Oškrábané a omyté brambory nakrájíme na tenké a menší plátky, také nakrájíme párek na kolečka.
2
Rozpálíme olej na pánvi, okapané a mírně osušené bramborové plátky opečeme po obou stranách téměř do křupava. Pak k nim přidáme také nakrájený kuřecí párek a opět pečeme.
3
Rozšleháme si 2 až 3 vejce (podle velikosti) se špetkou soli a zalejeme tím brambory a párek na pánvičce. Zeslabíme plamen a pozvolna necháme dělat.
4
POZOR: rozhodně nemíchat, ať se nepotrhá omeleta.
5
Po upečení šikovně přesypeme na talířek. Posypeme hráškem a najemno na půlměsíčky nakrájenou cibulí. Na to poklademe na kolečka nakrájené rajče a vše vydatně posypeme nastrouhaným uzeným sýrem.
6
Všem přeji dobrou chuť a mohu vás ubezpečit, že se jedná o velmi syté jídlo :-)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
atalanka
|5. 11. 2012 21:22
ty syrové opečené brambory tomu dávají úplně jinou chuť,mnamka :-P .akorát já to dělala na plechu,naspod dala ty brambory,nato směs z cibule, uzenýho masa,žampionů a hrášku,polila vejcem s
trochou smetany a zapekla.ale variací je opravdu spousta.můj kolega do ní třeba dává česnek a majoránku,já jen sůl a pepř :-)
Anonym
|2. 3. 2007 18:36
mnam dobry jenom jsem zapekla k bramborum i hrasek mooc syte jidlo ja teda zvladla jen jednu:-))
Simča Sládková
|27. 10. 2005 13:04
Selskou omeletu dělávám, když mi zbydou vařené brambory a netušila, jsem, že jde i ze syrových.... Dávám do ní také "co dům dal", nejraději pórek, zbylé důbeží maso, hrášek a pod.
Ivka
|24. 10. 2005 21:23
selskou omeletu jsem delala s oblibou..vpodstate co dum da a mela uspech...