Tyto zdravé a přitom chutné krekry připravíte z lněných, slunečnicových, dýňových semínek a sezamu. Můžete si je dát samotné nebo je jíst jako přílohu k polévkám nebo salátům.
Předehřejte si troubu na 160 °C. V menší míse si smíchejte všechny ingredience. Míchejte asi 1 minutu, nebo dokud nebude mít směs mazlavou konzistenci.
Připravte si klasický plech a 2 archy pečicího papíru. Prvním archem vyložte plech. Na něj doprostřed přesuňte semínkovou směs, na ni položte druhý pečicí papír a válečkem ji rozválejte po celé ploše. V krajích si pomáhejte rukama. Horní pečicí papír opatrně sloupněte a placku dejte péct, asi 25 minut.
3
Korpus nakrájejte či nalámejte na kusy a krekry vraťte na 5 minut do trouby, okraje tak budou křupavější. Krekry nemusíte skladovat v ledničce, stačí je mít v uzavřené nádobě.