• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Senzační tiramisu bez náhražek
Napište svůj komentář k receptu

Senzační tiramisu bez náhražek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Senzační tiramisu bez náhražek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mascarpone
    • kakao
    • cukr bílý, tlučený, řepný cukr
    • 250
      ml káva překapávaný typ arabica
    • 100
      ml kávový likér Bols
    • 80
      ks cukrářské piškoty zn. Francesca Bozzi

Postup přípravy receptu

1
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve směsi kávy a likéru a střídáme tak, aby poslední vrstvu tvořil krém. Posypeme kakaem přes husté sítko, vychladíme nejlépe do druhého dne.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • polmari | 12. 1. 2011 13:21

    Úžasné, že dá pohádat nad receptem. Určitě se pokusím recept vyzkoušet - jak by autorka viděla srovnání výsledku svého receptu a Tiramisu prodávaného v Penny? Kolik se dává cukru?

  • Simona Rubešová | 16. 5. 2009 12:53

    Paní Řezníčková, jistě že v Itálii dělají různé varianty, i u nás se liší knedlíky domácnost od domácnosti. Pokud použijete kompot, šlehačku, pomazánkové máslo... už to není ani pokus o tiramisu. Neříkám, že tyhle kombinace nejsou dobré, ale proč to nenazvat jinak?

  • Tereza J. | 6. 5. 2009 15:25

    Pani Vilemina, kliknite vpravo nad obrázkom náhodného receptu na diskusní fórum a ste tam :)))

  • Vilemina Vilhelmová | 6. 5. 2009 12:58

    jak se přihlásit do diskuse?

  • Hana Jelínková | 5. 5. 2009 11:29

    Nedávno jsem dělala nepečený dort z českého Mascarpone. Inspirovala jsem se jedním z receptů na intenetu. Upravila ho podle sebe.Na ochucení piškotů jsem použila kávu s likérem Rumové pralinky a rumem. Do krému jsem dala kromě Mascarpone vajíčka upravená v páře a šlehačku.Dortík byl moc dobrý.

  • Jana Řezníčková | 5. 5. 2009 10:35

    Pro naprostou objektivnost jsem i tenhle recept vyzkoušela, ale v naší rodině se potvrdilo, co jsem už říkala - nic moc. Každý má holt jinou chuť a ne všem se zavděčí "pravými" surovinami......takže se vrátím ke svému tiramisu po česku.Ještě dodávám, že jsme loni jedli italské tiramisu na Ischii a bylo úplně jiné. I Italové mají těch receptů spousty.

  • Lada Kovářová | 4. 5. 2009 17:04

    Recept opraven, příspěvky přesunuty do diskuze. Komentáře prosím přidávejte až po vyzkoušení receptu. Komentáře, které jsou vulgární, napadající ostatní uživatele, reklamního charakteru, řešící název nebo původ receptu nebo netýkající se daného receptu, budou zamítnuty nebo smazány. Pokud chcete přesto vložit takovýto příspěvek, použijte k tomu diskuzní fórum.

  • Di - | 4. 5. 2009 16:56

    Paní Jano, Vy jste napsala přesně to, co ve mě evokuje tón tohoto receptu. Pohrdání nad námi všemi, co vaříme z něčeho jiného, než je italské mascarpone nebo piškoty od Bozziho nebo Gucciho, či jak se ten výrobce jmenuje. Ono nejde jen o peníze, ale kde na malém městě nebo na venkově seženete tyhle "pravé" suroviny. A proč je vůbec shánět, když nám to z těch levých chutná stejně dobře nebo možná dokonce lépe. Ad paní Mirka: Nejde o autentická jména, ale o to, že se k tomu, co si myslím taky přihlásím, a to na rozdíl od některých zdejších přispěvatelů vždy značkou Di a ne pokaždé najakou jinou. Howgh!

  • Jana Řezníčková | 4. 5. 2009 13:25

    Nevím, kde je v komentářích pí. Rožníčková, nenašla jsem ji....Je mi jedno,jak se kdo podepíše, hlavně, že je možné jej nějak oslovit, je to slušnější, než psát - anonyme.... omlouvám se, už je to poslední poznámka.

  • Frantiska :) | 4. 5. 2009 13:18

    ukazuje mi to správně, že je recept smazaný?

  • Lada Kovářová | 4. 5. 2009 10:05

    Máte-li potřebu pokračovat v této debatě, která se absolutně netýká daného receptu, pokračujte na forum.recepty.cz nebo využijte e-mailové komunikace.

  • Mirka Nováková | 4. 5. 2009 09:59

    Ach ach, paní Rožníčková, fakt si myslíte, že všechna zde připojená jména jsou autentická??? A že Vám nevadí bojovnice Di...

  • marie nezlakova | 4. 5. 2009 08:48

    Nejvíce mě na tomto receptu zaujala poznámka autora:prosím nepište... .Je vidět,že již mnozí očekávají reakce zde přítomných!Ráda bych si přečetla spíše komentáře o tom,jak vám chutnalo-nechutnalo,a podle ohlasu třeba vyzkoušela také.Nevím jak vám,ale v tomto případě mě chuť spíš opouští.Hezký den! viz.DISKUZE

  • Zdena z JM | 4. 5. 2009 08:11

    Je fakt, že některým zde přítomným dámám se člověk opravdu nezavděčí. Když napíšete recept na "Pravé italské Tiramisu", "Pravé řecké tzatziky" apod., hned se ozývají hlasy, že to není to "pravé", že do pravého se dává to a ne ono. Když někdo napíše recept s těmi "pravými" surovinami, tak se vám to taky nelíbí a zase máte připomínky. Zkrátka a dobře někomu se prostě nezavděčíte, ať děláte, co děláte.

  • Blanka Vr. | 4. 5. 2009 07:36

    Děkuji autorovi za recept, na komentáře od Di a Jany se vykašlete, já je považuji za naprosto zbytečné.

  • Jana Řezníčková | 4. 5. 2009 07:09

    Autor, který si za svým receptem stojí a nebojí se jej zveřejnit, se podepíše, ne? V tomto případě se tak nestalo. Můj názor je ten, že se mi vůbec nelíbí styl, jakým je recept napsán, celkem dost z něho vyzařuje opovržení nad většinou nás, co klidně použijeme dostupnější a levnější suroviny, které nemusí být vždycky špatné. Zodpovědně prohlašuji,že jsem vyzkoušela i tiramisu z marscarpone, ale vůbec jsem se v rodině nikomu nezavděčila.... to neznamená, že jsem šetřílek, za dobré jídlo se u nás utratí hodně peněz, ale vždycky vařím a peču tak, aby to všem chutnalo. Mám za to, že existuje více druhů "kvalitní překapávané kávy", nebo jiných cukrářských piškotů a ne pouze zn. Francesca Bozzi (přiznám se, že ani nevím, co to je za produkt). Ještě na závěr - do receptu se přece nepíše co kdo má či nemá psát v komenátřích....to je snad věcí uživatelů, ne???

  • Di - | 4. 5. 2009 06:36

    Paní Simono, dříve než na nějaký příspěvek budete reagovat, tak si ho prosím dobře přečtěte. Já nikoho nenabádám, aby dělal tiramisu z jogurtu, jenom se ohrazuji proti tvrzení, že jogurt ad. jsou nekvalitní suroviny pro výrobu čehokoliv. A především proti tomu, aby mi někdo říkal, co smím a nesmím psát. I z historie víme, že někým tolik opovrhované náhražky někdy předčily původní surovinu, momentálně nedostupnou, a staly se oblíběnější než originál. Pokud by tomu tak nebylo, byl by v tomto receptu uveden cukr třtinový nikoliv řepný.

  • Amy - | 4. 5. 2009 00:34

    Prosím odpůrce autenticity ve vaření o přitlumení militantnosti. Nemá cenu tuhle polívku pořád ohřívat. Prostě někdo je příznivec a někdo odpůrce autentických surovin a jiné to asi nebude. A vyvolávání zbytečných konfrontací na tom též nic nezmění. Co se týče receptu, ten také zcela autentický není. Člověk by se asi měl hodně důkladně informovat, než něco napíše. To mi připomíná i pozoruhodný recept na "Sicilskou velikonoční buchtu", který se zde nedávno objevil. Lidé zkomolí doslova cokoli. Je to škoda. Ztrácí se tak bohatství různorodosti, které je tolik třeba. Ne, že by výsledek nebyl chutný, ale není to to, co název slibuje. Přesvědčování, ale nemá smysl, protože tyto postoje vycházejí z hlubších vrstev psychiky, ať už se týkají vaření, nebo daleko důležitějších aspektů života. Tak se nehádejme.

  • Amy - | 4. 5. 2009 00:34

    Prosím odpůrce autenticity ve vaření o přitlumení militantnosti. Nemá cenu tuhle polívku pořád ohřívat. Prostě někdo je příznivec a někdo odpůrce autentických surovin a jiné to asi nebude. A vyvolávání zbytečných konfrontací na tom též nic nezmění. Co se týče receptu, ten také zcela autentický není. Člověk by se asi měl hodně důkladně informovat, než něco napíše. To mi připomíná i pozoruhodný recept na "Sicilskou velikonoční buchtu", který se zde nedávno objevil. Lidé zkomolí doslova cokoli. Je to škoda. Ztrácí se tak bohatství různorodosti, které je tolik třeba. Ne, že by výsledek nebyl chutný, ale není to to, co název slibuje. Přesvědčování, ale nemá smysl, protože tyto postoje vycházejí z hlubších vrstev psychiky, ať už se týkají vaření, nebo daleko důležitějších aspektů života. Tak se nehádejme.

  • Simona Rubešová | 3. 5. 2009 22:40

    Vážená Di, to je asi přesně ono, co měla autorka na mysli: nikdo vám nebere piškoty, jogurty a tvarohy. Tento recept si ovšem žádá něco jiného, chcete-li, zkuste to, ne-li, nechte být. Mascarpone se svými 70% (a někdy i více) tuku těžko nahradit jogurtem, byť sebelepším. Piškoty na tiramisu mají velmi speciální složení, kterému se naše dětské piškoty podobají, ale přece jenom je to trochu něco jiného. Pokud se tento recept Kovárovům nelíbí, nechť ho i s Vaším ctěným komentářem odstraní. Bohužel se asi najde i dost těch, které si zaplácají žaludky umělohmotným pomazánkovým čímsi a možná narazí i na nějaké supermaskarpone původem z nějaké podivuhodně levné produkce pro hypermarkety.

  • Di - | 3. 5. 2009 18:22

    Já si nemyslím, že by dětské piškoty, tvaroh nebo jogurt měly být nekvalitní suroviny, záleží na druhu. Ostatně do něčeho se hodí dětské piškoty, do něčeho cukrářské a na tiramisu zase nějaké jiné. Stejně tak nemuší být kvalitní každé maskarpone, to už jsem si vyzkoušela. A ještě poznámka prosím: až budeme mít své vlastní stránky, tak si diktujte, co kdo má kam psát. Tady to řídí Kovářovi!

  • Jana Ehnes | 2. 5. 2009 11:16

    Delam podobne, jen pridavam do mascarpone trochu pomerancove stavy nebo dzusu (podle toho co je po ruce). Jinak plne souhlasim, tiramisu vice nepotrebuje.

  • Frantiska :) | 2. 5. 2009 09:46

    je to vyborne :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty Tiramisu
Moučníky Dorty Dezerty Šlehání Vánoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukrářské piškoty Kakao Káva Kávový likér Mascarpone
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlokvašky mého manžela

Rychlokvašky mého manžela

Lemon Cheesecake

Lemon Cheesecake

Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

Plněné šunkové řízečky

Plněné šunkové řízečky

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem II.

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv…

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Kuřecí medailonky na kari s pórkem

Broskvový moučník

Broskvový moučník

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka…

Vietnamská polévka Pho Bo

Vietnamská polévka Pho Bo

Doporučujeme

25 minut
Topinky s pestem, rajčaty a mozzarellou

Topinky s pestem, rajčaty a…

35 minut
Meruňkovo-angreštová marmeláda

Meruňkovo-angreštová marmeláda

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

50
Salámová česnečka se zeleninou
Salámová česnečka se…
45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
39
Cuketové lasagne
Cuketové lasagne
36
Vegetariánský burger z tofu
Vegetariánský burger z…
34
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
AHA.cz Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Dcera Munzarové o pozůstalosti po Hlaváčové: A seš si jistá, babi?

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Jak navlnit vlasy bez kulmy? Pomůže ponožka, cedník i pásek od županu

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Nedožité 86. narozeniny Karla Gotta (†80): Vdova Ivana plánuje nový vztah! Prozradila, co se děje s Bertramkou

Nedožité 86. narozeniny Karla Gotta (†80): Vdova Ivana plánuje nový vztah! Prozradila, co se děje s Bertramkou

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

Tarotskop na červenec pro všechna znamení: Berani zažijí pohromu, Lvi si užijí skvělý sex, Vodnáři musí ubrat

  • Recepty.cz
  • Senzační tiramisu bez náhražek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact