• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Senzační řezy z velkého plechu
Napište svůj komentář k receptu

Senzační řezy z velkého plechu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 44
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Senzační řezy z velkého plechu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 8
      ks vejce
    • 8
      lžíce voda studená
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
    • 4
      lžíce kakao
    • 6
      lžíce cukr
    • 2
      lžička prášek do pečiva
  • Náplň
    • 3
      kostka tučný tvaroh
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • cukr dle chuti
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Upečeme dvě tenké piškotové placky (do sněhu zašlehat postupně cukr a žloutky, přidat mouku smíchanou s práškem a kakaem). Uvaříme pudink a vychladlý pořádně ušleháme, přidáme tvaroh, cukr a pečlivě vyšleháme. Namažeme na placku, druhou přiklopíme, polijeme čokoládou. Necháme alespoň chvíli v lednici.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační tvarohová pomazánka

Senzační tvarohová pomazánka

Senzační krevety

Senzační krevety

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zdenka Kocmichová | 23. 5. 2010 19:05

    Koláč je dobrý. Pekla jsem jeden menší plech a těsto rozkrojila na půl. Tvaroh jsem měla jen polotučný a horní plát mi neujížděl (zřejmě při rozkrojení je těsto drsnější. Na spodní plát jsem dala marmeládu. Na můj vkus je to ale trochu pracnější recept než jsem čekala.

  • Riana Křemenová | 19. 2. 2010 08:42

    děkuju opravdu moc, tento postup by mě v životě nenapadl :-)

  • Vilemina Vilhelmová | 17. 2. 2010 14:21

    Voda se přidává do bílků před šleháním, to znamená, že rozklepnu vejce, bílky dám do mísy, přidám vodu (na každý bílek lžíci studené vody). Když je sníh tuhý, zašlehejte do něj postupně žloutky, šlehejte pilně! Pak postupně přidejte cukr a zase šlehejte. Dost to nebyde a hmota bude už na pohled vypadat pěkně, bude spíš světlá. Do mouky si zamíchejte kakao (dávám kakao značky Carla) a prášek a po částech přidejte k ušlehané hmotě, možná to jde míchat i elektrickým šlehačem, ale já to dělám radši vařečkou, resp. silikonovou stěrkou. Mám horkovzdušnou troubu, tak dávám péci rovnou dva plechy (vymazané a vysypané), možná by šel ten upečený korpus i rozkrojit, ale nevím, nikdy jsem nezkoušela. Protože ušlehaný sníh se musí hned péci, tak jestli nemáte troubu na dva plechy, udělejte si to těsto zvlášt na jeden a potom na druhý plech. Hodně zdaru, je to jednoduché a dobře to vypadá a docela i chutná. Jak tam někdo psal v diskusi, dejte tučný tvaroh, ten se opravdu neodlepuje.

  • Michaela Kuncová | 15. 2. 2010 13:01

    Dobrý den,chtěla jsem se zeptat, do sněhu od bílků? A ostatní do bílku zašlehat šlehačem ostatní, nebo už jen vařečkou? Napište mi (někdo zkušený, kdo to dělal) kdyžtak postup podrobněji do emailu na kunicekmisska@seznam.cz Děkuji

  • Riana Křemenová | 14. 2. 2010 18:55

    A ještě jedna věc - jak je to s tou vodou? Kdy ji přimíchat do čeho? Díky moc

  • Riana Křemenová | 14. 2. 2010 18:54

    Dobrý den, nejsem příliš zkušená kuchařka, proto se raději zeptám na postup toho piškotu - obvykle to dělám tak, že ušlehám cukr se žloutky, pak přimíchám suché ingredience a nakonec do toho opatrně vmíchám sníh, je tak i v tomto případě? Děkuji moc, potřebuji to mít přesně :-)

  • Jarka O. | 11. 2. 2010 17:03

    Alenko, je tam jasně napsáno, že upečeme dvě placky. Takže těsto je třeba rozdělit na dva plechy ;-)

  • Alenka Aová | 11. 2. 2010 15:45

    To těsto je na jeden plech nebo na oba? Nebo se to peče jako jedna placka a pak rozřízne na půlky a překlopí? Díky.

  • Martina Martincová | 10. 2. 2010 10:04

    mate ostrej nuz???

  • Andrea Beklová | 10. 2. 2010 09:50

    K tomu odlepování: taky se mi to stalo. Dávala jsem netučný tvaroh a tak jsem to zkusila s tím tučný a už se to nestalo. Tak taky zkuste tučný tvaroh.

  • Lydie pochvalovská | 30. 8. 2008 10:27

    Našla jsem tento recept a vyzkoušela. Je to výborný moučník,ale ten horní plát při krájení mně sjíždí z tvarohové hmoty.Co s tím?

  • Naďa Nováková | 15. 5. 2008 13:33

    vynikající, udělala jsem přesně podle receptu bez úprav

  • Zdeňka | 11. 7. 2007 15:00

    Upekla jsem jenom jednu vyšší piškotovou placku a na ní dala krém a čokoládovou polevu.Bylo to výborné,dávám za 1.

  • Jana Cz. | 10. 7. 2007 19:41

    Pekla jsem na velkou rodinnou oslavu. Řezy jsou vynikající. Pohrála jsem si trošku s ozdobením, nakrájela na malé kousky, takže toho bylo opravdu dost a moc hezky to vypadalo. Jen placky měly tendenci se oddělovat od náplně, příště musím udělat protiopatření. Díky za další nápad, jak použít tento báječný krém.

  • Marcela Machotková | 29. 6. 2007 14:22

    Upravený recept jako variace na tiramisu jsem nezkusila, ale Váš původní recept na řezy je opravdu senzační. Díky

  • vilemina vilhelmová | 26. 6. 2007 11:00

    Zkusím to na víkend, má nám přijet hromada kamarádů na návštěvu. Jestli ke té své dávce přidám ještě piškoty... no snad nám to bude stačit:-) Paní Veselá, díky za nápad! V.

  • Mila Veselá | 24. 6. 2007 20:11

    Je to dobrý moučník na horké dny, kdy máslové krémy "tečou". Zkuste variaci na tiramisu: piškotová placka (bez kakaa), na to pudink s tvarohem, pak namočené dlouhé piškoty (amaretto, granko, rozpustná káva ) zase pudink a placka. Vršek pomazat zbytkem pudinku nebo toškou krému a posypat kakaem.

  • Hana Rožníčková | 24. 6. 2007 15:51

    Konečně jsem včera upekla tyto řezy a sklidily obrovský úspěch!!! Piškotové placky nejsou žádné dusivky, jsou krásně nadýchané a po proležení s krémem vynikající. Akorát jsem nevěděla jestli mám plechy vymazat a vysypat, a tak jsem si řekla, že s tím nic nezkazím. Na čokopolevu jsem nasypala kokos a rozdávám recept dál. Známkuju za velkou 1*!!!!

  • vilemina | 20. 4. 2007 10:52

    asi vás ta odpověď neuspokojí, ale opravdu podle chuti, záleží na tvarohu, nedovedu na váhu odhadnout, ochutnávejte, jako to dělám já.

  • Jaromíra | 19. 4. 2007 15:06

    Kolik cukru dáváte do krému?

  • Hana Rožníčková | 18. 4. 2007 18:56

    Vilemino, díky za odpověď. Určitě brzy vyzkouším.

  • vilemina | 18. 4. 2007 18:04

    Já vůbec netuším, proč se tam vůbec voda dává, ale šlehám ji s bílky. Když ji tam nedám, připadá mi sníh úplně stejný, takže si s tím moc vrásky nedělejte:-)

  • englicka marketa | 13. 4. 2007 15:56

    Paní Hano já to dělám tak že polovinu tudíž v tomto receptu 4 lžíce dám ke žloutkům a se zbylými 4 lžícemi vyšlehám sníh z bílků

  • Hana Rožníčková | 13. 4. 2007 10:23

    Prosím, kdy se má do piškotu přidat studená voda?

  • Anonym | 6. 4. 2007 10:50

    Joj to je pecka. Ale na moj vkus moc velke! Na buduce upeciem z polovicnej davky. A tiez pouzijem naozaj tucny tvaroh:- Ale aj pri pouziti nizkotucneho bol krem pekne kremovy. Z Blavy zdravi Elena

  • Anonym | 28. 3. 2007 17:07

    Zkusila jsem a je opravdu senzacni. I jsem mela dostatecne velky plech:-) Davam jednicku s hvezdickou. Marcela

  • Kakamila | 22. 3. 2007 21:46

    Tak to vypadá nejen zajímavě, ale předpokládám, že i hezky. V lednici mám 3 tvarohy (tučný sice jenom jeden). Zítra vyzkouším.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Kakao Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tučný tvaroh Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbové karbanátky III.

Houbové karbanátky III.

Knedle v hrnečku

Knedle v hrnečku

Čokoládový dort

Čokoládový dort

Žabinec vodníka Česílka

Žabinec vodníka Česílka

Šunka v listovém těstě

Šunka v listovém těstě

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Vyprošťovací česnečka

Vyprošťovací česnečka

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Jablíčka v županu se žloutkovým krémem

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

124
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
69
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
68
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
44
Dýňová omáčka s mletým masem
Dýňová omáčka s mletým…
40
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Bujarý večírek TV Prima: Divočina na pódiu i sexy výstřihy!

Bujarý večírek TV Prima: Divočina na pódiu i sexy výstřihy!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Sendviče se šunkou a avokádem
Sendviče se šunkou a avokádem
Sendviče se šunkou a zelným salátem
Sendviče se šunkou a zelným salátem
Senzační krevety
Senzační krevety
Senzační schwarzwaldský dort
Senzační schwarzwaldský dort
Senzační tvarohová pomazánka
Senzační tvarohová pomazánka
Sépiové těstoviny
Sépiové těstoviny
  • Recepty.cz
  • Senzační řezy z velkého plechu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact