Na trošce tuku (záleží na tučnosti slaniny) si osmažíme pokrájenou slaninu a osolené a opepřené brambory dozlatova. Pak přisypeme na kratší kousky překrájené okapané zelí, které necháme prohřát. Přidáme rozetřený nebo nastrouhaný česnek, koření a sůl dle chuti a vše společně ještě krátce smažíme.
Směs v pánvi zalijeme do pěny rozšlehanými, mírně osolenými vejci, případně vyšleháme žloutky se solí a následně vmícháme i bílky. Když se nám po stranách pánve vejce začnou srážet (tuhnout), pánev zaklopíme poklicí, odstavíme a necháme dojít. Omeletu není nutné smažit až do úplného ztuhnutí vajec, byla by pak zbytečně vysušená.
3
Hotovou omeletu můžeme pokrájet na výseče nebo jen přepůlit a podávat. Na talíři ji můžeme doplnit čerstvou zeleninou. Vše dle vlastní chuti.