• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Senzační krevety
Napište svůj komentář k receptu

Senzační krevety

autor: MichaelaV
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 63
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Senzační krevety
Senzační krevety
Senzační krevety
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Krevety
    • 500
      g krevety
  • Marináda
    • 100
      g máslo toho nejopravdovějšího
    • 2
      lžíce olivový olej
    • limetková šťáva z 1 limetky
    • 2
      lžíce med (javorového sirupu, stačit bude i přírodní cukr)
    • 2
      špetka chilli
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř drcený
    • zázvor 3x strouhnout (čerstvý)
    • limetková kůra 3x strouhnout (event. citónová)

Postup přípravy receptu

1
V kastrolku připravíme marinádu. Zahřejeme máslo a přidáme k němu všechny zmíněné ingredience. Vznikne nám pikantní máslová marináda s chutí limetky a česneku. Při přípravě olízneme a klidně dávku chilli či jiných ingrediencí zvýšíme či jinak upravíme. Krevety zalijeme marinádou.
2
Rozpálíme gril a grilujeme cca 7 minut po každé straně, pokud jsou už oloupané, stačí i méně. Ogrilované je ještě horké naskládáme na velký tác, obložíme řezy citrónu a podáváme s pečivem, sklenkou šampaňského a vychutnáme si tu možnost jíst zase jednou rukama.
3
Nezapomeneme na stůl postavit širší mísu s vlažnou vodou a plátky citrónu na opláchnutí rukou, neboť to stoprocentně všichni u stolu budou potřebovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační tvarohová pomazánka

Senzační tvarohová pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • special | 24. 3. 2017 19:27

    Naposled jsem to jedl v r.1990 na stáži v USA.Kolega mě ukecal,že je to delikatesa.já blbec. 3 dny mě bylo blbě a ještě 3 neděle jsem to cítil v hotelové restauraci.O :-S d té doby mi to nesmí do baráku.Hnus

  • jan | 25. 2. 2017 14:39

    Dobrou chut preji Ja bych to nejedl vypada to ohavne brrrr dekuji

  • Jana | 7. 6. 2015 10:45

    Zdravím a chtěla bych se zeptat. Je lépe připravovat krevety neoloupané nebo je předpřípravou oloupat? A je lépe koupit krevety chlazené předvařené nebo nepředvařené,ale mražené?? Ňejlepší by byly jistě čerstvé nepředvažené, ale na ty nějak nemohu narazit. Díky všem za radu.

  • Petr Sladký | 11. 4. 2015 19:04

    Super la bomba, minulej týden jsem je dělal a všichni chtěli recept ,jenom půl kyla pro 5 lidí bylo málo, zbyla na mě jedna :'( Tohle nejde dělat jenom na chuť,všichni se toho mohli užrat :-D Jo a na u moře když jsou úplně čerstvé, jen vařené ve slané vodě ,tak neznám nic lepšího než s bagetkou a máslem ;-) Čus

  • Monika | 5. 4. 2015 15:41

    Krevety byly úžasné lepší jsem za celý život neměla mohu doporužit krevety jsou jemné a delikátní celá rodina jsme si na nich smlsli, málem jsme se o ně poprali mohu doporučit bombastický :-P :-* <3 dala bych 1*

  • Romča | 2. 12. 2014 19:45

    Bylo to luxusní a 500g jsem snedla sama na posezení 8-)

  • mira | 23. 9. 2014 18:34

    vy nejste normalni

  • garpp | 23. 4. 2014 08:46

    Velmi jednoduche, rychle a chutove naprosto vyvazene! Cim vetsi kreveta, tim lepsi chut ;)!!!

  • kačí | 18. 4. 2014 21:16

    mňam :-P

  • kačí | 18. 4. 2014 21:16

    mňam :-P

  • Erika | 15. 1. 2014 08:49

    Také tak 5 minutek povaříme :-) jsou božské a doufám, že si je dnes zase připravíme O:-)

  • moni plíšková | 11. 1. 2014 20:19

    Vynikající!! Uvařili jsme si to dnes s manželem k večeři a moc nám to chutnalo... :-)

  • Gabriela | 10. 11. 2013 13:47

    Skvělé!

  • Mel | 13. 5. 2013 12:26

    Vynikajici, 500g je pro 2 malo 8-)

  • Martin | 13. 4. 2013 20:43

    Uzasneeeee

  • Jirka | 21. 3. 2013 19:26

    Nahodne zde objeveny recept mohu jen vrele doporucit. K priloze mame vetsinou opeceny toust s maslem a neumim si predstavit zniceni chute jakymkoliv dresingem. Tato kombinace je naprosto dokonala, uzasna, bajecna, delikatesni namka. :-P

  • dapa | 3. 3. 2013 15:58

    Jednoduché a dobré. Díky.

  • Libor | 16. 2. 2013 14:01

    Jojo, je to mňamka :)

  • Lenka | 21. 11. 2012 18:11

    Vyzkoušeno a bylo to vynikající ;-) měla jsem mražené krevety, podávala jsem na ledovém sálátu a bylo to výbornééé!!!! Opečené večky se sýrem jako příloha. Mnam.

  • Angelinka | 26. 3. 2012 15:57

    Super recept, jinak už krevety ani neděláme :). Díky

  • kubik | 12. 1. 2012 17:10

    ;-) ;-)

  • kubik | 12. 1. 2012 17:09

    :-(

  • terka | 12. 1. 2012 17:09

    <:-)

  • vojtíšek | 12. 1. 2012 17:08

    :-P

  • Monika | 2. 1. 2012 14:08

    To nemá chybu! Vynikající! :-P ;-)

  • Anonymous | 8. 10. 2011 18:49

    neskutecne dobre jidlo !!! :))))

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 7. 10. 2011 13:32

    I takto jsou moc dobré ;-) máčím je pak v pikantním dipu

  • bosambo | 2. 10. 2011 12:50

    Je to žraso!!!!!!!

  • bimbas | 21. 4. 2011 20:22

    jupííííííííí :-$ :-$ :-$

  • pipina | 21. 4. 2011 20:18

    nej receptiiiiikkkk :-* :-* :-* pochoutka mnamiiiiiiiiiii <3 <3 <3 super recept O:-) O:-) dik

  • ema | 21. 4. 2011 20:14

    ano lolik mas pravdu ;-) ;-) ;-)

  • lolik | 21. 4. 2011 20:13

    mnamiiiii :D super :-P :-P :-P :-P <3

  • tt | 10. 3. 2011 23:32

    V Brne se daji koupit obr krevety na vietnamske Trznici ve Slatine, podle velikosti od 180-350kc/kg. Jsou super.

  • Iva | 22. 1. 2011 03:06

    Nejlepší krevety jsou čerstvé chlazené,které kupuji v Makru a teprve doma je uvařím a potom osmahnu na pánvičce. Jednodušší a také hodně dobré jsou mražené, 1kg, vel tuším 36, loupané, cena cca 250kč/Kg, taky z Makra celá naše rodina je ohodnotila jako vyníkající, přičemž je připravuju tak že zmřažené vsypu do vroucí vody na 2minutky, čímž se vyvaří případný mořský pach, scedím a dál připravuju podle receptu. :-)

  • juraj | 22. 11. 2010 21:16

    mozete mi prosim povedat ake krevety mam kupit - kupil som nejake male lupane predvarene a nebolo to bohvieake...

  • helen drapalova | 13. 9. 2009 20:45

    krevety byly bajecne, dala jsem si k nim stredozemni dresing od hellmansu a rozpecenou bagetku, super rychle jidlo:-)

  • jitka horakova | 19. 5. 2009 14:18

    Je absolutne vyborny. Krevety jime a tento zpusob pripravy je ted nas nejoblibenejsi a hlavne nejchutnejsi, dekuji za recept!

  • Michaela V | 19. 4. 2009 12:42

    Tento recept jsem si půjčila od p.Šárky, která má na internetu školu vaření-snad mi odpustí. Ale je tak senzační, že jsem si nemohla pomoct. Přeji všem dobrou chuť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Mořské plody (Dary moře) Krevety
Maso Rybí Oběd Večeře Grilování Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli Krevety Limetková kůra Limetková šťáva Máslo Med Olivový olej Pepř drcený Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí Pribináček

Domácí Pribináček

Maso jako z KFC

Maso jako z KFC

Kynuté knedlíky plněné masem

Kynuté knedlíky plněné masem

Jablečný koktejl

Jablečný koktejl

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Jednoduchá šunková pomazánka

Jednoduchá šunková pomazánka

Jednoduchá žampionová směs

Jednoduchá žampionová směs

Bůčková pomazánka

Bůčková pomazánka

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

21
Pomazánka z tvarůžků
Pomazánka z tvarůžků
20
Ryba v těstíčku
Ryba v těstíčku
20
Avignonský Rumpsteak s cibulí
Avignonský Rumpsteak s…
15
Vepřové bylinkové kostky v cibuli
Vepřové bylinkové kostky…
15
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou
Pampeliškový salát s…

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

Další doporučené recepty:

Sendviče s pažitkovou pomazánkou a mozzarellou
Sendviče s pažitkovou pomazánkou a…
Sendviče se šunkou a avokádem
Sendviče se šunkou a avokádem
Sendviče se šunkou a zelným salátem
Sendviče se šunkou a zelným salátem
Senzační řezy z velkého plechu
Senzační řezy z velkého plechu
Senzační schwarzwaldský dort
Senzační schwarzwaldský dort
Senzační tvarohová pomazánka
Senzační tvarohová pomazánka
  • Recepty.cz
  • Senzační krevety
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact