• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Senzační schwarzwaldský dort
Napište svůj komentář k receptu

Senzační schwarzwaldský dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 114
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Senzační schwarzwaldský dort
Senzační schwarzwaldský dort
Senzační schwarzwaldský dort
Senzační schwarzwaldský dort
Senzační schwarzwaldský dort
Senzační schwarzwaldský dort
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 6
      ks vejce
    • 3
      lžíce kakao
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Náplň I.
    • 1
      ks višňový kompot
    • 2
      balení želé dortové
    • šťáva z kompotu
    • juice Višňový
  • Náplň II
    • 500
      ml smetana ke šlehání stačí 30-32%
    • 1
      balíček želatina bezbarvé želatiny
    • 2
      lžíce moučkový cukr
  • Zdobení
    • 1
      hrst mandle Lupínkové mandle
    • 12
      ks višně Pěkné, mohou být i čerstvé

Postup přípravy receptu

1
Těsto: z uvedených surovin upečeme piškot, necháme dobře vystydnout a rozřízneme na 3 placky. Nahřejeme marmeládu a spodní placku s ní pečlivě namažeme. Na ni poskládáme okapané a vypeckované višně. Uvaříme červené želé podle návodu na sáčku, necháme prochladnout a když už ztratí tekutou konzistenci, opatrně ho navrstvíme na višně. Necháme v chladu ztuhnout a připravíme si šlehačku: ušleháme do tuha smetanu ke šlehání, na závěr přidáme cukr.
2
Rozpustíme ve vodě želatinu, zahřejeme podle návodu, necháme mírně prochladnout a do ještě tekuté postupně dáme asi 6 lžic ušlehané šlehačky. Pak tuto hmotu rychle vmícháme do šlehačky. Přiklopíme druhou placku na studené želé s višněmi, namažeme ji želatinovou šlehačkou, přikryjeme třetí plackou, nahoře a dokola též pomažeme šlehačkou. Nakonec ozdobíme višněmi a na boky lehce přitlačíme mandlové lupínky.
3
Poznámky: vrstva s višněmi a želé se nejlépe dělá ve formě; želatina ve šlehačce má tendenci dělat žmolky, tomu předejdeme jen tak, že suroviny smícháváme po malých částech a nebojíme se důkladně míchat, každá želatina nakonec ztuhne!!! Nebojte se, vypadá to velmi pracně, také to pracný dort je, ale výsledek stojí za to.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační tvarohová pomazánka

Senzační tvarohová pomazánka

Senzační krevety

Senzační krevety

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Vaření Výjimečný den Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Juice Kakao Mandle Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Šťáva z kompotu Vejce Višně Višňový kompot Želatina Želé dortové
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé řezy s mákem

Rychlé řezy s mákem

Myslivecké knoflíky

Myslivecké knoflíky

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Ananasový koláč III.

Ananasový koláč III.

Nakládané brusinky

Nakládané brusinky

Cizrnová pánev

Cizrnová pánev

Bezinkový džem (rosol) - květový

Bezinkový džem (rosol) - květový

Hovězí šuej ču

Hovězí šuej ču

Ukrajinský boršč

Ukrajinský boršč

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

60
Bezmasá směs z portobella
Bezmasá směs z portobella
51
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
43
Kapustové měšce na zelenině
Kapustové měšce na…
36
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
32
Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek
Čokoládovo-ořechová…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Smutek hvězd po smrti Redforda (†89):  Pocta legendě i zlomené srdce

Smutek hvězd po smrti Redforda (†89): Pocta legendě i zlomené srdce

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Sendviče se šunkou a zelným salátem
Sendviče se šunkou a zelným salátem
Senzační krevety
Senzační krevety
Senzační řezy z velkého plechu
Senzační řezy z velkého plechu
Senzační tvarohová pomazánka
Senzační tvarohová pomazánka
Sépiové těstoviny
Sépiové těstoviny
Serník
Serník
  • Recepty.cz
  • Senzační schwarzwaldský dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact