• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Selské halušky špenátové
Napište svůj komentář k receptu

Selské halušky špenátové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Selské halušky špenátové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Halušky
    • brambory na jemno nastrouhané
    • 1
      vejce
    • polohrubá mouka
    • špenát NE protlak
    • sůl
    • olej
  • Omáčka
    • omáčka sýrová - třeba od Apetita
  • K posypání
    • šunka
    • slanina
    • pažitka

Postup přípravy receptu

1
Halušky: na jemno nastrouháme brambory, nesléváme přebytečnou tekutinu, přidáme vejce, sůl a rozmražený špenát. Špenát stačí rozmrazit při pokojové teplotě. Nepoužíváme protlak, ale špenát, který je listový, mě se osvědčil od firmy Ardo, prodávají v Kauflandu a je porcovaný. Do jídla stačí asi tak půlka sáčku.
2
Zahustíme polohrubou moukou, aby se těsto dalo protlačit haluškovým cedníkem.
3
Zaváříme do vařící, osolené vody a po vyplavání na povrch vaříme cca 8 min., dáváme pozor na rozvaření. Po scezení promícháme s kapkou oleje, aby se halušky neslepily. V pánvi osmažíme slaninku a šunku do křupava. Hotovou sýrovou omáčku ohřejeme.
4
Servírujeme: halušky, na vrch opečená slaninka a šunka, polejeme sýrovou omáčkou a dozdobíme pažitkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Selské sendviče

Selské sendviče

Selské brambory

Selské brambory

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bramberka | 24. 2. 2011 15:30

    Nemám cedník na halušky, tak jsem vykrajovala lžičkou, omáčku jsem si udělala svojí, dobré to bylo :-) :-)

  • Simča Sládková | 27. 6. 2009 15:29

    To je něco naprosto fantastického.... měli jsme dnes k obědu a olizovali jsme se až za ušima. Výborný, chutný a sytý oběd bez valkých finanačních nároků. Dávám za jedna, škoda, že nemohu hlasovat vícekrát :-). S.

  • Petra Plevová | 16. 10. 2007 10:44

    Děkuji za radu.Vyzkouším a pak dám vědět,jak jsem byla úspěšná.

  • ice | 15. 10. 2007 19:19

    pro Petru:zkuste asi tak 6 velkých brambor..do těsta můžete přidat i na zahustění Solamyl neboMaizenu..cca 1 pol.lžíci..než začnete zavářet celé množství těsta,zkuste na zkoušku zavařit jednu halušku,pokud se ve vodě rozvaří,přidejte mouku..snad se Vám povedou:)hodně úspěchů..

  • Petra Plevová | 15. 10. 2007 10:38

    Prosím,z jakého množství brambor to je? S haluškami nemám zkušenosti,jednou jsem je zkusila a těsto se mi ve vodě úplně rozvařilo.Poraďte.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Zelenina
Pokrmy Z brambor Ze zeleniny Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Olej Omáčka Pažitka Polohrubá mouka Slanina Špenát Sůl Šunka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční syrek

Velikonoční syrek

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Drobenkový mazanec (bochánek)

Drobenkový mazanec (bochánek)

Lahodný roládový moučník

Lahodný roládový moučník

Dunajské vlny s třešněmi

Dunajské vlny s třešněmi

Cookies chip

Cookies chip

Cuketové topinky (tousty)

Cuketové topinky (tousty)

Panenka se šalotkou

Panenka se šalotkou

Brokolicové tagliatelle

Brokolicové tagliatelle

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

62
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
59
Dýňová tortila
Dýňová tortila
32
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
29
Skořicový elixír
Skořicový elixír
28
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Selská směs
Selská směs
Selská vejce
Selská vejce
Selské brambory
Selské brambory
Selské sendviče
Selské sendviče
Selský kapr v papilotě
Selský kapr v papilotě
Semifreddo s karamelovými sušenkami
Semifreddo s karamelovými sušenkami
  • Recepty.cz
  • Selské halušky špenátové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact