Upečeme dvě tenké piškotové placky (do sněhu zašlehat postupně cukr a žloutky, přidat mouku smíchanou s práškem a kakaem). Uvaříme pudink a vychladlý pořádně ušleháme, přidáme tvaroh, cukr a pečlivě vyšleháme. Namažeme na placku, druhou přiklopíme, polijeme čokoládou. Necháme alespoň chvíli v lednici.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Zdenka Kocmichová
|23. 5. 2010 19:05
Koláč je dobrý. Pekla jsem jeden menší plech a těsto rozkrojila na půl. Tvaroh jsem měla jen polotučný a horní plát mi neujížděl (zřejmě při rozkrojení je těsto drsnější. Na spodní plát jsem dala marmeládu. Na můj vkus je to ale trochu pracnější recept než jsem čekala.
Riana Křemenová
|19. 2. 2010 08:42
děkuju opravdu moc, tento postup by mě v životě nenapadl :-)
Vilemina Vilhelmová
|17. 2. 2010 14:21
Voda se přidává do bílků před šleháním, to znamená, že rozklepnu vejce, bílky dám do mísy, přidám vodu (na každý bílek lžíci studené vody). Když je sníh tuhý, zašlehejte do něj postupně žloutky, šlehejte pilně! Pak postupně přidejte cukr a zase šlehejte. Dost to nebyde a hmota bude už na pohled vypadat pěkně, bude spíš světlá. Do mouky si zamíchejte kakao (dávám kakao značky Carla) a prášek a po částech přidejte k ušlehané hmotě, možná to jde míchat i elektrickým šlehačem, ale já to dělám radši vařečkou, resp. silikonovou stěrkou. Mám horkovzdušnou troubu, tak dávám péci rovnou dva plechy (vymazané a vysypané), možná by šel ten upečený korpus i rozkrojit, ale nevím, nikdy jsem nezkoušela. Protože ušlehaný sníh se musí hned péci, tak jestli nemáte troubu na dva plechy, udělejte si to těsto zvlášt na jeden a potom na druhý plech. Hodně zdaru, je to jednoduché a dobře to vypadá a docela i chutná. Jak tam někdo psal v diskusi, dejte tučný tvaroh, ten se opravdu neodlepuje.
Michaela Kuncová
|15. 2. 2010 13:01
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat, do sněhu od bílků? A ostatní do bílku zašlehat šlehačem ostatní, nebo už jen vařečkou? Napište mi (někdo zkušený, kdo to dělal) kdyžtak postup podrobněji do emailu na kunicekmisska@seznam.cz Děkuji
Riana Křemenová
|14. 2. 2010 18:55
A ještě jedna věc - jak je to s tou vodou? Kdy ji přimíchat do čeho? Díky moc
Riana Křemenová
|14. 2. 2010 18:54
Dobrý den, nejsem příliš zkušená kuchařka, proto se raději zeptám na postup toho piškotu - obvykle to dělám tak, že ušlehám cukr se žloutky, pak přimíchám suché ingredience a nakonec do toho opatrně vmíchám sníh, je tak i v tomto případě? Děkuji moc, potřebuji to mít přesně :-)
Jarka O.
|11. 2. 2010 17:03
Alenko, je tam jasně napsáno, že upečeme dvě placky. Takže těsto je třeba rozdělit na dva plechy ;-)
Alenka Aová
|11. 2. 2010 15:45
To těsto je na jeden plech nebo na oba? Nebo se to peče jako jedna placka a pak rozřízne na půlky a překlopí? Díky.
Martina Martincová
|10. 2. 2010 10:04
mate ostrej nuz???
Andrea Beklová
|10. 2. 2010 09:50
K tomu odlepování: taky se mi to stalo. Dávala jsem netučný tvaroh a tak jsem to zkusila s tím tučný a už se to nestalo. Tak taky zkuste tučný tvaroh.
Lydie pochvalovská
|30. 8. 2008 10:27
Našla jsem tento recept a vyzkoušela. Je to výborný moučník,ale ten horní plát při krájení mně sjíždí z tvarohové hmoty.Co s tím?
Naďa Nováková
|15. 5. 2008 13:33
vynikající, udělala jsem přesně podle receptu bez úprav
Zdeňka
|11. 7. 2007 15:00
Upekla jsem jenom jednu vyšší piškotovou placku a na ní dala krém a čokoládovou polevu.Bylo to výborné,dávám za 1.
Jana Cz.
|10. 7. 2007 19:41
Pekla jsem na velkou rodinnou oslavu. Řezy jsou vynikající. Pohrála jsem si trošku s ozdobením, nakrájela na malé kousky, takže toho bylo opravdu dost a moc hezky to vypadalo. Jen placky měly tendenci se oddělovat od náplně, příště musím udělat protiopatření. Díky za další nápad, jak použít tento báječný krém.
Marcela Machotková
|29. 6. 2007 14:22
Upravený recept jako variace na tiramisu jsem nezkusila, ale Váš původní recept na řezy je opravdu senzační. Díky
vilemina vilhelmová
|26. 6. 2007 11:00
Zkusím to na víkend, má nám přijet hromada kamarádů na návštěvu. Jestli ke té své dávce přidám ještě piškoty... no snad nám to bude stačit:-) Paní Veselá, díky za nápad! V.
Mila Veselá
|24. 6. 2007 20:11
Je to dobrý moučník na horké dny, kdy máslové krémy "tečou". Zkuste variaci na tiramisu: piškotová placka (bez kakaa), na to pudink s tvarohem, pak namočené dlouhé piškoty (amaretto, granko, rozpustná káva ) zase pudink a placka. Vršek pomazat zbytkem pudinku nebo toškou krému a posypat kakaem.
Hana Rožníčková
|24. 6. 2007 15:51
Konečně jsem včera upekla tyto řezy a sklidily obrovský úspěch!!! Piškotové placky nejsou žádné dusivky, jsou krásně nadýchané a po proležení s krémem vynikající. Akorát jsem nevěděla jestli mám plechy vymazat a vysypat, a tak jsem si řekla, že s tím nic nezkazím. Na čokopolevu jsem nasypala kokos a rozdávám recept dál. Známkuju za velkou 1*!!!!
vilemina
|20. 4. 2007 10:52
asi vás ta odpověď neuspokojí, ale opravdu podle chuti, záleží na tvarohu, nedovedu na váhu odhadnout, ochutnávejte, jako to dělám já.
Jaromíra
|19. 4. 2007 15:06
Kolik cukru dáváte do krému?
Hana Rožníčková
|18. 4. 2007 18:56
Vilemino, díky za odpověď. Určitě brzy vyzkouším.
vilemina
|18. 4. 2007 18:04
Já vůbec netuším, proč se tam vůbec voda dává, ale šlehám ji s bílky. Když ji tam nedám, připadá mi sníh úplně stejný, takže si s tím moc vrásky nedělejte:-)
englicka marketa
|13. 4. 2007 15:56
Paní Hano já to dělám tak že polovinu tudíž v tomto receptu 4 lžíce dám ke žloutkům a se zbylými 4 lžícemi vyšlehám sníh z bílků
Hana Rožníčková
|13. 4. 2007 10:23
Prosím, kdy se má do piškotu přidat studená voda?
Anonym
|6. 4. 2007 10:50
Joj to je pecka. Ale na moj vkus moc velke! Na buduce upeciem z polovicnej davky. A tiez pouzijem naozaj tucny tvaroh:- Ale aj pri pouziti nizkotucneho bol krem pekne kremovy. Z Blavy zdravi Elena
Anonym
|28. 3. 2007 17:07
Zkusila jsem a je opravdu senzacni. I jsem mela dostatecne velky plech:-) Davam jednicku s hvezdickou. Marcela
Kakamila
|22. 3. 2007 21:46
Tak to vypadá nejen zajímavě, ale předpokládám, že i hezky. V lednici mám 3 tvarohy (tučný sice jenom jeden). Zítra vyzkouším.