Hovězí maso vepřovou kýtu a plec bez kůže jemně umleté (otvory 2 mm) do umletého masa přidáme část "rychlosoli" a koření, rozmícháme ve vodě dobře promísíme a necháme ve vhodné nádobě v chladničce 24 hodin odpočívat. Stejně umeleme i věpřový výřez, bok bez kůže a vepřové sádlo, přidáme zbytek rychlosoli, promícháme a necháme do druhého dne odpočívat při teplotě 8-10 °C.
2
Potom obě směsi smícháme a připravenou hmotu plníme do střev, konce zavážeme zavěsíme salámy na tyče, vložíme do předehřáté udírny a udíme dozlatožluté barvy. Pak dovaříme asi 1,5-2 hodiny při teplotě 72-75 °C. Vychladlé salámy asi 4 dny udíme ve studeném kouři a potom asi 10 dní sušíme v chladné, tmavé a dobře větratelné místnosti.