lžíce
med
(javorového sirupu, stačit bude i přírodní cukr)
2
špetka
chilli
4
stroužek
česnek
sůl
pepř drcený
zázvor
3x strouhnout (čerstvý)
limetková kůra
3x strouhnout (event. citónová)
Postup přípravy receptu
1
V kastrolku připravíme marinádu. Zahřejeme máslo a přidáme k němu všechny zmíněné ingredience. Vznikne nám pikantní máslová marináda s chutí limetky a česneku. Při přípravě olízneme a klidně dávku chilli či jiných ingrediencí zvýšíme či jinak upravíme. Krevety zalijeme marinádou.
2
Rozpálíme gril a grilujeme cca 7 minut po každé straně, pokud jsou už oloupané, stačí i méně. Ogrilované je ještě horké naskládáme na velký tác, obložíme řezy citrónu a podáváme s pečivem, sklenkou šampaňského a vychutnáme si tu možnost jíst zase jednou rukama.
3
Nezapomeneme na stůl postavit širší mísu s vlažnou vodou a plátky citrónu na opláchnutí rukou, neboť to stoprocentně všichni u stolu budou potřebovat.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
special
|24. 3. 2017 19:27
Naposled jsem to jedl v r.1990 na stáži v USA.Kolega mě ukecal,že je to delikatesa.já blbec. 3 dny mě bylo blbě a ještě 3 neděle jsem to cítil v hotelové restauraci.O :-S d té doby mi to nesmí do baráku.Hnus
jan
|25. 2. 2017 14:39
Dobrou chut preji Ja bych to nejedl vypada to ohavne brrrr dekuji
Jana
|7. 6. 2015 10:45
Zdravím a chtěla bych se zeptat. Je lépe připravovat krevety neoloupané nebo je předpřípravou oloupat? A je lépe koupit krevety chlazené předvařené nebo nepředvařené,ale mražené??
Ňejlepší by byly jistě čerstvé nepředvažené, ale na ty nějak nemohu narazit.
Díky všem za radu.
Petr Sladký
|11. 4. 2015 19:04
Super la bomba, minulej týden jsem je dělal a všichni chtěli recept ,jenom půl kyla pro 5 lidí bylo málo, zbyla na mě jedna :'( Tohle nejde dělat jenom na chuť,všichni se toho mohli užrat :-D Jo a na u moře když jsou úplně čerstvé, jen vařené ve slané vodě ,tak neznám nic lepšího než s bagetkou a máslem ;-) Čus
Monika
|5. 4. 2015 15:41
Krevety byly úžasné lepší jsem za celý život neměla mohu doporužit krevety jsou jemné a delikátní celá rodina jsme si na nich smlsli, málem jsme se o ně poprali mohu doporučit bombastický :-P :-* <3 dala bych 1*
Romča
|2. 12. 2014 19:45
Bylo to luxusní a 500g jsem snedla sama na posezení 8-)
Velmi jednoduche, rychle a chutove naprosto vyvazene! Cim vetsi kreveta, tim lepsi chut ;)!!!
kačí
|18. 4. 2014 21:16
mňam :-P
kačí
|18. 4. 2014 21:16
mňam :-P
Erika
|15. 1. 2014 08:49
Také tak 5 minutek povaříme :-) jsou božské a doufám, že si je dnes zase připravíme O:-)
moni plíšková
|11. 1. 2014 20:19
Vynikající!! Uvařili jsme si to dnes s manželem k večeři a moc nám to chutnalo... :-)
Gabriela
|10. 11. 2013 13:47
Skvělé!
Mel
|13. 5. 2013 12:26
Vynikajici, 500g je pro 2 malo 8-)
Martin
|13. 4. 2013 20:43
Uzasneeeee
Jirka
|21. 3. 2013 19:26
Nahodne zde objeveny recept mohu jen vrele doporucit. K priloze mame vetsinou opeceny toust s maslem a neumim si predstavit zniceni chute jakymkoliv dresingem. Tato kombinace je naprosto dokonala, uzasna, bajecna, delikatesni namka. :-P
dapa
|3. 3. 2013 15:58
Jednoduché a dobré. Díky.
Libor
|16. 2. 2013 14:01
Jojo, je to mňamka :)
Lenka
|21. 11. 2012 18:11
Vyzkoušeno a bylo to vynikající ;-) měla jsem mražené krevety, podávala jsem na ledovém sálátu a bylo to výbornééé!!!! Opečené večky se sýrem jako příloha. Mnam.
I takto jsou moc dobré ;-) máčím je pak v pikantním dipu
bosambo
|2. 10. 2011 12:50
Je to žraso!!!!!!!
bimbas
|21. 4. 2011 20:22
jupííííííííí :-$ :-$ :-$
pipina
|21. 4. 2011 20:18
nej receptiiiiikkkk :-* :-* :-* pochoutka mnamiiiiiiiiiii <3 <3 <3 super recept O:-) O:-) dik
ema
|21. 4. 2011 20:14
ano lolik mas pravdu ;-) ;-) ;-)
lolik
|21. 4. 2011 20:13
mnamiiiii :D super :-P :-P :-P :-P <3
tt
|10. 3. 2011 23:32
V Brne se daji koupit obr krevety na vietnamske Trznici ve Slatine, podle velikosti od 180-350kc/kg. Jsou super.
Iva
|22. 1. 2011 03:06
Nejlepší krevety jsou čerstvé chlazené,které kupuji v Makru a teprve doma je uvařím a potom osmahnu na pánvičce. Jednodušší a také hodně dobré jsou mražené, 1kg, vel tuším 36, loupané, cena cca 250kč/Kg, taky z Makra celá naše rodina je ohodnotila jako vyníkající, přičemž je připravuju tak že zmřažené vsypu do vroucí vody na 2minutky, čímž se vyvaří případný mořský pach, scedím a dál připravuju podle receptu. :-)
juraj
|22. 11. 2010 21:16
mozete mi prosim povedat ake krevety mam kupit - kupil som nejake male lupane predvarene a nebolo to bohvieake...
helen drapalova
|13. 9. 2009 20:45
krevety byly bajecne, dala jsem si k nim stredozemni dresing od hellmansu a rozpecenou bagetku, super rychle jidlo:-)
jitka horakova
|19. 5. 2009 14:18
Je absolutne vyborny. Krevety jime a tento zpusob pripravy je ted nas nejoblibenejsi a hlavne nejchutnejsi, dekuji za recept!
Michaela V
|19. 4. 2009 12:42
Tento recept jsem si půjčila od p.Šárky, která má na internetu školu vaření-snad mi odpustí. Ale je tak senzační, že jsem si nemohla pomoct. Přeji všem dobrou chuť.