• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Senzační krevety
Napište svůj komentář k receptu

Senzační krevety

autor: MichaelaV
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 63
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Senzační krevety
Senzační krevety
Senzační krevety
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Krevety
    • 500
      g krevety
  • Marináda
    • 100
      g máslo toho nejopravdovějšího
    • 2
      lžíce olivový olej
    • limetková šťáva z 1 limetky
    • 2
      lžíce med (javorového sirupu, stačit bude i přírodní cukr)
    • 2
      špetka chilli
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř drcený
    • zázvor 3x strouhnout (čerstvý)
    • limetková kůra 3x strouhnout (event. citónová)

Postup přípravy receptu

1
V kastrolku připravíme marinádu. Zahřejeme máslo a přidáme k němu všechny zmíněné ingredience. Vznikne nám pikantní máslová marináda s chutí limetky a česneku. Při přípravě olízneme a klidně dávku chilli či jiných ingrediencí zvýšíme či jinak upravíme. Krevety zalijeme marinádou.
2
Rozpálíme gril a grilujeme cca 7 minut po každé straně, pokud jsou už oloupané, stačí i méně. Ogrilované je ještě horké naskládáme na velký tác, obložíme řezy citrónu a podáváme s pečivem, sklenkou šampaňského a vychutnáme si tu možnost jíst zase jednou rukama.
3
Nezapomeneme na stůl postavit širší mísu s vlažnou vodou a plátky citrónu na opláchnutí rukou, neboť to stoprocentně všichni u stolu budou potřebovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační tvarohová pomazánka

Senzační tvarohová pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • special | 24. 3. 2017 19:27

    Naposled jsem to jedl v r.1990 na stáži v USA.Kolega mě ukecal,že je to delikatesa.já blbec. 3 dny mě bylo blbě a ještě 3 neděle jsem to cítil v hotelové restauraci.O :-S d té doby mi to nesmí do baráku.Hnus

  • jan | 25. 2. 2017 14:39

    Dobrou chut preji Ja bych to nejedl vypada to ohavne brrrr dekuji

  • Jana | 7. 6. 2015 10:45

    Zdravím a chtěla bych se zeptat. Je lépe připravovat krevety neoloupané nebo je předpřípravou oloupat? A je lépe koupit krevety chlazené předvařené nebo nepředvařené,ale mražené?? Ňejlepší by byly jistě čerstvé nepředvažené, ale na ty nějak nemohu narazit. Díky všem za radu.

  • Petr Sladký | 11. 4. 2015 19:04

    Super la bomba, minulej týden jsem je dělal a všichni chtěli recept ,jenom půl kyla pro 5 lidí bylo málo, zbyla na mě jedna :'( Tohle nejde dělat jenom na chuť,všichni se toho mohli užrat :-D Jo a na u moře když jsou úplně čerstvé, jen vařené ve slané vodě ,tak neznám nic lepšího než s bagetkou a máslem ;-) Čus

  • Monika | 5. 4. 2015 15:41

    Krevety byly úžasné lepší jsem za celý život neměla mohu doporužit krevety jsou jemné a delikátní celá rodina jsme si na nich smlsli, málem jsme se o ně poprali mohu doporučit bombastický :-P :-* <3 dala bych 1*

  • Romča | 2. 12. 2014 19:45

    Bylo to luxusní a 500g jsem snedla sama na posezení 8-)

  • mira | 23. 9. 2014 18:34

    vy nejste normalni

  • garpp | 23. 4. 2014 08:46

    Velmi jednoduche, rychle a chutove naprosto vyvazene! Cim vetsi kreveta, tim lepsi chut ;)!!!

  • kačí | 18. 4. 2014 21:16

    mňam :-P

  • kačí | 18. 4. 2014 21:16

    mňam :-P

  • Erika | 15. 1. 2014 08:49

    Také tak 5 minutek povaříme :-) jsou božské a doufám, že si je dnes zase připravíme O:-)

  • moni plíšková | 11. 1. 2014 20:19

    Vynikající!! Uvařili jsme si to dnes s manželem k večeři a moc nám to chutnalo... :-)

  • Gabriela | 10. 11. 2013 13:47

    Skvělé!

  • Mel | 13. 5. 2013 12:26

    Vynikajici, 500g je pro 2 malo 8-)

  • Martin | 13. 4. 2013 20:43

    Uzasneeeee

  • Jirka | 21. 3. 2013 19:26

    Nahodne zde objeveny recept mohu jen vrele doporucit. K priloze mame vetsinou opeceny toust s maslem a neumim si predstavit zniceni chute jakymkoliv dresingem. Tato kombinace je naprosto dokonala, uzasna, bajecna, delikatesni namka. :-P

  • dapa | 3. 3. 2013 15:58

    Jednoduché a dobré. Díky.

  • Libor | 16. 2. 2013 14:01

    Jojo, je to mňamka :)

  • Lenka | 21. 11. 2012 18:11

    Vyzkoušeno a bylo to vynikající ;-) měla jsem mražené krevety, podávala jsem na ledovém sálátu a bylo to výbornééé!!!! Opečené večky se sýrem jako příloha. Mnam.

  • Angelinka | 26. 3. 2012 15:57

    Super recept, jinak už krevety ani neděláme :). Díky

  • kubik | 12. 1. 2012 17:10

    ;-) ;-)

  • kubik | 12. 1. 2012 17:09

    :-(

  • terka | 12. 1. 2012 17:09

    <:-)

  • vojtíšek | 12. 1. 2012 17:08

    :-P

  • Monika | 2. 1. 2012 14:08

    To nemá chybu! Vynikající! :-P ;-)

  • Anonymous | 8. 10. 2011 18:49

    neskutecne dobre jidlo !!! :))))

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 7. 10. 2011 13:32

    I takto jsou moc dobré ;-) máčím je pak v pikantním dipu

  • bosambo | 2. 10. 2011 12:50

    Je to žraso!!!!!!!

  • bimbas | 21. 4. 2011 20:22

    jupííííííííí :-$ :-$ :-$

  • pipina | 21. 4. 2011 20:18

    nej receptiiiiikkkk :-* :-* :-* pochoutka mnamiiiiiiiiiii <3 <3 <3 super recept O:-) O:-) dik

  • ema | 21. 4. 2011 20:14

    ano lolik mas pravdu ;-) ;-) ;-)

  • lolik | 21. 4. 2011 20:13

    mnamiiiii :D super :-P :-P :-P :-P <3

  • tt | 10. 3. 2011 23:32

    V Brne se daji koupit obr krevety na vietnamske Trznici ve Slatine, podle velikosti od 180-350kc/kg. Jsou super.

  • Iva | 22. 1. 2011 03:06

    Nejlepší krevety jsou čerstvé chlazené,které kupuji v Makru a teprve doma je uvařím a potom osmahnu na pánvičce. Jednodušší a také hodně dobré jsou mražené, 1kg, vel tuším 36, loupané, cena cca 250kč/Kg, taky z Makra celá naše rodina je ohodnotila jako vyníkající, přičemž je připravuju tak že zmřažené vsypu do vroucí vody na 2minutky, čímž se vyvaří případný mořský pach, scedím a dál připravuju podle receptu. :-)

  • juraj | 22. 11. 2010 21:16

    mozete mi prosim povedat ake krevety mam kupit - kupil som nejake male lupane predvarene a nebolo to bohvieake...

  • helen drapalova | 13. 9. 2009 20:45

    krevety byly bajecne, dala jsem si k nim stredozemni dresing od hellmansu a rozpecenou bagetku, super rychle jidlo:-)

  • jitka horakova | 19. 5. 2009 14:18

    Je absolutne vyborny. Krevety jime a tento zpusob pripravy je ted nas nejoblibenejsi a hlavne nejchutnejsi, dekuji za recept!

  • Michaela V | 19. 4. 2009 12:42

    Tento recept jsem si půjčila od p.Šárky, která má na internetu školu vaření-snad mi odpustí. Ale je tak senzační, že jsem si nemohla pomoct. Přeji všem dobrou chuť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Mořské plody (Dary moře) Krevety
Maso Rybí Oběd Večeře Grilování Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli Krevety Limetková kůra Limetková šťáva Máslo Med Olivový olej Pepř drcený Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotová bábovka s kokosem

Piškotová bábovka s kokosem

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Rychlokvašky mého manžela

Rychlokvašky mého manžela

Ananasová čína

Ananasová čína

Bramborová musaka

Bramborová musaka

Jogurtová buchta II.

Jogurtová buchta II.

Lotrinský koláč

Lotrinský koláč

Risotto s medvědím česnekem

Risotto s medvědím česnekem

Fritatta s cuketou

Fritatta s cuketou

Doporučujeme

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

45
Dýňová tortila
Dýňová tortila
35
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
34
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
27
Šneci z remosky - na slano
Šneci z remosky - na…
25
Tousty do školy
Tousty do školy

Zajímavé články

Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a zachutná i dětem
Quinoa: Superpotravina, která pomáhá s hubnutím a…
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých sladkostí, ze kterých budou děti nadšené
Dort za vysvědčení: 10 krásných a jednoduchých…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Reality show Farma má ostrý start: Rozdělení rolí, drsná práce a nahota!

Reality show Farma má ostrý start: Rozdělení rolí, drsná práce a nahota!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Další doporučené recepty:

Sendviče s pažitkovou pomazánkou a mozzarellou
Sendviče s pažitkovou pomazánkou a…
Sendviče se šunkou a avokádem
Sendviče se šunkou a avokádem
Sendviče se šunkou a zelným salátem
Sendviče se šunkou a zelným salátem
Senzační řezy z velkého plechu
Senzační řezy z velkého plechu
Senzační schwarzwaldský dort
Senzační schwarzwaldský dort
Senzační tvarohová pomazánka
Senzační tvarohová pomazánka
  • Recepty.cz
  • Senzační krevety
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact