtu", který se zde nedávno objevil. Lidé zkomolí doslova cokoli. Je to škoda. Ztrácí se tak bohatství různorodosti, které je tolik třeba. Ne, že by výsledek nebyl chutný, ale není to to, co název slibuje. Přesvědčování, ale nemá smysl, protože tyto postoje vycházejí z hlubších vrstev psychiky, ať už se týkají vaření, nebo daleko důležitějších aspektů života. Tak se nehádejme.

  • Amy - | 4. 5. 2009 00:34

    Prosím odpůrce autenticity ve vaření o přitlumení militantnosti. Nemá cenu tuhle polívku pořád ohřívat. Prostě někdo je příznivec a někdo odpůrce autentických surovin a jiné to asi nebude. A vyvolávání zbytečných konfrontací na tom též nic nezmění. Co se týče receptu, ten také zcela autentický není. Člověk by se asi měl hodně důkladně informovat, než něco napíše. To mi připomíná i pozoruhodný recept na "Sicilskou velikonoční buchtu", který se zde nedávno objevil. Lidé zkomolí doslova cokoli. Je to škoda. Ztrácí se tak bohatství různorodosti, které je tolik třeba. Ne, že by výsledek nebyl chutný, ale není to to, co název slibuje. Přesvědčování, ale nemá smysl, protože tyto postoje vycházejí z hlubších vrstev psychiky, ať už se týkají vaření, nebo daleko důležitějších aspektů života. Tak se nehádejme.

  • Simona Rubešová | 3. 5. 2009 22:40

    Vážená Di, to je asi přesně ono, co měla autorka na mysli: nikdo vám nebere piškoty, jogurty a tvarohy. Tento recept si ovšem žádá něco jiného, chcete-li, zkuste to, ne-li, nechte být. Mascarpone se svými 70% (a někdy i více) tuku těžko nahradit jogurtem, byť sebelepším. Piškoty na tiramisu mají velmi speciální složení, kterému se naše dětské piškoty podobají, ale přece jenom je to trochu něco jiného. Pokud se tento recept Kovárovům nelíbí, nechť ho i s Vaším ctěným komentářem odstraní. Bohužel se asi najde i dost těch, které si zaplácají žaludky umělohmotným pomazánkovým čímsi a možná narazí i na nějaké supermaskarpone původem z nějaké podivuhodně levné produkce pro hypermarkety.

  • Di - | 3. 5. 2009 18:22

    Já si nemyslím, že by dětské piškoty, tvaroh nebo jogurt měly být nekvalitní suroviny, záleží na druhu. Ostatně do něčeho se hodí dětské piškoty, do něčeho cukrářské a na tiramisu zase nějaké jiné. Stejně tak nemuší být kvalitní každé maskarpone, to už jsem si vyzkoušela. A ještě poznámka prosím: až budeme mít své vlastní stránky, tak si diktujte, co kdo má kam psát. Tady to řídí Kovářovi!

  • Jana Ehnes | 2. 5. 2009 11:16

    Delam podobne, jen pridavam do mascarpone trochu pomerancove stavy nebo dzusu (podle toho co je po ruce). Jinak plne souhlasim, tiramisu vice nepotrebuje.

  • Frantiska :) | 2. 5. 2009 09:46

    je to vyborne :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty Tiramisu
Moučníky Dorty Dezerty Šlehání Vánoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukrářské piškoty Kakao Káva Kávový likér Mascarpone
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ďábelské fazole

Ďábelské fazole

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Houbová polévka II.

Houbová polévka II.

Svařák

Svařák

Veganský indický sójový guláš

Veganský indický sójový guláš

"Dospělácké" řezy

"Dospělácké" řezy

Velmi snadná žampionová omáčka

Velmi snadná žampionová omáčka

Velikonoční kopřivová nádivka

Velikonoční kopřivová nádivka

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Doporučujeme

30 minut
Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

295
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
180
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
91
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
53
Těstoviny ala Lasagne bez bešamelu a bez lasagnových plátů
Těstoviny ala Lasagne…
48
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
AHA.cz Charlotte Gottová a syn Mareše? Zamilovaný pohled mluví za vše

Charlotte Gottová a syn Mareše? Zamilovaný pohled mluví za vše

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 26. 9. 2025: Kdo dnes dokončí rozpracované úkoly a kdo pocítí chuť ke změně?

Denní horoskop na pátek 26. 9. 2025: Kdo dnes dokončí rozpracované úkoly a kdo pocítí chuť ke změně?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Pomeje si po svatbě zoufá: Podpis jako retard!

Pomeje si po svatbě zoufá: Podpis jako retard!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

Co slibují karty pro první podzimní týden? Blesk z čistého nebe pro jedno znamení! A kdo bude krotit vášně?

  • Recepty.cz
  • Senzační tiramisu bez náhražek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact