Květák uvaříme v dostatečně osolené a okmínované vodě, pečlivě necháme okapat a nadrobno nakrájíme. V míse ho smícháme s cornflakes, cibulkou, okoreníme pepřem a květem. Necháme chvíli odležet a přidáme rozšlehaný bílek. Lžící vykrájíme koule, obalíme ve strouhance, trochu rozplácneme a ihned smažíme.
2
Osvědčilo se mi smažit v nevysoké vrstvě oleje ve smaltovaném železňáku po babičce (kam se hrabou všechny nerezové a teflonové pánve světa). Hotové necháme na ubrousku okapat a podáváme s vařenými brambory se směsí zelených bylinek (petrželka, pažitka, mladá nať řapíkatého celeru).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
asi blbec
|6. 2. 2015 19:28
bud jsem uplne tupy ale jeste se mi nestalo aby se mi podle receptu neco tak nepovedlo jako tohle strcte si ho nekam, vubec to nejde jestli to nekdo zvlad tak je pro me superman je to uplne na hovno a to testo nejde usmazit
asi blbec
|6. 2. 2015 19:28
bud jsem uplne tupy ale jeste se mi nestalo aby se mi podle receptu neco tak nepovedlo jako tohle strcte si ho nekam, vubec to nejde jestli to nekdo zvlad tak je pro me superman je to uplne na hovno a to testo nejde usmazit
Věra N.
|19. 2. 2008 12:57
Já udělám tak husté, abych už nemusela obalovat ve strouhance a nerozplácávám. Doma tomu říkáme "květákové krokety".