• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják
Napište svůj komentář k receptu

Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják

autor: Marsí
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      ks brambory
    • 2
      ks pikantní klobása (Klidně i víc kdo chce)
    • 2
      ks paprika (Nejlépe červenou a zelenou nebo žlutou)
    • 3
      ks nakládané okurky Větší
    • 2
      ks cibule
    • 1
      ks jarní cibulka Nemusí být
    • sůl
    • pepř mletý
    • kmín
    • paprika - sladká Červená
    • gulášové koření
    • majoránka
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      kostka hovězí vývar
    • olej
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Na oleji zpěníme na plátky nakrájené cibule, jen zesklovatět, ne zhnědnout. Přidáme na kostky nakrájené syrové brambory, orestujeme, zaprášíme lžičkou červené mleté papriky a podlejeme vodou tak, aby byly ponořené. Přidáme bujon, všechno koření kromě majoránky, přidáme prolisovaný česnek a vaříme do poloměkka. Pokud se voda vyvaří, znovu dolejeme, ale zase jen tak, aby byly brambory mírně ponořené (ne, aby nám plavaly).
2
Pak přidáme na kolečka nakrájenou klobásu, zelenou cibulku, na větší kostky nakrájené papriky, na kostky nakrájené okurky a ještě provaříme. Papriky musí být křupavé ne rozvařené. Zahušťovat se nemusí nic, brambory to zahustí samy. Když je vše akorát, ještě dochutíme, můžeme přidat i špetku vegety, vypneme a vmícháme lžičku v dlani rozetřené majoránky.
3
Podáváme s chlebem, moje rozmazlená sarančata si na to dají ještě kopeček zakysané smetany. Mělo by to mít tuhou konzistenci, takový lžícostoják :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecký selský salát

Řecký selský salát

Selský kapr v papilotě

Selský kapr v papilotě

Pestrý zeleninový kotlík

Pestrý zeleninový kotlík

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marsí | 26. 11. 2007 09:17

    Petře..no já nevím, buřtguláš dělám trochu jinaka jen z buřtu a brambor. Ještě jsem zapomněla, že se nic nezkazí, když se tam přidá několik oloupaných rajčat..:-)

  • Jarka L. | 24. 11. 2007 16:15

    ... kdepak s chlebem - k bramborám je ho škoda. Móóc dobrý i když trochu zvláštní s tou kyselou okurkou. Ještě teď jsem lžícostojáku plná...Navrch dám ještě vždy něco čerstvého zeleného (bez vaření - i mraženou pažitku, petrželku či drobně sekaný pórek). Díky za nápad.

  • Petr Kazik | 23. 11. 2007 17:37

    nerika se tomu burtgulas?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Gulášové koření Hovězí vývar Jarní cibulka Kmín Majoránka Nakládané okurky Olej Paprika Paprika - sladká Pepř mletý Pikantní klobása Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůta po americku

Krůta po americku

Americká buchta

Americká buchta

Sekaná z ovesných vloček

Sekaná z ovesných vloček

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Sejkory

Sejkory

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Zabaione - Italský desert

Zabaione - Italský desert

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

28
Ostružinový koláč s broskvemi
Ostružinový koláč s…
21
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
21
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
20
Cuketové cannelloni s ricottou
Cuketové cannelloni s…
16
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky

Zajímavé články

Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
AHA.cz Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Smutno doma u Jandových: Prázdnota z odchodu bolí

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Podzimní trendy podle stylistky: Které budou slušet všem ženám a co může přidávat kila?

Ženy.cz Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Blesk.cz Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

Hvězda primáckého Polabí Saša Rašilov: Velké stěhování v životě i seriálu

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

Ideální zaměstnání podle zvěrokruhu: Štíři patří na patologii, Lvům vyhovuje svobodné povolání. A co vám?

  • Recepty.cz
  • Selský kotlík od Pihule aneb lžícostoják
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact