• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Senzační tiramisu bez náhražek
Napište svůj komentář k receptu

Senzační tiramisu bez náhražek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Senzační tiramisu bez náhražek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mascarpone
    • kakao
    • cukr bílý, tlučený, řepný cukr
    • 250
      ml káva překapávaný typ arabica
    • 100
      ml kávový likér Bols
    • 80
      ks cukrářské piškoty zn. Francesca Bozzi

Postup přípravy receptu

1
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve směsi kávy a likéru a střídáme tak, aby poslední vrstvu tvořil krém. Posypeme kakaem přes husté sítko, vychladíme nejlépe do druhého dne.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • polmari | 12. 1. 2011 13:21

    Úžasné, že dá pohádat nad receptem. Určitě se pokusím recept vyzkoušet - jak by autorka viděla srovnání výsledku svého receptu a Tiramisu prodávaného v Penny? Kolik se dává cukru?

  • Simona Rubešová | 16. 5. 2009 12:53

    Paní Řezníčková, jistě že v Itálii dělají různé varianty, i u nás se liší knedlíky domácnost od domácnosti. Pokud použijete kompot, šlehačku, pomazánkové máslo... už to není ani pokus o tiramisu. Neříkám, že tyhle kombinace nejsou dobré, ale proč to nenazvat jinak?

  • Tereza J. | 6. 5. 2009 15:25

    Pani Vilemina, kliknite vpravo nad obrázkom náhodného receptu na diskusní fórum a ste tam :)))

  • Vilemina Vilhelmová | 6. 5. 2009 12:58

    jak se přihlásit do diskuse?

  • Hana Jelínková | 5. 5. 2009 11:29

    Nedávno jsem dělala nepečený dort z českého Mascarpone. Inspirovala jsem se jedním z receptů na intenetu. Upravila ho podle sebe.Na ochucení piškotů jsem použila kávu s likérem Rumové pralinky a rumem. Do krému jsem dala kromě Mascarpone vajíčka upravená v páře a šlehačku.Dortík byl moc dobrý.

  • Jana Řezníčková | 5. 5. 2009 10:35

    Pro naprostou objektivnost jsem i tenhle recept vyzkoušela, ale v naší rodině se potvrdilo, co jsem už říkala - nic moc. Každý má holt jinou chuť a ne všem se zavděčí "pravými" surovinami......takže se vrátím ke svému tiramisu po česku.Ještě dodávám, že jsme loni jedli italské tiramisu na Ischii a bylo úplně jiné. I Italové mají těch receptů spousty.

  • Lada Kovářová | 4. 5. 2009 17:04

    Recept opraven, příspěvky přesunuty do diskuze. Komentáře prosím přidávejte až po vyzkoušení receptu. Komentáře, které jsou vulgární, napadající ostatní uživatele, reklamního charakteru, řešící název nebo původ receptu nebo netýkající se daného receptu, budou zamítnuty nebo smazány. Pokud chcete přesto vložit takovýto příspěvek, použijte k tomu diskuzní fórum.

  • Di - | 4. 5. 2009 16:56

    Paní Jano, Vy jste napsala přesně to, co ve mě evokuje tón tohoto receptu. Pohrdání nad námi všemi, co vaříme z něčeho jiného, než je italské mascarpone nebo piškoty od Bozziho nebo Gucciho, či jak se ten výrobce jmenuje. Ono nejde jen o peníze, ale kde na malém městě nebo na venkově seženete tyhle "pravé" suroviny. A proč je vůbec shánět, když nám to z těch levých chutná stejně dobře nebo možná dokonce lépe. Ad paní Mirka: Nejde o autentická jména, ale o to, že se k tomu, co si myslím taky přihlásím, a to na rozdíl od některých zdejších přispěvatelů vždy značkou Di a ne pokaždé najakou jinou. Howgh!

  • Jana Řezníčková | 4. 5. 2009 13:25

    Nevím, kde je v komentářích pí. Rožníčková, nenašla jsem ji....Je mi jedno,jak se kdo podepíše, hlavně, že je možné jej nějak oslovit, je to slušnější, než psát - anonyme.... omlouvám se, už je to poslední poznámka.

  • Frantiska :) | 4. 5. 2009 13:18

    ukazuje mi to správně, že je recept smazaný?

  • Lada Kovářová | 4. 5. 2009 10:05

    Máte-li potřebu pokračovat v této debatě, která se absolutně netýká daného receptu, pokračujte na forum.recepty.cz nebo využijte e-mailové komunikace.

  • Mirka Nováková | 4. 5. 2009 09:59

    Ach ach, paní Rožníčková, fakt si myslíte, že všechna zde připojená jména jsou autentická??? A že Vám nevadí bojovnice Di...

  • marie nezlakova | 4. 5. 2009 08:48

    Nejvíce mě na tomto receptu zaujala poznámka autora:prosím nepište... .Je vidět,že již mnozí očekávají reakce zde přítomných!Ráda bych si přečetla spíše komentáře o tom,jak vám chutnalo-nechutnalo,a podle ohlasu třeba vyzkoušela také.Nevím jak vám,ale v tomto případě mě chuť spíš opouští.Hezký den! viz.DISKUZE

  • Zdena z JM | 4. 5. 2009 08:11

    Je fakt, že některým zde přítomným dámám se člověk opravdu nezavděčí. Když napíšete recept na "Pravé italské Tiramisu", "Pravé řecké tzatziky" apod., hned se ozývají hlasy, že to není to "pravé", že do pravého se dává to a ne ono. Když někdo napíše recept s těmi "pravými" surovinami, tak se vám to taky nelíbí a zase máte připomínky. Zkrátka a dobře někomu se prostě nezavděčíte, ať děláte, co děláte.

  • Blanka Vr. | 4. 5. 2009 07:36

    Děkuji autorovi za recept, na komentáře od Di a Jany se vykašlete, já je považuji za naprosto zbytečné.

  • Jana Řezníčková | 4. 5. 2009 07:09

    Autor, který si za svým receptem stojí a nebojí se jej zveřejnit, se podepíše, ne? V tomto případě se tak nestalo. Můj názor je ten, že se mi vůbec nelíbí styl, jakým je recept napsán, celkem dost z něho vyzařuje opovržení nad většinou nás, co klidně použijeme dostupnější a levnější suroviny, které nemusí být vždycky špatné. Zodpovědně prohlašuji,že jsem vyzkoušela i tiramisu z marscarpone, ale vůbec jsem se v rodině nikomu nezavděčila.... to neznamená, že jsem šetřílek, za dobré jídlo se u nás utratí hodně peněz, ale vždycky vařím a peču tak, aby to všem chutnalo. Mám za to, že existuje více druhů "kvalitní překapávané kávy", nebo jiných cukrářských piškotů a ne pouze zn. Francesca Bozzi (přiznám se, že ani nevím, co to je za produkt). Ještě na závěr - do receptu se přece nepíše co kdo má či nemá psát v komenátřích....to je snad věcí uživatelů, ne???

  • Di - | 4. 5. 2009 06:36

    Paní Simono, dříve než na nějaký příspěvek budete reagovat, tak si ho prosím dobře přečtěte. Já nikoho nenabádám, aby dělal tiramisu z jogurtu, jenom se ohrazuji proti tvrzení, že jogurt ad. jsou nekvalitní suroviny pro výrobu čehokoliv. A především proti tomu, aby mi někdo říkal, co smím a nesmím psát. I z historie víme, že někým tolik opovrhované náhražky někdy předčily původní surovinu, momentálně nedostupnou, a staly se oblíběnější než originál. Pokud by tomu tak nebylo, byl by v tomto receptu uveden cukr třtinový nikoliv řepný.

  • Amy - | 4. 5. 2009 00:34

    Prosím odpůrce autenticity ve vaření o přitlumení militantnosti. Nemá cenu tuhle polívku pořád ohřívat. Prostě někdo je příznivec a někdo odpůrce autentických surovin a jiné to asi nebude. A vyvolávání zbytečných konfrontací na tom též nic nezmění. Co se týče receptu, ten také zcela autentický není. Člověk by se asi měl hodně důkladně informovat, než něco napíše. To mi připomíná i pozoruhodný recept na "Sicilskou velikonoční buchtu", který se zde nedávno objevil. Lidé zkomolí doslova cokoli. Je to škoda. Ztrácí se tak bohatství různorodosti, které je tolik třeba. Ne, že by výsledek nebyl chutný, ale není to to, co název slibuje. Přesvědčování, ale nemá smysl, protože tyto postoje vycházejí z hlubších vrstev psychiky, ať už se týkají vaření, nebo daleko důležitějších aspektů života. Tak se nehádejme.

  • Amy - | 4. 5. 2009 00:34

    Prosím odpůrce autenticity ve vaření o přitlumení militantnosti. Nemá cenu tuhle polívku pořád ohřívat. Prostě někdo je příznivec a někdo odpůrce autentických surovin a jiné to asi nebude. A vyvolávání zbytečných konfrontací na tom též nic nezmění. Co se týče receptu, ten také zcela autentický není. Člověk by se asi měl hodně důkladně informovat, než něco napíše. To mi připomíná i pozoruhodný recept na "Sicilskou velikonoční buchtu", který se zde nedávno objevil. Lidé zkomolí doslova cokoli. Je to škoda. Ztrácí se tak bohatství různorodosti, které je tolik třeba. Ne, že by výsledek nebyl chutný, ale není to to, co název slibuje. Přesvědčování, ale nemá smysl, protože tyto postoje vycházejí z hlubších vrstev psychiky, ať už se týkají vaření, nebo daleko důležitějších aspektů života. Tak se nehádejme.

  • Simona Rubešová | 3. 5. 2009 22:40

    Vážená Di, to je asi přesně ono, co měla autorka na mysli: nikdo vám nebere piškoty, jogurty a tvarohy. Tento recept si ovšem žádá něco jiného, chcete-li, zkuste to, ne-li, nechte být. Mascarpone se svými 70% (a někdy i více) tuku těžko nahradit jogurtem, byť sebelepším. Piškoty na tiramisu mají velmi speciální složení, kterému se naše dětské piškoty podobají, ale přece jenom je to trochu něco jiného. Pokud se tento recept Kovárovům nelíbí, nechť ho i s Vaším ctěným komentářem odstraní. Bohužel se asi najde i dost těch, které si zaplácají žaludky umělohmotným pomazánkovým čímsi a možná narazí i na nějaké supermaskarpone původem z nějaké podivuhodně levné produkce pro hypermarkety.

  • Di - | 3. 5. 2009 18:22

    Já si nemyslím, že by dětské piškoty, tvaroh nebo jogurt měly být nekvalitní suroviny, záleží na druhu. Ostatně do něčeho se hodí dětské piškoty, do něčeho cukrářské a na tiramisu zase nějaké jiné. Stejně tak nemuší být kvalitní každé maskarpone, to už jsem si vyzkoušela. A ještě poznámka prosím: až budeme mít své vlastní stránky, tak si diktujte, co kdo má kam psát. Tady to řídí Kovářovi!

  • Jana Ehnes | 2. 5. 2009 11:16

    Delam podobne, jen pridavam do mascarpone trochu pomerancove stavy nebo dzusu (podle toho co je po ruce). Jinak plne souhlasim, tiramisu vice nepotrebuje.

  • Frantiska :) | 2. 5. 2009 09:46

    je to vyborne :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty Tiramisu
Moučníky Dorty Dezerty Šlehání Vánoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukrářské piškoty Kakao Káva Kávový likér Mascarpone
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek

Lehký ovocný koláč

Lehký ovocný koláč

Medové řezy ze 4 placek

Medové řezy ze 4 placek

Kuřecí řízky Ondráš

Kuřecí řízky Ondráš

Jahodový dort se smetanou

Jahodový dort se smetanou

Dort s nutelovým krémem

Dort s nutelovým krémem

Salát z pekingského zelí - zdravě a chutně

Salát z pekingského zelí - zdravě a…

Špekové knedlíky s máslem

Špekové knedlíky s máslem

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Doporučujeme

15 minut
Penne s tuňákem a kukuřicí

Penne s tuňákem a kukuřicí

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

217
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
71
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
34
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
32
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých způsobů, jak ji můžete využít
Proč nevylévat vodu z těstovin? 5 skvělých…
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert s tajuplným názvem?
Mraky, mořské vlny nebo bouřka: Poznáváte dezert…
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
AHA.cz Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Pastrňák pryč z domu! Zvláštní krok manželky Rebeccy

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Jak vypadá dokonalé ženské tělo? Těchto 8 slavných dam k němu podle vědců nemá daleko

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Manžel Banášové Viktor Vincze: Hořká zpověď o nečekaném konci v Televizních novinách!

Manžel Banášové Viktor Vincze: Hořká zpověď o nečekaném konci v Televizních novinách!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy 7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

7 nejhorších manželů zvěrokruhu: Na tyhle muže si dejte pozor!

  • Recepty.cz
  • Senzační tiramisu bez náhražek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact