Kratší chlebíčkovou formu vyložte potravinářskou fólií.
2
Sušenky rozdrťte nahrubo. Žloutky s oběma cukry dejte do misky a šlehejte do husté pěny ve vodní lázni, asi 10 minut. Misku sundejte a pěnu nechte trochu vychladnout. Smetanu vyšlehejte dotuha a promíchejte s pěnou.
3
Do formy vyložené fólií vlijte polovinu žloutkové hmoty. Posypte ji asi polovinou sušenek a potřete zbytkem hmoty.
4
Vložte do mrazáku a nechte mrazit 6–12 hodin, nejlépe do druhého dne. Formu krátce ohřejte v teplé vodě, pak zmrzlinu vyklopte. Fólii dejte stranou a zmrzlinu nakrájejte na plátky. Servírujte posypané zbylými drcenými sušenkami a krokantem.
5
Náš TIP: Sušenky volte podle chuti, třeba máslové.