• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Selské halušky špenátové
Napište svůj komentář k receptu

Selské halušky špenátové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Selské halušky špenátové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Halušky
    • brambory na jemno nastrouhané
    • 1
      vejce
    • polohrubá mouka
    • špenát NE protlak
    • sůl
    • olej
  • Omáčka
    • omáčka sýrová - třeba od Apetita
  • K posypání
    • šunka
    • slanina
    • pažitka

Postup přípravy receptu

1
Halušky: na jemno nastrouháme brambory, nesléváme přebytečnou tekutinu, přidáme vejce, sůl a rozmražený špenát. Špenát stačí rozmrazit při pokojové teplotě. Nepoužíváme protlak, ale špenát, který je listový, mě se osvědčil od firmy Ardo, prodávají v Kauflandu a je porcovaný. Do jídla stačí asi tak půlka sáčku.
2
Zahustíme polohrubou moukou, aby se těsto dalo protlačit haluškovým cedníkem.
3
Zaváříme do vařící, osolené vody a po vyplavání na povrch vaříme cca 8 min., dáváme pozor na rozvaření. Po scezení promícháme s kapkou oleje, aby se halušky neslepily. V pánvi osmažíme slaninku a šunku do křupava. Hotovou sýrovou omáčku ohřejeme.
4
Servírujeme: halušky, na vrch opečená slaninka a šunka, polejeme sýrovou omáčkou a dozdobíme pažitkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Selské sendviče

Selské sendviče

Selské brambory

Selské brambory

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bramberka | 24. 2. 2011 15:30

    Nemám cedník na halušky, tak jsem vykrajovala lžičkou, omáčku jsem si udělala svojí, dobré to bylo :-) :-)

  • Simča Sládková | 27. 6. 2009 15:29

    To je něco naprosto fantastického.... měli jsme dnes k obědu a olizovali jsme se až za ušima. Výborný, chutný a sytý oběd bez valkých finanačních nároků. Dávám za jedna, škoda, že nemohu hlasovat vícekrát :-). S.

  • Petra Plevová | 16. 10. 2007 10:44

    Děkuji za radu.Vyzkouším a pak dám vědět,jak jsem byla úspěšná.

  • ice | 15. 10. 2007 19:19

    pro Petru:zkuste asi tak 6 velkých brambor..do těsta můžete přidat i na zahustění Solamyl neboMaizenu..cca 1 pol.lžíci..než začnete zavářet celé množství těsta,zkuste na zkoušku zavařit jednu halušku,pokud se ve vodě rozvaří,přidejte mouku..snad se Vám povedou:)hodně úspěchů..

  • Petra Plevová | 15. 10. 2007 10:38

    Prosím,z jakého množství brambor to je? S haluškami nemám zkušenosti,jednou jsem je zkusila a těsto se mi ve vodě úplně rozvařilo.Poraďte.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Zelenina
Pokrmy Z brambor Ze zeleniny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Olej Omáčka Pažitka Polohrubá mouka Slanina Špenát Sůl Šunka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená kuřecí prsíčka

Zapečená kuřecí prsíčka

Kuřecí prsíčka á la Lada

Kuřecí prsíčka á la Lada

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Muffinky borůvkové

Muffinky borůvkové

Cuketové špízy s masem

Cuketové špízy s masem

Těstoviny s brokolicí raz dva

Těstoviny s brokolicí raz dva

Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

Fazolky s kari rýží a masovými nudličkami - rychle a chutně

Fazolky s kari rýží a masovými…

Mrkvové smoothie s jogurtem

Mrkvové smoothie s jogurtem

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

58
Znojemské okurky
Znojemské okurky
54
Holandský řízek a šťouchané brambory
Holandský řízek a…
42
Dýňová tortila
Dýňová tortila
39
Rychlý borůvkový koláč
Rychlý borůvkový koláč
39
Pikantní čatní z meruněk
Pikantní čatní z meruněk

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Selská směs
Selská směs
Selská vejce
Selská vejce
Selské brambory
Selské brambory
Selské sendviče
Selské sendviče
Selský kapr v papilotě
Selský kapr v papilotě
Semifreddo s karamelovými sušenkami
Semifreddo s karamelovými sušenkami
  • Recepty.cz
  • Selské halušky špenátové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact