• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Senzační krevety
Napište svůj komentář k receptu

Senzační krevety

autor: MichaelaV
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 63
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Senzační krevety
Senzační krevety
Senzační krevety
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Krevety
    • 500
      g krevety
  • Marináda
    • 100
      g máslo toho nejopravdovějšího
    • 2
      lžíce olivový olej
    • limetková šťáva z 1 limetky
    • 2
      lžíce med (javorového sirupu, stačit bude i přírodní cukr)
    • 2
      špetka chilli
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř drcený
    • zázvor 3x strouhnout (čerstvý)
    • limetková kůra 3x strouhnout (event. citónová)

Postup přípravy receptu

1
V kastrolku připravíme marinádu. Zahřejeme máslo a přidáme k němu všechny zmíněné ingredience. Vznikne nám pikantní máslová marináda s chutí limetky a česneku. Při přípravě olízneme a klidně dávku chilli či jiných ingrediencí zvýšíme či jinak upravíme. Krevety zalijeme marinádou.
2
Rozpálíme gril a grilujeme cca 7 minut po každé straně, pokud jsou už oloupané, stačí i méně. Ogrilované je ještě horké naskládáme na velký tác, obložíme řezy citrónu a podáváme s pečivem, sklenkou šampaňského a vychutnáme si tu možnost jíst zase jednou rukama.
3
Nezapomeneme na stůl postavit širší mísu s vlažnou vodou a plátky citrónu na opláchnutí rukou, neboť to stoprocentně všichni u stolu budou potřebovat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační řezy z velkého plechu

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační schwarzwaldský dort

Senzační tvarohová pomazánka

Senzační tvarohová pomazánka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • special | 24. 3. 2017 19:27

    Naposled jsem to jedl v r.1990 na stáži v USA.Kolega mě ukecal,že je to delikatesa.já blbec. 3 dny mě bylo blbě a ještě 3 neděle jsem to cítil v hotelové restauraci.O :-S d té doby mi to nesmí do baráku.Hnus

  • jan | 25. 2. 2017 14:39

    Dobrou chut preji Ja bych to nejedl vypada to ohavne brrrr dekuji

  • Jana | 7. 6. 2015 10:45

    Zdravím a chtěla bych se zeptat. Je lépe připravovat krevety neoloupané nebo je předpřípravou oloupat? A je lépe koupit krevety chlazené předvařené nebo nepředvařené,ale mražené?? Ňejlepší by byly jistě čerstvé nepředvažené, ale na ty nějak nemohu narazit. Díky všem za radu.

  • Petr Sladký | 11. 4. 2015 19:04

    Super la bomba, minulej týden jsem je dělal a všichni chtěli recept ,jenom půl kyla pro 5 lidí bylo málo, zbyla na mě jedna :'( Tohle nejde dělat jenom na chuť,všichni se toho mohli užrat :-D Jo a na u moře když jsou úplně čerstvé, jen vařené ve slané vodě ,tak neznám nic lepšího než s bagetkou a máslem ;-) Čus

  • Monika | 5. 4. 2015 15:41

    Krevety byly úžasné lepší jsem za celý život neměla mohu doporužit krevety jsou jemné a delikátní celá rodina jsme si na nich smlsli, málem jsme se o ně poprali mohu doporučit bombastický :-P :-* <3 dala bych 1*

  • Romča | 2. 12. 2014 19:45

    Bylo to luxusní a 500g jsem snedla sama na posezení 8-)

  • mira | 23. 9. 2014 18:34

    vy nejste normalni

  • garpp | 23. 4. 2014 08:46

    Velmi jednoduche, rychle a chutove naprosto vyvazene! Cim vetsi kreveta, tim lepsi chut ;)!!!

  • kačí | 18. 4. 2014 21:16

    mňam :-P

  • kačí | 18. 4. 2014 21:16

    mňam :-P

  • Erika | 15. 1. 2014 08:49

    Také tak 5 minutek povaříme :-) jsou božské a doufám, že si je dnes zase připravíme O:-)

  • moni plíšková | 11. 1. 2014 20:19

    Vynikající!! Uvařili jsme si to dnes s manželem k večeři a moc nám to chutnalo... :-)

  • Gabriela | 10. 11. 2013 13:47

    Skvělé!

  • Mel | 13. 5. 2013 12:26

    Vynikajici, 500g je pro 2 malo 8-)

  • Martin | 13. 4. 2013 20:43

    Uzasneeeee

  • Jirka | 21. 3. 2013 19:26

    Nahodne zde objeveny recept mohu jen vrele doporucit. K priloze mame vetsinou opeceny toust s maslem a neumim si predstavit zniceni chute jakymkoliv dresingem. Tato kombinace je naprosto dokonala, uzasna, bajecna, delikatesni namka. :-P

  • dapa | 3. 3. 2013 15:58

    Jednoduché a dobré. Díky.

  • Libor | 16. 2. 2013 14:01

    Jojo, je to mňamka :)

  • Lenka | 21. 11. 2012 18:11

    Vyzkoušeno a bylo to vynikající ;-) měla jsem mražené krevety, podávala jsem na ledovém sálátu a bylo to výbornééé!!!! Opečené večky se sýrem jako příloha. Mnam.

  • Angelinka | 26. 3. 2012 15:57

    Super recept, jinak už krevety ani neděláme :). Díky

  • kubik | 12. 1. 2012 17:10

    ;-) ;-)

  • kubik | 12. 1. 2012 17:09

    :-(

  • terka | 12. 1. 2012 17:09

    <:-)

  • vojtíšek | 12. 1. 2012 17:08

    :-P

  • Monika | 2. 1. 2012 14:08

    To nemá chybu! Vynikající! :-P ;-)

  • Anonymous | 8. 10. 2011 18:49

    neskutecne dobre jidlo !!! :))))

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 7. 10. 2011 13:32

    I takto jsou moc dobré ;-) máčím je pak v pikantním dipu

  • bosambo | 2. 10. 2011 12:50

    Je to žraso!!!!!!!

  • bimbas | 21. 4. 2011 20:22

    jupííííííííí :-$ :-$ :-$

  • pipina | 21. 4. 2011 20:18

    nej receptiiiiikkkk :-* :-* :-* pochoutka mnamiiiiiiiiiii <3 <3 <3 super recept O:-) O:-) dik

  • ema | 21. 4. 2011 20:14

    ano lolik mas pravdu ;-) ;-) ;-)

  • lolik | 21. 4. 2011 20:13

    mnamiiiii :D super :-P :-P :-P :-P <3

  • tt | 10. 3. 2011 23:32

    V Brne se daji koupit obr krevety na vietnamske Trznici ve Slatine, podle velikosti od 180-350kc/kg. Jsou super.

  • Iva | 22. 1. 2011 03:06

    Nejlepší krevety jsou čerstvé chlazené,které kupuji v Makru a teprve doma je uvařím a potom osmahnu na pánvičce. Jednodušší a také hodně dobré jsou mražené, 1kg, vel tuším 36, loupané, cena cca 250kč/Kg, taky z Makra celá naše rodina je ohodnotila jako vyníkající, přičemž je připravuju tak že zmřažené vsypu do vroucí vody na 2minutky, čímž se vyvaří případný mořský pach, scedím a dál připravuju podle receptu. :-)

  • juraj | 22. 11. 2010 21:16

    mozete mi prosim povedat ake krevety mam kupit - kupil som nejake male lupane predvarene a nebolo to bohvieake...

  • helen drapalova | 13. 9. 2009 20:45

    krevety byly bajecne, dala jsem si k nim stredozemni dresing od hellmansu a rozpecenou bagetku, super rychle jidlo:-)

  • jitka horakova | 19. 5. 2009 14:18

    Je absolutne vyborny. Krevety jime a tento zpusob pripravy je ted nas nejoblibenejsi a hlavne nejchutnejsi, dekuji za recept!

  • Michaela V | 19. 4. 2009 12:42

    Tento recept jsem si půjčila od p.Šárky, která má na internetu školu vaření-snad mi odpustí. Ale je tak senzační, že jsem si nemohla pomoct. Přeji všem dobrou chuť.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Mořské plody (Dary moře) Krevety
Maso Rybí Oběd Večeře Grilování Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chilli Krevety Limetková kůra Limetková šťáva Máslo Med Olivový olej Pepř drcený Sůl Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Káva Tiramisu

Káva Tiramisu

Křenová pomazánka na jednohubky

Křenová pomazánka na jednohubky

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Holandská hrachová kaše

Holandská hrachová kaše

Mámin ševcovský mls

Mámin ševcovský mls

Cupcakes

Cupcakes

Plněná vepřová rolka

Plněná vepřová rolka

Doporučujeme

Zapečená kuřecí prsa

Zapečená kuřecí prsa

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

171
Fežoáda
Fežoáda
146
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
80
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
57
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
50
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka

Zajímavé články

Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho oblíbené těstoviny, které dodají mužnost
Jan Saudek slaví narozeniny: Ochutnejte jeho…
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni určitě nedělejte!
7 zlozvyků našich babiček. Tyhle věci v kuchyni…
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
AHA.cz Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Bolestivé přiznání Korduly Stropnické! Kruté dětství

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Tenhle trend ocení zejména zralé ženy! Barva, která omladí, je ultra hitem

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

Survivor plný zvratů: Osudná zrada přítele!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Sendviče s pažitkovou pomazánkou a mozzarellou
Sendviče s pažitkovou pomazánkou a…
Sendviče se šunkou a avokádem
Sendviče se šunkou a avokádem
Sendviče se šunkou a zelným salátem
Sendviče se šunkou a zelným salátem
Senzační řezy z velkého plechu
Senzační řezy z velkého plechu
Senzační schwarzwaldský dort
Senzační schwarzwaldský dort
Senzační tvarohová pomazánka
Senzační tvarohová pomazánka
  • Recepty.cz
  • Senzační krevety
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact