• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Senzační tiramisu bez náhražek
Napište svůj komentář k receptu

Senzační tiramisu bez náhražek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Senzační tiramisu bez náhražek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g mascarpone
    • kakao
    • cukr bílý, tlučený, řepný cukr
    • 250
      ml káva překapávaný typ arabica
    • 100
      ml kávový likér Bols
    • 80
      ks cukrářské piškoty zn. Francesca Bozzi

Postup přípravy receptu

1
Mascarpone našleháme s cukrem, do skleněné formy čtvercového tvaru ji dáme na dno, na ni vyskládáme piškoty namočené ve směsi kávy a likéru a střídáme tak, aby poslední vrstvu tvořil krém. Posypeme kakaem přes husté sítko, vychladíme nejlépe do druhého dne.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Ricetta Tiramisù, Recept na Tiramisu

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • polmari | 12. 1. 2011 13:21

    Úžasné, že dá pohádat nad receptem. Určitě se pokusím recept vyzkoušet - jak by autorka viděla srovnání výsledku svého receptu a Tiramisu prodávaného v Penny? Kolik se dává cukru?

  • Simona Rubešová | 16. 5. 2009 12:53

    Paní Řezníčková, jistě že v Itálii dělají různé varianty, i u nás se liší knedlíky domácnost od domácnosti. Pokud použijete kompot, šlehačku, pomazánkové máslo... už to není ani pokus o tiramisu. Neříkám, že tyhle kombinace nejsou dobré, ale proč to nenazvat jinak?

  • Tereza J. | 6. 5. 2009 15:25

    Pani Vilemina, kliknite vpravo nad obrázkom náhodného receptu na diskusní fórum a ste tam :)))

  • Vilemina Vilhelmová | 6. 5. 2009 12:58

    jak se přihlásit do diskuse?

  • Hana Jelínková | 5. 5. 2009 11:29

    Nedávno jsem dělala nepečený dort z českého Mascarpone. Inspirovala jsem se jedním z receptů na intenetu. Upravila ho podle sebe.Na ochucení piškotů jsem použila kávu s likérem Rumové pralinky a rumem. Do krému jsem dala kromě Mascarpone vajíčka upravená v páře a šlehačku.Dortík byl moc dobrý.

  • Jana Řezníčková | 5. 5. 2009 10:35

    Pro naprostou objektivnost jsem i tenhle recept vyzkoušela, ale v naší rodině se potvrdilo, co jsem už říkala - nic moc. Každý má holt jinou chuť a ne všem se zavděčí "pravými" surovinami......takže se vrátím ke svému tiramisu po česku.Ještě dodávám, že jsme loni jedli italské tiramisu na Ischii a bylo úplně jiné. I Italové mají těch receptů spousty.

  • Lada Kovářová | 4. 5. 2009 17:04

    Recept opraven, příspěvky přesunuty do diskuze. Komentáře prosím přidávejte až po vyzkoušení receptu. Komentáře, které jsou vulgární, napadající ostatní uživatele, reklamního charakteru, řešící název nebo původ receptu nebo netýkající se daného receptu, budou zamítnuty nebo smazány. Pokud chcete přesto vložit takovýto příspěvek, použijte k tomu diskuzní fórum.

  • Di - | 4. 5. 2009 16:56

    Paní Jano, Vy jste napsala přesně to, co ve mě evokuje tón tohoto receptu. Pohrdání nad námi všemi, co vaříme z něčeho jiného, než je italské mascarpone nebo piškoty od Bozziho nebo Gucciho, či jak se ten výrobce jmenuje. Ono nejde jen o peníze, ale kde na malém městě nebo na venkově seženete tyhle "pravé" suroviny. A proč je vůbec shánět, když nám to z těch levých chutná stejně dobře nebo možná dokonce lépe. Ad paní Mirka: Nejde o autentická jména, ale o to, že se k tomu, co si myslím taky přihlásím, a to na rozdíl od některých zdejších přispěvatelů vždy značkou Di a ne pokaždé najakou jinou. Howgh!

  • Jana Řezníčková | 4. 5. 2009 13:25

    Nevím, kde je v komentářích pí. Rožníčková, nenašla jsem ji....Je mi jedno,jak se kdo podepíše, hlavně, že je možné jej nějak oslovit, je to slušnější, než psát - anonyme.... omlouvám se, už je to poslední poznámka.

  • Frantiska :) | 4. 5. 2009 13:18

    ukazuje mi to správně, že je recept smazaný?

  • Lada Kovářová | 4. 5. 2009 10:05

    Máte-li potřebu pokračovat v této debatě, která se absolutně netýká daného receptu, pokračujte na forum.recepty.cz nebo využijte e-mailové komunikace.

  • Mirka Nováková | 4. 5. 2009 09:59

    Ach ach, paní Rožníčková, fakt si myslíte, že všechna zde připojená jména jsou autentická??? A že Vám nevadí bojovnice Di...

  • marie nezlakova | 4. 5. 2009 08:48

    Nejvíce mě na tomto receptu zaujala poznámka autora:prosím nepište... .Je vidět,že již mnozí očekávají reakce zde přítomných!Ráda bych si přečetla spíše komentáře o tom,jak vám chutnalo-nechutnalo,a podle ohlasu třeba vyzkoušela také.Nevím jak vám,ale v tomto případě mě chuť spíš opouští.Hezký den! viz.DISKUZE

  • Zdena z JM | 4. 5. 2009 08:11

    Je fakt, že některým zde přítomným dámám se člověk opravdu nezavděčí. Když napíšete recept na "Pravé italské Tiramisu", "Pravé řecké tzatziky" apod., hned se ozývají hlasy, že to není to "pravé", že do pravého se dává to a ne ono. Když někdo napíše recept s těmi "pravými" surovinami, tak se vám to taky nelíbí a zase máte připomínky. Zkrátka a dobře někomu se prostě nezavděčíte, ať děláte, co děláte.

  • Blanka Vr. | 4. 5. 2009 07:36

    Děkuji autorovi za recept, na komentáře od Di a Jany se vykašlete, já je považuji za naprosto zbytečné.

  • Jana Řezníčková | 4. 5. 2009 07:09

    Autor, který si za svým receptem stojí a nebojí se jej zveřejnit, se podepíše, ne? V tomto případě se tak nestalo. Můj názor je ten, že se mi vůbec nelíbí styl, jakým je recept napsán, celkem dost z něho vyzařuje opovržení nad většinou nás, co klidně použijeme dostupnější a levnější suroviny, které nemusí být vždycky špatné. Zodpovědně prohlašuji,že jsem vyzkoušela i tiramisu z marscarpone, ale vůbec jsem se v rodině nikomu nezavděčila.... to neznamená, že jsem šetřílek, za dobré jídlo se u nás utratí hodně peněz, ale vždycky vařím a peču tak, aby to všem chutnalo. Mám za to, že existuje více druhů "kvalitní překapávané kávy", nebo jiných cukrářských piškotů a ne pouze zn. Francesca Bozzi (přiznám se, že ani nevím, co to je za produkt). Ještě na závěr - do receptu se přece nepíše co kdo má či nemá psát v komenátřích....to je snad věcí uživatelů, ne???

  • Di - | 4. 5. 2009 06:36

    Paní Simono, dříve než na nějaký příspěvek budete reagovat, tak si ho prosím dobře přečtěte. Já nikoho nenabádám, aby dělal tiramisu z jogurtu, jenom se ohrazuji proti tvrzení, že jogurt ad. jsou nekvalitní suroviny pro výrobu čehokoliv. A především proti tomu, aby mi někdo říkal, co smím a nesmím psát. I z historie víme, že někým tolik opovrhované náhražky někdy předčily původní surovinu, momentálně nedostupnou, a staly se oblíběnější než originál. Pokud by tomu tak nebylo, byl by v tomto receptu uveden cukr třtinový nikoliv řepný.

  • Amy - | 4. 5. 2009 00:34

    Prosím odpůrce autenticity ve vaření o přitlumení militantnosti. Nemá cenu tuhle polívku pořád ohřívat. Prostě někdo je příznivec a někdo odpůrce autentických surovin a jiné to asi nebude. A vyvolávání zbytečných konfrontací na tom též nic nezmění. Co se týče receptu, ten také zcela autentický není. Člověk by se asi měl hodně důkladně informovat, než něco napíše. To mi připomíná i pozoruhodný recept na "Sicilskou velikonoční buchtu", který se zde nedávno objevil. Lidé zkomolí doslova cokoli. Je to škoda. Ztrácí se tak bohatství různorodosti, které je tolik třeba. Ne, že by výsledek nebyl chutný, ale není to to, co název slibuje. Přesvědčování, ale nemá smysl, protože tyto postoje vycházejí z hlubších vrstev psychiky, ať už se týkají vaření, nebo daleko důležitějších aspektů života. Tak se nehádejme.

  • Amy - | 4. 5. 2009 00:34

    Prosím odpůrce autenticity ve vaření o přitlumení militantnosti. Nemá cenu tuhle polívku pořád ohřívat. Prostě někdo je příznivec a někdo odpůrce autentických surovin a jiné to asi nebude. A vyvolávání zbytečných konfrontací na tom též nic nezmění. Co se týče receptu, ten také zcela autentický není. Člověk by se asi měl hodně důkladně informovat, než něco napíše. To mi připomíná i pozoruhodný recept na "Sicilskou velikonoční buchtu", který se zde nedávno objevil. Lidé zkomolí doslova cokoli. Je to škoda. Ztrácí se tak bohatství různorodosti, které je tolik třeba. Ne, že by výsledek nebyl chutný, ale není to to, co název slibuje. Přesvědčování, ale nemá smysl, protože tyto postoje vycházejí z hlubších vrstev psychiky, ať už se týkají vaření, nebo daleko důležitějších aspektů života. Tak se nehádejme.

  • Simona Rubešová | 3. 5. 2009 22:40

    Vážená Di, to je asi přesně ono, co měla autorka na mysli: nikdo vám nebere piškoty, jogurty a tvarohy. Tento recept si ovšem žádá něco jiného, chcete-li, zkuste to, ne-li, nechte být. Mascarpone se svými 70% (a někdy i více) tuku těžko nahradit jogurtem, byť sebelepším. Piškoty na tiramisu mají velmi speciální složení, kterému se naše dětské piškoty podobají, ale přece jenom je to trochu něco jiného. Pokud se tento recept Kovárovům nelíbí, nechť ho i s Vaším ctěným komentářem odstraní. Bohužel se asi najde i dost těch, které si zaplácají žaludky umělohmotným pomazánkovým čímsi a možná narazí i na nějaké supermaskarpone původem z nějaké podivuhodně levné produkce pro hypermarkety.

  • Di - | 3. 5. 2009 18:22

    Já si nemyslím, že by dětské piškoty, tvaroh nebo jogurt měly být nekvalitní suroviny, záleží na druhu. Ostatně do něčeho se hodí dětské piškoty, do něčeho cukrářské a na tiramisu zase nějaké jiné. Stejně tak nemuší být kvalitní každé maskarpone, to už jsem si vyzkoušela. A ještě poznámka prosím: až budeme mít své vlastní stránky, tak si diktujte, co kdo má kam psát. Tady to řídí Kovářovi!

  • Jana Ehnes | 2. 5. 2009 11:16

    Delam podobne, jen pridavam do mascarpone trochu pomerancove stavy nebo dzusu (podle toho co je po ruce). Jinak plne souhlasim, tiramisu vice nepotrebuje.

  • Frantiska :) | 2. 5. 2009 09:46

    je to vyborne :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Nejlepší dezerty Tiramisu
Moučníky Dorty Dezerty Šlehání Vánoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Dobrůtka Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukrářské piškoty Kakao Káva Kávový likér Mascarpone
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová pomazánka s ovesnými vločkami

Išelské koláčky

Išelské koláčky

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Pivní preclíky, housky, rohlíky

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Dušená mrkev v mletém mase

Dušená mrkev v mletém mase

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s bramborami

Bylinkové řízky s česnekem - pečené s…

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Jednoduché pečené vepřové ocásky

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Kuřecí stehna v rajčatové marinádě

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

276
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
243
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
234
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
71
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
60
Zelňačka pro přátele
Zelňačka pro přátele

Zajímavé články

Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar lahodnými knedlíčky, nočky nebo svítkem
Zavářky do polévky: Vymazlete svůj vývar…
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
AHA.cz Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Nemocný Václav Neckář (81) na všechno sám: Opustil ho bratr Jan!

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Drsná reality show Farma se vrací po 13 letech: Soutěžící budou žít jako za časů předků!

Ženy.cz Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Jak se znovu dostat do lepší kondice? Bez těchto 5 kroků to nepůjde!

Blesk.cz Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

Petr Nárožný (87): Vážné zdravotní potíže! Náhlý konec pokusu o návrat

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

Nejhorší řidiči horoskopu: Komu řízení opravdu nejde?

  • Recepty.cz
  • Senzační tiramisu bez náhražek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact