• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Selské halušky špenátové
Napište svůj komentář k receptu

Selské halušky špenátové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Selské halušky špenátové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Halušky
    • brambory na jemno nastrouhané
    • 1
      vejce
    • polohrubá mouka
    • špenát NE protlak
    • sůl
    • olej
  • Omáčka
    • omáčka sýrová - třeba od Apetita
  • K posypání
    • šunka
    • slanina
    • pažitka

Postup přípravy receptu

1
Halušky: na jemno nastrouháme brambory, nesléváme přebytečnou tekutinu, přidáme vejce, sůl a rozmražený špenát. Špenát stačí rozmrazit při pokojové teplotě. Nepoužíváme protlak, ale špenát, který je listový, mě se osvědčil od firmy Ardo, prodávají v Kauflandu a je porcovaný. Do jídla stačí asi tak půlka sáčku.
2
Zahustíme polohrubou moukou, aby se těsto dalo protlačit haluškovým cedníkem.
3
Zaváříme do vařící, osolené vody a po vyplavání na povrch vaříme cca 8 min., dáváme pozor na rozvaření. Po scezení promícháme s kapkou oleje, aby se halušky neslepily. V pánvi osmažíme slaninku a šunku do křupava. Hotovou sýrovou omáčku ohřejeme.
4
Servírujeme: halušky, na vrch opečená slaninka a šunka, polejeme sýrovou omáčkou a dozdobíme pažitkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Selské sendviče

Selské sendviče

Selské brambory

Selské brambory

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bramberka | 24. 2. 2011 15:30

    Nemám cedník na halušky, tak jsem vykrajovala lžičkou, omáčku jsem si udělala svojí, dobré to bylo :-) :-)

  • Simča Sládková | 27. 6. 2009 15:29

    To je něco naprosto fantastického.... měli jsme dnes k obědu a olizovali jsme se až za ušima. Výborný, chutný a sytý oběd bez valkých finanačních nároků. Dávám za jedna, škoda, že nemohu hlasovat vícekrát :-). S.

  • Petra Plevová | 16. 10. 2007 10:44

    Děkuji za radu.Vyzkouším a pak dám vědět,jak jsem byla úspěšná.

  • ice | 15. 10. 2007 19:19

    pro Petru:zkuste asi tak 6 velkých brambor..do těsta můžete přidat i na zahustění Solamyl neboMaizenu..cca 1 pol.lžíci..než začnete zavářet celé množství těsta,zkuste na zkoušku zavařit jednu halušku,pokud se ve vodě rozvaří,přidejte mouku..snad se Vám povedou:)hodně úspěchů..

  • Petra Plevová | 15. 10. 2007 10:38

    Prosím,z jakého množství brambor to je? S haluškami nemám zkušenosti,jednou jsem je zkusila a těsto se mi ve vodě úplně rozvařilo.Poraďte.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Zelenina
Pokrmy Z brambor Ze zeleniny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Olej Omáčka Pažitka Polohrubá mouka Slanina Špenát Sůl Šunka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Sekaná se sýrovou kůrčičkou

Rychlý moučník

Rychlý moučník

Apple pie

Apple pie

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Tvarůžková pomazánka V

Tvarůžková pomazánka V

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

Plněné papriky s knedlíkem

Plněné papriky s knedlíkem

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

110
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
45
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
42
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
40
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
18
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
AHA.cz Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Vypjatý osmý díl Zrádců: Slzy, křivdy a vyřazení věrného!

Vypjatý osmý díl Zrádců: Slzy, křivdy a vyřazení věrného!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Další doporučené recepty:

Selská směs
Selská směs
Selská vejce
Selská vejce
Selské brambory
Selské brambory
Selské sendviče
Selské sendviče
Selský kapr v papilotě
Selský kapr v papilotě
Semifreddo s karamelovými sušenkami
Semifreddo s karamelovými sušenkami
  • Recepty.cz
  • Selské halušky špenátové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact